gagat100 03.03.04, 19:15 Co prawda nie jest postanowione ale moze cos powiecie na ich temat?? nie moge znalezc znaczenia tych imion po prostu sie nie pojawiaja OLIVIER nie oliver i LIWIA nie oliwia moze wiecie co oznaczaja??? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
aka10 Re: olivier i liwia 03.03.04, 19:28 Livia bardzo mi sie podoba (przez v),jak rowniez Oliver (bez i).Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
rosey Re: olivier i liwia 04.03.04, 09:13 LIWIA imię ze starożytnego Rzymu, oznaczało "kobieta pochodząca z rzymskiego rodu Liwiuszów", nosi je 598 Polek (nota bene wiele imiom pochodzi od rzymskich rodow, np. Patrycja, Emilia, Mariusz, Klaudia, itp. itd.) OLIWIER imie powstalo w sredniwieczu od francuskiego rzeczownika pospolitego "olivier" co oznaczalo "oliwka, drzewo oliwne" - symbol pokoju i plodnosci imie nosi tysiąc kilkuset Polakow (z rozna pisownia) Odpowiedz Link Zgłoś
itsola Re: olivier i liwia 04.03.04, 20:31 Czesc ! Mnie LIVIA podoba sie w takiej wlasnie pisowni-ale chyba w Polsce nie dozwolone. Piekne imie ,no i oczywiscie moja Faworytka.Moze moja lipcowa dzidzia bedzie miala wlasnie tak na imie ?A Oliver bez i tez sie lepiej slyszy.bardzo ladne imiona. Zostan przy nich.Pa Ola Odpowiedz Link Zgłoś
minka7 Re: olivier i liwia 04.03.04, 22:32 Liwia (przez "w" - w koncu jestesmy w Polsce i nie w e wszystkim musimy kopiować Amerykanow) to moim zdanie, bardzo ładne imię. Natomiast Oliwier nie za bardzo m isie podoba. Jesli juz to bardziej Oliwer (bez "i") Odpowiedz Link Zgłoś
madziarek_edziecko Re: olivier i liwia 05.03.04, 08:45 Hej. Obydwa imiona są bardzo ładne. Pa Madzia Odpowiedz Link Zgłoś
szczekuszka Re: olivier i liwia 05.03.04, 22:03 minka7 napisała: > Liwia (przez "w" - w koncu jestesmy w Polsce i nie w e wszystkim musimy > kopiować Amerykanow) to moim zdanie, bardzo ładne imię. Natomiast Oliwier nie > za bardzo m isie podoba. Jesli juz to bardziej Oliwer (bez "i") Zgadzam sie z minka. Polacy nie gesi tez swoja pisownie maja!!! Odpowiedz Link Zgłoś
omn3 Re: olivier i liwia 05.03.04, 20:06 Ja mam synka OLIVERA,moim zadaniem lepiej brzmi niz OLIVIER. A LIVIA---tak nadam mojej córeczce na imie.Pozdrawiamy Odpowiedz Link Zgłoś