katharin 22.11.09, 15:08 Co myślicie o imieniu Marika? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
dalenia Re: Marika 22.11.09, 15:56 Kiedyś uwielbiałam to imie i chciałam mieć siostrę Marikę Teraz odbieram je jako bardzo pretensjonalne. Jednak ze względu na Marike - wokalistke (która btw ma na imie Marta ), kojarzy mi się całkiem przyjemnie Odpowiedz Link Zgłoś
kkatarynka Re: Marika 22.11.09, 15:59 okropieństwo - bryyy podobno to Maria po węgiersku - wolę naszą Maryśkę Odpowiedz Link Zgłoś
adziunia Re: Marika 22.11.09, 16:01 Nie nadaje sie do zdrabniania i to "ri" troche ciezko sie czyta, nie podoba mi sie to imie. Odpowiedz Link Zgłoś
aneladgam Re: Marika 22.11.09, 18:41 marica (czyt. marika) to po hiszpańsku pedał. i tylko tak mi się kojarzy. Odpowiedz Link Zgłoś
katharin Re: Marika 22.11.09, 19:48 Tak a Amelka to osoba z amputowaną nogą,głupoty.Po co ktoś coś takiego pisze? Przecież i tak mało kto na to patrzy?! Odpowiedz Link Zgłoś
aneladgam Re: Marika 22.11.09, 20:47 nie, Amelia najpierw była imieniem, a potem terminem medycznym (nie na amputację tylko na wrodzony brak nóg) po co ktoś coś takiego pisze? ależ moja droga bo pytasz odpowiedź jest jaka jest, no sorry Odpowiedz Link Zgłoś
aneladgam Re: Marika 22.11.09, 20:49 zresztą, hihihihi, skorzystaj z rady moderatorki i popatrz po wyszukiwarce Przekonasz się, że nie tylko ja mam to skojarzenie Odpowiedz Link Zgłoś
ariana1 Re: Marika 22.11.09, 21:03 Dla mnie to udziwniony twór pochodny od Marii, podobnie jak Marieta, Marita, Marina, Mariela itp itd. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dsylwia Re: Marika IP: *.ezbit.pl 16.12.09, 20:13 a ja uważam ze jest fajnym imieniem - sama mam 3-letnią córeczkę, która tak się nazywa Odpowiedz Link Zgłoś
leneczkaz [...] 17.12.09, 16:13 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
lipsmacker Re: Marika 17.12.09, 23:43 Ja wzrastalam w srodowisku ktore nasmiewalo sie z Mariki, nawet byly takie spoty w telewizji z Marika - tlusta wasata greczynka prowadzaca warzywniak. Nie potrafie sie pozbyc tego skojarzenia. Odpowiedz Link Zgłoś
liliowewzgorze Re: Marika 20.12.09, 23:31 Nie podoba mi się, ponadto jest to inna wersja Marii, występująca na terenie południowo-wschodniej części europy ! Odpowiedz Link Zgłoś