aga1309 21.03.10, 14:25 Co myślicie o tym imieniu? Wiem że od lat jest w pierwszej dziesiątce, ale osobiście wysypu Dawidów nie widzę, a pracuję w szkole więc jakieś pojęcie na temat popularnych imion mam. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
olianka Re: Dawid 21.03.10, 16:37 Mam to imię na swojej "czarnej liście". Okropnie mi się nie podoba i kojarzy bardzo nieatrakcyjnie. Odpowiedz Link Zgłoś
aneladgam Re: Dawid 21.03.10, 20:23 naprawdę jest w pierwszej dziesiątce? tom zdziwiona dawniej bardzo lubiłam, obecnie zachwyt mój zelżał Odpowiedz Link Zgłoś
jagodowa2 Re: Dawid 22.03.10, 00:02 Nie podoba mi się i to bardzo, ale to Tobie ma się podobać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: niki Re: Dawid IP: *.dip.t-dialin.net 22.03.10, 01:35 Mam do tego imienia zupelnie neutralne podejscie. Ot, imie jak imie. Cos jak Pawel, Marcin czy Adam, czyli zero emocji. W moim subiektywnym odczuciu rowniez nie jest popularne. Nie znam zadnego Dawida w zadnej grupie wiekowej. Odpowiedz Link Zgłoś
misself Re: Dawid 22.03.10, 22:25 Mnie też się wydaje to imię bardzo neutralne. Znam jednak osoby, które zaliczają je do imion "żydowskich". Odpowiedz Link Zgłoś
aga1309 Re: Dawid 22.03.10, 06:42 Przejrzałam forum w poszukiwaniu opinii nt tego imienia - chyba większości kojarzy się z nieciekawym środowiskiem. Z drugiej strony jest to imię biblijne o pięknym znaczeniu (oblubieniec, ukochany)a i plusem jest jego międzynarodowość. Może jakieś inne propozycje spełniające powyższe kryteria? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: angelka Re: Dawid IP: *.adsl.inetia.pl 22.03.10, 13:48 a mi się bardzo to imię podoba sama miałam tak nazwać synka ale będzie dziewczynka. Osobiście znam dwóch Dawidów i są to super chłopaki Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: Dawid 22.03.10, 22:08 Gość portalu: ada napisał(a): > Jonatan, Jeremi ...jeszcze Jordan, Samuel, Eliasz, Gabriel, Beniamin, Justyn... Odpowiedz Link Zgłoś
dalenia Re: Dawid 22.03.10, 15:28 Mnie także się bardzo nie podoba. Nawet nie chodzi o to, że znałam Dawida, który, delikatnie mówiąc, nie wzbudził mojej sympatii. To imię jest w czołówce mojej "czarnej listy" z Danielem i Kamilem. Inne biblijne imiona? Jonatan Jeremi Beniamin Joachim Samuel Tu masz dwa linki do wątków z imionami biblijnymi: pierwszy i drugi. Odpowiedz Link Zgłoś
rybkaw Re: Dawid 23.03.10, 21:50 To piękne imię.Proste, klasyczne, doskonałe. Ale nadużywane,"modne" i negatywnie w Polsce wyeksploatowane. Np. znam niejakigo Dawida Ozdobę(w google jest).To napradę był fajny,symaptyczny chłopak z ambicjami Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: megi Re: Dawid IP: 195.95.164.* 24.03.10, 12:29 mój bratanek własnie został tak nazwany. zwasze kojarzyło mi się z Vibovitem. dla mnie neutralne, ale bez entuzjazmu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sabinaa Re: Dawid IP: *.ptld.qwest.net 26.03.10, 19:32 Dawid to normalne i ladne imie, na dodatek swiezsza niz np. Tomasz, Piotr, czy nie daj Boze Jan. Odpowiedz Link Zgłoś
dalenia Re: Dawid 26.03.10, 19:55 Gość portalu: sabinaa napisał(a): > nie daj Boze Jan. Boże, Ty to lepiej nam nie dawaj więcej forumowiczek, które nie potrafią w kulturalny sposób wyrażać swoich opinii. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sabinaa Re: Dawid IP: *.ptld.qwest.net 26.03.10, 21:59 dalenia, jestes pewnie kulturalna wedlug pojecia twego miasteczka z 2,000-mi mieszkancow. Odpowiedz Link Zgłoś
dalenia Re: Dawid 26.03.10, 22:58 Nie wiem co ma wielkość miasta do kultury. Gbur zawsze pozostanie gburem, czy w Cycowie, czy w Warszawie, wielkomiejska Sabino. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sabinaa Re: Dawid IP: *.ptld.qwest.net 28.03.10, 04:24 Ty piszesz swoje wypowiedzi o kulturze zaostrzonym kijem na scianach jaskini. Odpowiedz Link Zgłoś
gobisha Re: Dawid 28.03.10, 11:10 Imie Dawid bardzo mi sie nie podoba. Wysyp tego imienia jest zauwazalny na forach rowiesniczych, ale tez nie jakis wielki. Imion miedzynarodowych jest cala masa, poszperaj w watkach o takim tytule. Odpowiedz Link Zgłoś
dalenia Re: Dawid 28.03.10, 15:45 Oj Sabino ... Przeczytaj jeszcze kilka razy to co napisałaś, żałosne. Szkoda czasu na dyskusje z kimś, kto wypowiada się w taki sposób. Żegnam, nie pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
aneladgam Re: Dawid 26.03.10, 21:20 > Dawid to normalne i ladne imie, na dodatek swiezsza niz np. Tomasz, Piotr, czy > nie daj Boze Jan. wszystkie imiona, które wymieniłaś, to dokładnie ta sama bajka - imiona biblijne. tak że ze "świeżością" Dawida polemizowałabym. Odpowiedz Link Zgłoś
anettia28 Re: Dawid 27.03.10, 13:37 Jako nastolatce, Dawid bardzo mi się podobał. Po latach, urok tego imienia nieco wyblakł w moich oczach. Zdecydowanie jednak wybrałabym Dawida niż np. Doriana czy Igora. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nadnaturalistka Re: Dawid IP: 94.254.143.* 28.03.10, 15:51 ja znam dwóch Dawidów, z którymi chodziłam lub chodzę do szkoły. (Liceum) to imię jest dla mnie zwyczajne (zero emocji) ale o wiele lepsze od Dorianów, Brajanów czy Olivierów bez obrazy dla nikogo oczywiście Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kamila Re: Dawid IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.03.10, 10:51 Bardzo ładne imię. Ponadczasowe, międzynarodowe, neutralne. Mam w rodzinie małego Dawida i spotykam się na co dzień z bardzo pozytywnym odbiorem tego imienia. Niestety na tym forum jest na "czarnej liście" moderatorek i paru innych aktywnych forumek, stąd negatywnych opinii o nim znajdziesz tu większość. Ale forum to forum, a życie to życie.. ) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sabadelka Re: Dawid IP: 77.236.0.* 30.03.10, 13:23 Na gruncie polskim nie podoba mi się, brrrr. W krajach anglojęzycznych bardzo fajne, czytając "Dejwid" Odpowiedz Link Zgłoś