Gość: hai Re: imiona dla bliźniaków IP: *.echostar.pl 21.10.09, 22:04 Wiktor i Hubert Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anulka Re: imiona dla bliźniaków IP: 188.33.33.* 26.10.09, 15:26 Witam. My tez spodziewamy sie blizniakow od poczatku czulam ze beda chlopcy ale okazalo sie ze sa 2 dziewczynki!!! Dla chlopcow z imionami nie mialam takigo problemu..od razu spodobały mi sie KUBUŚ I BARTUŚ z dziewczecymi troche gorzej..Jedno mamy: MAJA - strasznie nam sie podoba ale mamy problem z drugim..mysle o AMELII ale to takie rzadziej spotykane i nie wiem juz sama Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: imiona dla bliźniaków 26.10.09, 15:44 Amelia jest teraz ogromnie popularna. Poszukaj sobie na forum, sa ostatnie statystyki. Wszystkie imiona, które rozważasz, sa w pierwszej 1-tce. Odpowiedz Link Zgłoś
jane-bond007 Re: imiona dla bliźniaków 26.10.09, 21:41 Jedno mamy: MAJA - > strasznie nam sie podoba ale mamy problem z drugim..mysle o AMELII > ale to takie rzadziej spotykane i nie wiem juz sama:/ ? Odpowiedz Link Zgłoś
jane-bond007 Re: imiona dla bliźniaków 26.10.09, 21:44 skoro dlugie nazwisko to moze: Igor i Marcel? albo Błażej i Kornel? Olek i Niko sa OK Odpowiedz Link Zgłoś
shilla01 Re: imiona dla bliźniaków 27.10.09, 17:37 Uwielbiam Tytusa Aleksander nie podoba mi sie w zadnej wersji ,ani w takiej ani w zadnej zdrobnieniowej. Olek, Alek, Aleks.. Pomijając fakt, ze jest bardzo popularny ,a tego przeciez chcieliscie uniknać. Jesli lubicie imiona biblijne to moze Joachim ?? Odpowiedz Link Zgłoś
belle_amie Re: imiona dla bliźniaków 30.11.09, 10:58 witam po raz kolejny ciągle się zastanawiamy jakie imiona nadać naszym chłopcom, jesteśmy prawie zdecydowani, że jeden będzie miał na imię Tytus (choć zastrzegamy sobie prawo do zmiany zdania), jest tylko problem jakie imię w takim wypadku nadać drugiemu synkowi, chcielibyśmy żeby też było to imię biblijne ale raczej nie z tych najbardziej popularnych jak Mateusz,Michał itd, no i żeby pasowało do Tytusa czekamy na propozycje Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cyprysiowa Re: imiona dla bliźniaków IP: *.centertel.pl 30.11.09, 13:04 IMO Tytus i Cyprian Tytus i Eliasz Tytus i Emanuel Tytus i Jeremi Tytus i Jerema Tytus i Jonasz Tytus i Jonatan Tytus i Tobiasz Męskie imiona semickie pl.wikipedia.org/wiki/M%C4%99skie_imiona_semickie Odpowiedz Link Zgłoś
quasi.modo Re: imiona dla bliźniaków 30.11.09, 13:30 Podobają mi się zestawy Tytus i Tobiasz oraz Tytus i Jonatan. Poza tym może Tytus i Józef lub Tytus i Zachary? No i jest jeszcze mój ulubiony Joachim... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: taka_jedna Re: imiona dla bliźniaków IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.11.09, 18:18 Joachim to bardzo ładne imię- dlaczego nie? Zwłaszcza, że pasuje do Tytusa. A może Kajetan? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: taka jak ja Re: imiona dla bliźniaków IP: *.static.szczecinek.net.pl 16.12.09, 18:34 My z mężęm także spodziewamy się bliźniaków (chłopców) i także w styczniu I oczywiście my też nie bardzo możemy zdecydować się na imiona Ja chciałabym Marcel i Hubert, a mąż Marcel i Patryk. I chyba ta druga opcja zwycięży Pozdrawiam serdecznie i życzę siły w tym ostatnim czasie - wiem jak jest ciężko Odpowiedz Link Zgłoś
kingulka0zqe Re: imiona dla bliźniaków 10.02.18, 15:13 Antoni i Franciszek, Adam i Tymon, Maciej i Marcin Odpowiedz Link Zgłoś
paula.anna Re: imiona dla bliźniaków 10.02.18, 16:24 Chłopaki mają 8 lat, za późno na imiona 😛 Odpowiedz Link Zgłoś
vi_san Re: imiona dla bliźniaków 10.02.18, 22:06 Znów ktoś wykopał z archiwum a ja się dopisałam nie patrząc na datę... Odpowiedz Link Zgłoś
vi_san Re: imiona dla bliźniaków 10.02.18, 22:04 W pierwszym rzędzie odrzuciłabym "oczywistości" jak Kosma i Damian, Piotr i Paweł. W drugim rzędzie odrzuciłabym jako zestawy imiona podobne brzmieniowo, takie jak: Mariusz i Dariusz, Adrian i Kordian, bądź takie, których zdrobnienia są podobne: Marek i Dariusz [Darek] czy Jarosław [Jarek]. Natomiast jestem zwolenniczką niejakiej "zgodności imienniczej". Czyli nie podobają mi się zestawienia u rodzeństwa [nie istotne czy bliźniaczego czy nie] takie jak Adam i Archimedes lub też Ziemowit i Olivier. Jeśli jedno dziecko ma imię "zwyczajne" to i drugie nie powinno być dziwaczne czy wymyślne. Zestawy, które ja mogłabym nadać synom - bliźniakom to na przykład: 1. Olgierd i Witold 2. Jerzy i Krzysztof 3. Łukasz i Bartosz Strasznie "zachowawcze"... No, co poradzić, że lubię imiona osłuchane, nie udziwnione... Odpowiedz Link Zgłoś