wakacyjna_iguana 14.11.09, 11:48 Proszę o opinie które jest według Was ładniejsze, które z tych 2 nadałybyście dziecku? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
aneladgam Re: Natalia czy Łucja? 14.11.09, 13:26 oba bardzo ładne, ale żadnego swojej córce bym nie nadała. z głupich dla niektórych powodów. Natalii jest mnóstwo w moim otoczeniu, a jeśli chodzi o Łucję, to niestety nie, bo unikam imion ze znakami diakrytycznymi. ale tak jak mówię, dla mnie to jest powód, dla kogoś niekoniecznie zdecydowanie przychylniej nastawiona byłabym do imienia Łucja Odpowiedz Link Zgłoś
aneladgam Re: Aneladgam 14.11.09, 17:41 litery alfabetu występujące tylko w danym języku - diakrytyczne czyli "odróżniające" u nas to będą ą, ę, ć, ł, itp.... Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: Natalia czy Łucja? 14.11.09, 13:50 Zdecydowanie Łucję. Natalia okupuje teraz czołówki popularności, a ponieważ miałam też sporo rówieśnic Natalii (zdecydowanie więcej niż Julii), to to imię straciło już w moich oczach świeżość. Łucja za to ogromnie mi się od zawsze podobała. Czy myślisz o zmianie imienia? Odpowiedz Link Zgłoś
dalenia Re: Natalia czy Łucja? 14.11.09, 15:28 Oba są ładne. Ja nazwałabym córke Łucja, z powodu popularności Natalii Odpowiedz Link Zgłoś
donmari-2 Re: Natalia czy Łucja? 14.11.09, 15:36 Łucja, bo Natalia staje się jak przysłowiowa szklanka wody- bezbarwna. Myślicie zmienić? Odpowiedz Link Zgłoś
olianka Re: Natalia czy Łucja? 14.11.09, 16:20 Zdecydowanie Łucja - nadałabym bardzo chętnie. Natalia mi się nie podoba. Odpowiedz Link Zgłoś
kalincia Re: Natalia czy Łucja? 14.11.09, 16:22 jednak Natalia, chociaż żadne z tych dwóch mnie nie zachwyca Odpowiedz Link Zgłoś
wakacyjna_iguana Re: Natalia czy Łucja? 14.11.09, 18:35 Cha cha - nie myślimy o zmianie imienia Mąż zdecydowanie nie chciał Łucji za to chciał Krysię lub Iwonkę , na co ja się nie zgodziłam Wybieralismy zatem kompromisowo między Nadią i Natalią. Stanęło ostatecznie na Natalii Ja jednak tej Łucji trochę żałuję i wątek założyłam z sentymentu.... Odpowiedz Link Zgłoś
aneladgam Re: Natalia czy Łucja? 14.11.09, 18:52 uuuuuu to nie pomogliśmy się sentymentu pozbyć Odpowiedz Link Zgłoś
liliowewzgorze Re: Natalia czy Łucja? 08.12.09, 22:14 Natalia jest u mnie jako pierwsza na czarnej liście, za Łucją tez specjalnie nie przepadam, ale już lepsze i przynajmniej nie tak bardzo oklepane ! Odpowiedz Link Zgłoś
mel_bi Re: Natalia czy Łucja? 05.12.09, 01:16 Jako mama Łucji nie mogę nie zagłosować na Łucję Odpowiedz Link Zgłoś