donmari-2 03.11.09, 13:53 Na ścianie naszego liceum wiszą tablice z nazwiskami laureatów olimpiad i konkursów przedmiotowych-zbiorczo od lat 60-tych. Wśród tychże osób znalazłam Artemidę(ur.ok 1970), nazwisko zakończone na - cka. Co sądzicie o imieniu? Na pewno jest oryginalne i nie wiem jak dla Was, ale dla mnie to już trochę hardcore. Ile jest w Polsce Artemid? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mal_art Re: Artemida 03.11.09, 14:18 Ogromnie mi się podoba! Chociaż sama bym tak córki nie nazwała. Odpowiedz Link Zgłoś
wzorowa_mama Re: Artemida 03.11.09, 16:13 donmari-2 napisała: dla mnie to już trochę hardcore. dobre określenie. Identyfikuję się z nim względem tego imienia Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: Artemida 03.11.09, 21:04 Mnie się podoba. W Rymucie Artemid jest 20. Odpowiedz Link Zgłoś
szczur.w.sosie Re: Artemida 12.12.09, 10:06 Dałabym dziecku, choć miałam nadzieję, że mniej popularne. Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: Artemida 12.12.09, 12:27 Rymut jest z 1994 roku; od tego czasu mogło się coś zmienić... Odpowiedz Link Zgłoś
n.ataleczk.aa Re: Artemida 22.10.22, 22:09 Obecnie Artemid według rejestru PESEL jest 25. Ja na pewno doceniłabym to imię u kogoś, a sama mogłabym rozważyć na drugie. Odpowiedz Link Zgłoś
poprostumarta Re: Artemida 22.10.22, 23:41 Super imię, ale bardzo mocne! Jest duża szansa, że nie zgrywało by się z osobowością osoby tak nazwanej, takie mam wrażenie. Odpowiedz Link Zgłoś
sulimira Re: Artemida 22.10.22, 23:54 Podoba mi sie brzmienie i znaczenie. Mogloby sie znajdowac na mojej liscie, ale nigdy tyle dzieci nie bede miala, zeby je nadac Odpowiedz Link Zgłoś
remigia1 Re: Artemida 23.10.22, 12:16 Dość ładne, ale wolę podobną Artemizję. Minusem jest trudność w utworzeniu zdrobnienia. Odpowiedz Link Zgłoś
niii Re: Artemida 27.10.22, 01:02 Artemia, Mida, Midka, Temi, Ida, Arida, Ari, Arta, Arte, Ada, Arda, Ara, Artemi, Temia, Temida(choć to odrębne już imię) Odpowiedz Link Zgłoś
misha.parajanov Re: Artemida 12.05.24, 14:55 Bardzo mi się podoba to imię. Artemizję też lubię, chociaż od razu przychodzi mi do głowy Papkin z "Zemsty" i jego szabla Artemiza, nie umiem się wyzbyć tego skojarzenia Chociaż... generalnie to skojarzenie nie powinno mi przeszkadzać, bo bardzo lubię "Zemstę" Sama Artemida kojarzy mi się z kimś, kto potrafi zawalczyć o swoje Szkoda, że jestem za mało odważna, żeby nadać córce... pozdrowionka niedzielne, Misza vel Dekadent Odpowiedz Link Zgłoś
miaumia Re: Artemida 12.05.24, 20:29 Artemizja - Mizia, Misia, Artemisia, Artemisia, Artemiss, Arja, Temiza, Temi, Arte, Mizja, Miza Artemia - Mia, Temia, Aria, Artemka, Armia? Odpowiedz Link Zgłoś