magda1237 06.10.09, 21:08 Witajcie, jakiś czas temu tu na forum zastanawiałam się nad wyborem imienia dla córki. Wybór padł na Laurę. Teraz zastanawiam się na drugim imieniem. Chciałabym żeby było święte. Może coś podpowiecie. Wydaje mi się że nie powinno mieć litery "r" środku, choć może tylko mi się wydaje (np. Laura Wiktoria chyba pasuje). Możecie podrzucić też link do strony z imionami świętych, bo te na które trafiam mam wrażenie są okrojone Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
dalenia Re: Drugie imię 06.10.09, 21:17 Z liknu wnioskuje, że masz na imie Magdalena. Laura Magdalena brzmi ładnie A jak nie, to po babci którejś, albo prababci Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: Drugie imię 06.10.09, 22:42 Dla porzadku zapytam - wiesz, ze Laura to też imię "święte"? Odpowiedz Link Zgłoś
magda1237 Re: Drugie imię 07.10.09, 10:01 Tak wiem że Laura to imię święte, ale chciałabym dać też drugie imię. W sumie jak pierwsze jest święte to chyba drugie już nie musi, ale może się mylę. Co do imienia Magdalena to daliśmy tak na drugie pierwszej córce (Pola Magdalena). Link na górze z imionami świętych nie otwiera mi się. Czekam na propozycje Odpowiedz Link Zgłoś
aedo Re: Drugie imię 07.10.09, 10:10 Laura Karolina Laura Matylda Laura Anastazja Odpowiedz Link Zgłoś
ilianna Re: Drugie imię 07.10.09, 10:16 Laura Cecylia Laura Aleksandra Laura Konstancja Laura Marianna Odpowiedz Link Zgłoś
aneladgam Re: Drugie imię 07.10.09, 11:34 dobrze rozumiem, że święte imię to skrót myślowy? chodzi o świętego patrona? proponuję Laurę Kornelię Odpowiedz Link Zgłoś