anettia28 22.09.09, 15:00 Kilka dni temu, w moim regionie kilkanaście par małżeńskich świętowało Złote Gody. Przed pięćdziesięcioma laty na ślubnym kobiercu staneli: Marianna i Ryszard Stanisława i Stanisław Teofila i Bolesław Teresa i Jan Justyna i Czesław Feliksa i Seweryn Maria i Roman Maria i Józef Emilia i Mieczysław Zofia i Jan Zuzanna i Apolinary Zofia i Bolesław Zdzisława i Jan Maria i Emilian Marianna i Stanisław Zofia i Wiktor Janina i Adam Zofia i Franciszek Najbardziej podoba mi się duet Zuzanna i Apolinary oraz Justyna i Czesław. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
aneladgam Re: Złote Gody 22.09.09, 15:37 anettia28 napisała: > Najbardziej podoba mi się duet Zuzanna i Apolinary mnie też Odpowiedz Link Zgłoś
pluskotka Re: Złote Gody 22.09.09, 18:20 A mi Feliksa i Seweryn. Dwa lata temu złote gody obchodzili moi dziadkowie: Jan i Natalia. Odpowiedz Link Zgłoś
candy_asiya Re: Złote Gody 22.09.09, 22:38 Jakie śliczne imiona, prawie wszystkie mi się podobają a najbardziej zestaw: Feliksa i Seweryn & Zuzanna i Apolinary Największym zaskoczeniem jest dla mnie Justyna, kojarzy mi się tak nowocześnie, że trudno mi sobie wyobrazić tak dojrzałą kobietę o tym imieniu Odpowiedz Link Zgłoś
abiela Re: Złote Gody 17.10.09, 14:00 Zaskoczyła mnie Justyna. Podobają mi się Teofila, Feliksa, Apolinary i Bolesław. Odpowiedz Link Zgłoś
annajustyna Re: Złote Gody 17.10.09, 17:34 Dlczego zaskoczyla? Toz to imie z Orzeszkowej i Nalkowskiej! Odpowiedz Link Zgłoś
mal_art Re: Złote Gody 17.10.09, 18:03 Pewnie zaskoczyła właśnie dlatego, że z Orzeszkowej - imię bardziej (pra)prababcine, niż babcine, może część Justyn pokolenia lat 70 dostała imię na cześć swoich prababć? W każdym razie imiona ciekawe. Odpowiedz Link Zgłoś
abiela Re: Złote Gody 17.10.09, 19:16 A ile znasz Justyn ok. siedemdziesiątki nie będącymi bohaterkami książek. Odpowiedz Link Zgłoś