pati291 23.09.09, 14:44 Tym razem mąż wybiera imię. Jego typy: Aneta, Hanna, Magda, Magdalena, Ewelina, Jagoda, Natalia, Beata, Edyta, Wioletta. A ja mam sobie wybrać ostatecznie, niestety podobaja mi się te imiona tak średnio i do końca nie mogę się zdecydować. Walka o imię trwa juz 2 miesiące a poród coraz blizej. a co wy myślicie o tych imionach? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
adziunia Re: Propozycje męża 23.09.09, 14:52 Mi się podoba Hanna, Magdalena, Jagoda, ew. Edyta. Mam dziwne wrażenie że twojemu mężowi podobają się imiona osób które zna, jakiś koleżanek itp. bo Aneta czy Wioletta to raczej nie są teraz często nadawane imiona ;] Odpowiedz Link Zgłoś
quasi.modo Re: Propozycje męża 23.09.09, 15:11 adziunia napisała: > Mam dziwne wrażenie że twojemu mężowi podobają się imiona osób które zna... Też tak myślę, to chyba częste u mężczyzn. Mój narzeczony też tak ma, dlatego staram się mu podsuwać "nowe" imiona już teraz, żeby się z nimi oswoił. Może u Ciebie też jeszcze zadziała, postaraj się znaleźć fajne osoby w waszym otoczeniu, które noszą ładne, ponadczasowe imiona i mów o nich dużo w domu. Z podanych wybrałabym Edytę, bo kojarzy mi się z mocną i mądrą kobietą (Edyta Stein). Ewentualnie Jagoda lub Hanna (moje własne). Odpowiedz Link Zgłoś
ilianna Re: Propozycje męża 23.09.09, 14:54 Aneta - bardzo ewentualnie, wolałabym już Anitę Hanna - jedyny minus to spora popularność, poza tym super Magda/Magdalena - lepsza Magdalena, można zdrabniać również do Leny Ewelina - nie Jagoda - nie przepadam, ale ewentualnie może być Natalia - ok, chociaż nadal popularna Beata - zdecydowanie nie Edyta - nie Wioletta - nie. Ogólnie tak kiepskawo trochę. Wybrałabym Hannę. Ewentualnie Magdalenę lub Natalię. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nina Re: Propozycje męża IP: *.nat.umts.dynamic.eranet.pl 23.09.09, 14:56 oj ja chyba nie poszłabym na taki układ bo mi osobiście żadne z powyższych się nie podoba. Moje typy to (ułożone od najładniejszego): Nadia Oliwia Julia Julita Alicja Kasmina Ksena Jowita Anastazja Zoja Aurelia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mmaupa Re: Propozycje męża IP: *.zoo.ox.ac.uk 23.09.09, 15:10 > Ksena Chyba Ksenia? Odpowiedz Link Zgłoś
beliska Re: Propozycje męża 23.09.09, 15:06 Gdyby nie popularnośc wybrałabym Natalię, bo bardzo lubię to imię, ale odpada niestety. Wybierałabym pomiędzy Eweliną a Jagodą ale sądzę, że dziecię zostałoby Jagodą-b. mi się podoba. Reszta mi się nie podoba prócz Beaty, bo noszę to imię i b. je lubię, ale córce nie nadałabym. Odpowiedz Link Zgłoś
olianka Re: Propozycje męża 23.09.09, 15:06 pati291 napisała: > Tym razem mąż wybiera imię. Jego typy: > Aneta, Hanna, Magda, Magdalena, Ewelina, Jagoda, Natalia, Beata, > Edyta, Wioletta. I dlatego ja nigdy nie pójdę na układ w rodzaju: "Dla syna wybieram ja, dla córki mąż". W Twojej sytuacji z powyższych wybrałabym Magdalenę. Odpowiedz Link Zgłoś
neena_simone Re: Propozycje męża 23.09.09, 15:10 U mnie przeszłaby tylko Hanka, jest świetne i bierz póki dają hehe. Reszta out. Jakieś takie powyciągał starocie z lat 70` i 80` Jeszcze szkoda, że Marzeny nie zaproponował do kompletuOj doobra, już się nie wyzłośliwiam Odpowiedz Link Zgłoś
aneladgam Re: Propozycje męża 23.09.09, 15:14 podobają mi się: Hanna, Magdalena, Jagoda i Natalia Hanna i Natalia niestety bardzo popularne teraz, Magdalena 30 lat temu... może Jagódka? Odpowiedz Link Zgłoś
neena_simone Re: Propozycje męża 23.09.09, 15:32 Swego czasu bratowa zaproponowała dla ich córeczki imię Jagoda, co mój brat skwitował: oo nie, żadnych owoców ani warzyw w rodzinie nie będzie Odpowiedz Link Zgłoś
aneladgam Re: Propozycje męża 23.09.09, 16:00 ale dużo imion od ich nazw pochodzi Odpowiedz Link Zgłoś
candy_asiya Re: Propozycje męża 23.09.09, 16:12 ojej nie wiem co bym wybrała żadne mnie nie zachwyca wydaje mi się że lepiej jakbyś Ty zaproponowała kilak imion, które Tobie się podobają a mąż wybrałby ostatecznie jedno wierze, że Twoje typy byłyby ciekawsze z tych ostatecznie wybrałabym Hannę (chociaż niestety dosyć popularna ostatnio) albo ew. Wiolettę... ale jak już to na 2gie na pierwsze raczej bym się nie zdecydowała ! Odpowiedz Link Zgłoś
dalenia Re: Propozycje męża 23.09.09, 16:43 Wybrałabym Hannę albo Magdalenę, z naciskiem na Magdalene Odpowiedz Link Zgłoś
ka-mili Re: Propozycje męża 23.09.09, 17:23 Moje typy to 1.Magda 2Jagoda 3Hanna Może jeszcze Magdalena, tylko że ostatnio popularne, choć kusi fajne zdrabnianie do Lenki Ewelina mnie tez kusi-choć kojarzy mi się z licznymi koleżankami Odpowiedz Link Zgłoś
jut-ra Re: Propozycje męża 23.09.09, 17:49 Moim zdaniem bardzo przebrzmiałe (Aneta, Beata, Wioletta, Ewelina), mdławe (Jagoda) lub topowe (Natalia, Hanna). Jedynie na Edytę zgodziłabym się zgodzić - z ociąganiem. Może jednak ponegocjujesz z mężem? Odpowiedz Link Zgłoś
pati291 Re: Propozycje męża 23.09.09, 17:50 Dzięki dziewczyny. Wybór (przyznaję po cichu) skłaniał mnie najbardziej do Hanny. A mąż imiona wybierał z kalendarza. Jesteśmy razem już od ponad 10lat i nie znamy w bliskim otoczeniu nikogo o tych imionach Synek ma na imię Damian. Ale ja wiedziałam, że tylko to imię i żadne inne dla synka. Gdyby mąż miał podobne podejście to nie byłoby sprawy ale jak zwykle to ja mam podjać ostateczną decyzję. A wybiera, bo ja wybrałam dla pierwszego malucha i była umowa, ze on dla drugiego. Nieważne jakiej płci. A dla chłopca miał swój typ - jeden jedyny. Dobrze, ze to córeczka. Odpowiedz Link Zgłoś
natalinka.londyn Re: Propozycje męża 23.09.09, 18:36 też obstawałabym przy Hani, ja mam osobiście na imie Natalia i póki co nie miałam przez nie żadnych problemów ale rzeczywiście jest teraz bardzo oklepane. a Hanię można ślicznie zdrabniać, jak mała i ładnie brzmi dla dorosłej kobiety ps. to mój drugi typ, jeśli będzie dziewczynka (w wypadku,jeśli nie uda mi się namówić męża na Nadię, które mu się nie podoba, a mi baardzo) Odpowiedz Link Zgłoś
pluskotka Re: Propozycje męża 23.09.09, 18:59 Chyba tylko Natalia. A może zamiast Edyta, to Judyta? Odpowiedz Link Zgłoś
lipsmacker Re: Propozycje męża 23.09.09, 22:02 Jagoda lub Natalia, ewentualnie Ewelina, Magdalena. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bluemoon Re: Propozycje męża IP: *.gemini.net.pl 23.09.09, 22:41 Magdalena ew. Jagoda, Natalia. Hania też jest ładne, ale dość popularne. Odpowiedz Link Zgłoś
cicuta Re: Propozycje męża 23.09.09, 23:02 Aneta, Ewelina, Wioletta - pretensjonalne i mocno juz przebrzmiale... Magda - zdrobnienie od Magdaleny, jako samodzoelnego imienia nie uznaje. Jagody nie lubie... zostaja Magdalena, Hanna, Beata i Edyta. Dwa pierwsze sa bardzo neutralne i dosc ponadczasowe, wybralabym zdecydowanie Hanie, ladne, wdzieczne imie i dla dziecka i dla doroslej kobiety... Beata i Edyta szczyty popularnosci maja chyba za soba, ale nadac bez obciachu mozna... Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: Propozycje męża 23.09.09, 23:57 Trudno mi cokolwiek sugerować, bo wszystkie z róznych przyczyn mi nie leżą. Gdybym miała z nich koniecznie wybrac dla własnej córki, to zaskakuję sama siebie, ale chyba Edytę, bo znałam same fajne Edyty, nienadmiernie dużo, i mam pozytywne skojarzenia - abstrahując od tego, że imię jest wyraźnie z mojego pokolenia. Odpowiedz Link Zgłoś
bobimax Re: Pati291 24.09.09, 20:06 Wracaj na grudniówki a my Ci pomożemy . A na serio mi się podoba Hanna, Natalia i ewentualnie Magdalena. Odpowiedz Link Zgłoś
abiela Re: Propozycje męża 17.10.09, 00:03 I mnie żadne z nich nie zachwyca. Rozważyłabym mimo popularności Hannę i ewentualnie Jagodę ale spróbowałabym zaproponowac Jadwigę. Odpowiedz Link Zgłoś