aguha28 08.04.10, 10:12 Mianowicie,cały czas myślałam że będzie to dziewczynka,mam swoje powody ku temu,lecz nie ważne.. Okazało się że to 100% chłopak.. No i klops.. Bladego pojęcia nie mam jakie imię mu dać. Dla dziewczynki miałam,ale chłopczyk mnie zszokował. Dodam że mam córkę 9 letnią i ma na imię Wiktoria( zwycięstwo ).. Mój mąż wymyśla takie imiona że mi ręce opadają. Jakieś ciekawe sugestie? Nazwisko zaczyna się na S ale nie wiem czy ma to jakieś znaczenie,choć przyznam że nie wszystkie imiona do niego pasują.Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
paula.anna Re: Poszukuję pospolitego ładnego imienia dla chł 08.04.10, 10:16 a co rozumiesz przez "pospolite"? łatwiej byłoby "strzelać", gdybys podała przykłady tych, od których Ci ręce opadają... Odpowiedz Link Zgłoś
aguha28 Re: Poszukuję pospolitego ładnego imienia dla chł 08.04.10, 10:37 Pospolite?Chyba samo za siebie mówi to słowo?? Więc nie rozumiem pytania? Odpowiedz Link Zgłoś
aneladgam Re: Poszukuję pospolitego ładnego imienia dla chł 08.04.10, 11:31 samo za siebie nie mówi, bo dla każdego "pospolite" może znaczyć co innego chodzi o imiona popularne obecnie? popularne w naszym pokoleniu? raczej Kacper, Jędrzej, Filip, czy raczej Tomasz, Marcin, Paweł? (na razie pytam o grupę imion, bez konkretnych propozycji) Odpowiedz Link Zgłoś
aguha28 Re: Poszukuję pospolitego ładnego imienia dla chł 08.04.10, 11:34 Dokładnie tak.. Myślałam nad Jakubem,ale u nas to co drugi Jakub.. Mężowi też się nie podoba.On to stawia na Wiktor lub Nataniel itp..a mi te imiona nie bardzo,szczególnie że jak pisałam mamy już Wiktorię. Odpowiedz Link Zgłoś
aneladgam Re: Poszukuję pospolitego ładnego imienia dla chł 08.04.10, 13:00 oj, Wiktor i Wiktoria to w samej rzeczy nieciekawy zestaw. coś jak Patryk i Patrycja, Dominik i Dominika... w każdym razie, jeżeli Tobie propozycje męża nie leżą, to szukamy dalej, bo oboje musicie być zadowoleni. może Bartłomiej? w końcu apostoł o tym imieniu miał również drugie, Natanael właśnie Odpowiedz Link Zgłoś
misself Re: Poszukuję pospolitego ładnego imienia dla chł 08.04.10, 10:20 Adam. Piotr. Tomasz. Odpowiedz Link Zgłoś
luna333 Re: Poszukuję pospolitego ładnego imienia dla chł 08.04.10, 10:51 wbrew pozorom małych Adasiów nie spotykam na codzień wielu w przeciwieństwie do Piotrusiów i Bartusiów, więc proponuję właśnie Adama a może Krzysztof, Łukasz, Rafał, Damian, Dominik, Dariusz, Marcin. Michałów w przedszkolu mam zatrzęsienie (nie mówiąc o Jasiu i Kubusiu) no ale wybór należy do ciebie Odpowiedz Link Zgłoś
granadax Re: Poszukuję pospolitego ładnego imienia dla chł 08.04.10, 11:55 Michał Odpowiedz Link Zgłoś
bonnie75 Re: Poszukuję pospolitego ładnego imienia dla chł 08.04.10, 12:31 Moi chlopcy to: Adaś - lat 4 i 3 miesiace Wojtuś - rok i 3 miesiace I chyba naleza do wspomnianych "pospolitych" A moze Witold? Jakos tak do Wiktorii pasuje mi Witek. No i Artur oczywiscie. Odpowiedz Link Zgłoś
quasi.modo Re: Poszukuję pospolitego ładnego imienia dla chł 08.04.10, 13:13 Andrzej Karol Paweł Antoni Oprócz tego podoba mi się wspomniany już Witold. Zamiast Nataniela, proponuję Jonatana. Zdrabniać można tak samo a moim zdaniem Jonatan jest bardziej męski. Odpowiedz Link Zgłoś
ilianna Re: Poszukuję pospolitego ładnego imienia dla chł 08.04.10, 13:24 Maciej Michał Tomasz Aleksander Krzysztof Karol Mateusz Bartosz Łukasz Jacek Piotr Paweł Jan Antoni Odpowiedz Link Zgłoś
dalenia Re: Poszukuję pospolitego ładnego imienia dla chł 08.04.10, 14:36 Oj, tylko nie Jakub Michał Szymon Marek Mikołaj Aleksander Karol Dominik Wojciech Konrad Strzelam w ciemno, bo nie napisałaś nic o swoim guście i swoich pomysłach. Odpowiedz Link Zgłoś
luna333 Re: Poszukuję pospolitego ładnego imienia dla chł 08.04.10, 15:40 o właśnie- Szymon do Wiktorii to fajny pomysł Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jula Re: Poszukuję pospolitego ładnego imienia dla chł IP: *.adsl.inetia.pl 09.04.10, 10:20 Może Ryszard? Odpowiedz Link Zgłoś
ewa9717 Re: Poszukuję pospolitego ładnego imienia dla chł 09.04.10, 10:24 Andrzej/Wojciech Odpowiedz Link Zgłoś
aguha28 Re: Poszukuję pospolitego ładnego imienia dla chł 10.04.10, 09:34 Niestety Andrzej odpada,Wojciech to mój mąż.. Ostatnio wymyślił imię Ksawier.. No ręce opadają.. Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: Poszukuję pospolitego ładnego imienia dla chł 10.04.10, 11:20 Rzeczywiście. Ale przyznam, że Ksawerego w polskiej wersji sama chciałam zaproponować, tylko cofnęłam się czytając o pospolitym imieniu. Ksawery jest coraz częściej nadawanym imieniem, już jest w pierwsze 50-tce najczęściej nadawanych imion męskich. Jest tradycyjny, z Wiktorią nie zgrzyta, a może byłby to dobry kompromis z mężem? Odpowiedz Link Zgłoś
aneladgam Re: Poszukuję pospolitego ładnego imienia dla chł 10.04.10, 11:36 Ksawier to faktycznie porażka, ale Ksawery pasowałoby super Odpowiedz Link Zgłoś
ewa9717 Re: Poszukuję pospolitego ładnego imienia dla chł 10.04.10, 19:46 A Jerzy? Odpowiedz Link Zgłoś
dalenia Re: Poszukuję pospolitego ładnego imienia dla chł 10.04.10, 20:51 Ksawerego sama chciałam proponować. Ksawier na pewno nie. Odpowiedz Link Zgłoś
abiela Re: Poszukuję pospolitego ładnego imienia dla chł 17.04.10, 00:14 Ksawery bylby super. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: teri Re: Poszukuję pospolitego ładnego imienia dla chł IP: 80.51.142.* 11.04.10, 22:06 Może Maciej???Mnie osobiście bardzo się podobaPozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bati Re: Seweryn IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.04.10, 17:26 No to moze jakies na S: Szymon- trochu zbyt popularne Sebastian Seweryn- rzadkie, tradycyjne, i po slynnym Sewerynie Krajwskim. zdobnienia: Sewi, Sewuś, Sewerynek. Odpowiedz Link Zgłoś
jane-bond007 Re: Poszukuję pospolitego ładnego imienia dla chł 16.04.10, 22:56 Borys Odpowiedz Link Zgłoś
agar2208 Re: Poszukuję pospolitego ładnego imienia dla chł 17.04.10, 00:42 A może po prostu Grzegorz albo Krzysztof. Moja koleżanka ma małego Grzesia. Mój mąż ma też tak na imię, ale wśród małych chłopców to tylko u mojej koleżanki spotkałam się z małym Grzesiem. Mi ostatnio podoba się tez imię Antoni ( Antoś , Antek), ja mam synka Aleksandra (Olek , Oluś), chociaż nie wiem, czy w/g Ciebie są to pospolite imiona. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dagmarka Re: Poszukuję pospolitego ładnego imienia dla chł IP: *.adsl.inetia.pl 18.04.10, 21:09 Marek, Krzysztof, Jacek, Szymon Odpowiedz Link Zgłoś