dama.w.czerni 29.05.10, 11:40 Które z tych imion (Lidia czy Klara) wydaje Wam się najładniejsze i najlepsze dla dziewczynki. My nie możemy ciągle się zdecydować. Kiedyś w planach była jeszcze Wanda, Anna, Joanna i Izabela ale stanęliśmy na Lidii i Klarze. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
pola260 Re: Lidia czy Klara o to jest pytanie! 29.05.10, 11:41 Oba finalne ładne. Wybrałabym Klara. Odpowiedz Link Zgłoś
aneladgam Re: Lidia czy Klara o to jest pytanie! 29.05.10, 11:44 o zdecydowanie Klara! Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: Lidia czy Klara o to jest pytanie! 29.05.10, 13:40 Zdecydowanie Klara. Lidia zupełnie do mnie nie trafia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: niki Re: Lidia czy Klara o to jest pytanie! IP: *.dip.t-dialin.net 29.05.10, 13:51 Tylko Klara. Z Lidia mam skojarzenia wylacznie ciotkowate. Odpowiedz Link Zgłoś
dalenia Re: Lidia czy Klara o to jest pytanie! 29.05.10, 14:51 Wyłamię się - tylko Lidia Odpowiedz Link Zgłoś
olianka Re: Lidia czy Klara o to jest pytanie! 29.05.10, 19:27 Zdecydowanie Klara. Odpowiedz Link Zgłoś
paula.anna Re: Lidia czy Klara o to jest pytanie! 29.05.10, 20:09 Lidia to moja teściowa ale abstrahując od takich (moich) skojarzeń, imię nie jest złe. i łatwiej mi je zdrobnić niż Klarę. zawsze jest jeszcze forma Lidka, bo Lidzi nie cierpię. i inne pewnie też. dla klary nie mam tylu pomysłów ale chyba i tak jednak wolę Klarę Odpowiedz Link Zgłoś
adamantia Re: Lidia czy Klara o to jest pytanie! 29.05.10, 20:12 Oba bardzo fajne. Klara bardziej klasyczne, ogólnie zdecydowanie rzadsze. Ale w najmłodszym pokoleniu Lidia chyba sporo rzadziej nadawana. Odpowiedz Link Zgłoś
anettia28 Re: Lidia czy Klara o to jest pytanie! 29.05.10, 20:54 Klara, ale żałuję że zrezygnowaliście z Wandy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: megi79 Re: Lidia czy Klara o to jest pytanie! IP: 212.180.168.* 30.05.10, 07:47 KLARA Odpowiedz Link Zgłoś
magduszon Re: Lidia czy Klara o to jest pytanie! 30.05.10, 13:22 A ja wolę Lidię. Milsze dla ucha. Klara kojarzy mi się z klarem na łódce. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ada Re: Lidia czy Klara o to jest pytanie! IP: *.adsl.inetia.pl 30.05.10, 13:55 Klara podoba mi się, ale jest dla mnie osobiście zbyt twarda. Lidia rzeczywiście może brzmieć jak imię cioci, jednakże wybrałabym ją ze względu na to, że imię jest dużo bardziej melodyjne Klara, mimo tego że jest pięknym imieniem, brzmi nieco wyniośle. Znam 20-letnią Lidkę i nikt nigdy nie stwierdził, że ma ciotkowate imię Odpowiedz Link Zgłoś
kwiecienka1 Re: Lidia czy Klara o to jest pytanie! 30.05.10, 15:13 zdecydowanie Klara pozdrawiam Kwiecienka z Klara Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cyganula Re: Lidia czy Klara o to jest pytanie! IP: 91.200.94.* 30.05.10, 17:50 Klara Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kana Re: Lidia czy Klara o to jest pytanie! IP: *.centertel.pl 30.05.10, 19:46 oba mi się podobają, ale wybrałabym Klara Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sabadelka Re: Lidia czy Klara o to jest pytanie! IP: 77.236.0.* 30.05.10, 22:16 Klara zdecydowanie Odpowiedz Link Zgłoś
biljana Re: Lidia czy Klara o to jest pytanie! 01.06.10, 12:41 Oczywiście Klara. Lidię odbieram jako imię ciotkowate. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: luba Re: Lidia czy Klara o to jest pytanie! IP: 136.8.150.* 01.06.10, 16:39 zdecydowanie Lidia! prawie jednakowo brzmiące na całym świecie i wcale nie brzmi ciotkowato!czytać już nie można tych bzdur na ten temat.. wszystkie te "mądrale" typu gaudencja, ktore nadają swoim dzieciom imiona typu Ida, Lea, Konstancja, Gracjanna... odczepcie się od tego imienia!!!!!!!!!!!!! Wasze dzieci kiedyś Wam podziekują za tak "proste" i klasyczne imiona Odpowiedz Link Zgłoś
mel_bi Re: Lidia czy Klara o to jest pytanie! 01.06.10, 19:04 Ekhm....no wiec ja,"madrala",która nadalam corkom imiona Ida i Łucja,gdybym miała trzecia,nazwalabym ja Klara Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: Lidia czy Klara o to jest pytanie! 01.06.10, 21:30 Wybacz, ale do głowy by mi nie przyszło nazwać córkę Gracjanna. A Lidek znam kilka, w najlepszym razie są to dziewczyny trochę po 49- tce, a przeważnie w wieku mojej mamy. Nie wytłumaczysz mi, że ma mi się to imię nie kojarzyć ciotkowato. Odpowiedz Link Zgłoś
dalenia Re: Lidia czy Klara o to jest pytanie! 01.06.10, 23:09 Ja bardzo chętnie nazwałabym córkę Konstancja. W Idzie też nie widzę nic dziwnego ... A imię Lidia mi się podoba, więc ja już w ogóle chyba jestem dziwna Odpowiedz Link Zgłoś
adamantia Re: Lidia czy Klara o to jest pytanie! 02.06.10, 19:21 Gość portalu: luba napisał(a): > wcale nie brzmi ciotkowato!czytać już nie można tych bzdur na ten > temat.. Jakich bzdur? "Ciotkowato" zwykle oznacza po prostu tyle, że kojarzy się osobie opisującej z imionami, które były popularne w poprzednim pokoleniu, albo powiedzmy "połtora pokolenia wstecz". Lidia nigdy nie była mega popularna, ale była stosunkowa częsta w latach 50 i 60. Potem i przedtem była o wiele rzadsza. I tyle. Odpowiedz Link Zgłoś
jagodowa2 Re: Lidia czy Klara o to jest pytanie! 02.06.10, 17:31 Zdecydowanie Lidia. Imię ładne, proste, dobrze znane, niezbyt często spotykane. Klara mi się nie podoba, nie lubię tego imienia i przeszkadza mi brak ładnych zdrobnień. Szkoda, że Wanda odpadła. Odpowiedz Link Zgłoś
dama.w.czerni Chyba Lidia 04.06.10, 10:19 Dziękuję za wszystkie głosy. Widzę, że jak na razie przewagę ma Klara, ale my chyba jednak zdecydujemy się na Lidię. Jest bardziej osłuchane i miękka od Klary, ma więcej zdrobnień i ogólne lepiej nam się kojarzy, choć do końca nie jesteśmy jednak pewni. Co do ciotkowatości Lidii, to my nie mamy takich skojarzeń ponieważ znamy jedną czteroletnią dziewczynkę właśnie o tym imieniu Odpowiedz Link Zgłoś
dalenia Re: Chyba Lidia 04.06.10, 11:53 Cieszę się, że wybieracie jednak Lidię Ja także nie uważam, żeby była ciotkowata. Daj znać jak mała Lidka będzie już na świecie. Odpowiedz Link Zgłoś
jagodowa2 Re: Chyba Lidia 05.06.10, 00:14 Również cieszę się, że wybraliście Lidię. Jest o wiele ładniejsza od Klary, ma znacznie więcej zdrobnień i pasuje zarówno do małej dziewczynki, jak i dorosłej kobiety. Mnie również Lidia nie kojarzy się "ciotkowato", bo znam Lidie w różnym wieku. "Ciotkowato" kojarzą mi się tylko te imiona, które nosiły moje ciotki. Odpowiedz Link Zgłoś
liliowewzgorze Re: Lidia czy Klara o to jest pytanie! 04.06.10, 18:37 oba bardzo mi sie podobaja, sama mialabym dylemat, ale ostatecznie wybralabym Klare Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: iwa Re: Lidia czy Klara o to jest pytanie! IP: *.xdsl.centertel.pl 04.06.10, 20:38 Lidia! Odpowiedz Link Zgłoś