prawdziwystarywjarus 06.02.06, 12:30 biznes.interia.pl/news?inf=714678 Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kagan_owski Re: DZIE-KU-JE-MY! 06.02.06, 12:48 wiarusowi? Chyba tylko temu przez "j"... Odpowiedz Link Zgłoś
ontarian a mi sie to zdanko podoba 06.02.06, 13:15 "Rząd Jej Królewskiej Mości stworzył w ub.r. więcej miejsc pracy dla Polaków niż rząd polski" Odpowiedz Link Zgłoś
warcholski Re: a mi sie to zdanko podoba 06.02.06, 16:34 nie to co pismaki napisali na propagandowe zamowienie, ale to co czuje narod jest realiami sytuacji w kraju...na podanej wyzej stronie z boku widnieje taki wpis: ****** "mam 19 lat, pomimo tego ze studiuje prywatnie farmacje, mam prace(700zl/msc) i mam kochaną rodzine, cudownego chlopaka i tak chce wyjechac...co mnie tu czeka???praca za 1000zl przez cale zycie??? zycie od 1 do 1?nigdy na to nie pozwole.wole byc traktowana jak wyrzutek w innym kraju, lecz zarabiac kilka rzy wiecej...niz w Polsce jak jeszcze gorszy smiec za 600zl...zresztą...jak bede chcila sie wyksztalcic to dokoncze to w innym kraju... tam, gdzie mnie będą szanować..." - młoda ****** Odpowiedz Link Zgłoś
tow.kapelan Nie uwzględniono podatku ,który muszą uiścić 06.02.06, 16:48 INTERIA.PL - Biznes - Wiadomosci: • Nie uwzględniono podatku ,który muszą uiścić nasi najbiedniejsi- podpisek /dzisiaj 13:14/ zostawieni sobie Obywatele zapłacić po powrocie , A urzędnicy powiedzą im o tym za 5 lat z odsedkami.WPROWADZIĆ KWOTĘ DO , KTÓREJ ODPOWIADA OBYWATEL , NIECH RESZTE ODPOWIEDZIALNOŚCI PRZEJMIE URZĄD.NIE NISZCZYĆ OBYWATELA (ZMIANAMI I TRUDNYM PRAWEM). " Odpowiedz Link Zgłoś
nadau Mnie też to zdanko się podoba 06.02.06, 16:48 Z Panem Bogiem. Pozbędziemy się niedorajdów, tak jak 30 lat temu. Trzeba być debilem, żeby żyć za 600 zeta/miech. (Zatrabiać tyle oczywiście można) Ale co ma zarobek do wydawania? Odpowiedz Link Zgłoś
warcholski Re: Mnie też to zdanko się podoba 06.02.06, 17:27 >Z Panem Bogiem. >Pozbędziemy się niedorajdów, tak jak 30 lat temu. >Trzeba być debilem, żeby żyć za 600 zeta/miech. >Zatrabiać tyle oczywiście można) Tak gliniaki latajcie z pala i wygoncie wszystkich niewygodnych juz teraz… To trzeba byc konsekwentnym , pozniej pozbawic obywatelstwa, a nie ciagle stac z czapka_beretka po jalmozne do tych co wyganialiscie .. "30 lat temu". Zywic swoje placowki konsularne z wlasnego szmalu, zaprzestac wciskac badziewie z fotografia lewego ucha. >"Trzeba być debilem, żeby żyć za 600 zeta/miech." Tak, tak trzeba wam byc debilem siedziec na Forum Polonia za te marne szmatlawe grosze. Zdaje sie w krotce beda ciecia zarobkow polinezyjskiego gliniactwa. >Ale co ma zarobek do wydawania? A to, my zarabiamy, a wy macie rece do dupska przyrosniety i wiecznie czekacie na manne z nieba. Potem sie tow. nadau dziwicie, ze nie stac was nawet kawe…. Odpowiedz Link Zgłoś
soup.nazi Re: DZIE-KU-JE-MY! 06.02.06, 18:30 Ja tez. Ten artykul pieknie objasnia zalozenia i cele polanezyjskiej "przemyslanej polityki" gospodarczej kolejnych ekip rzondowych - tych czerwonych i tych czarnych, i towarzyszy, i kolegow: wypchnac bezrobotnych i pracujacych nedzarzy za granice, podrzucic komu sie w Unii da kukulcze jajo, na eksport z bezrobociem! Bezrobocie spadnie, kase przysla, my ich jeszcze ostrzyzemy tepym fiskusem - szafa gra! Gupki rzondowe, ekonomisty jakies posrane w innych krajach zabiegajom o jakis investment, jakiescic stymulacje gospodarki a to tym a to owym, podatkami, waluty kursami, etc. biedzom siem, pocom - gupki! A my ciach! Mieczem tego, jak mu tam, Dymoklasa, i juz mamy kase i czas rzeby sie troszkie horse play pograc w rzundzie naszym rzundowym, hehehe. Polanezyjczyk potrafi! Odpowiedz Link Zgłoś
luiza-w-ogrodzie Re: DZIE-KU-JE-MY! 07.02.06, 00:03 Soup, ten miecz Dymoklasa mnie rzucil na kolana ;oD A poza tym, odjawszy ozdobniki, opisales przasna polityke gospodarcza dojenia emigracji zarobkowej w calej krasie. Ci, ktorzy od lat mieszkaja na emigracji nie dadza sie ostrzyc, ale te mlodziaki, ktore teraz wyjezdzaja i zarobione pieniadze beda oszczedzac na mieszkanko w Polsce i posylac pieniadze rodzinie sa pierwszorzednym zrodlem dochodow dla rzadu. Wladza sie z nich wyzywi. Pozdrawiam Luiza-w-Ogrodzie ><(((º>`·.¸¸.·´¯`·.¸¸><(((º> Odpowiedz Link Zgłoś
waldek.usa Re: DZIE-KU-JE-MY! 06.02.06, 22:01 ... Jest dużo, będzie więcej - Zapewne transfery będą rosnąć w najbliższych dwóch latach. Potem to zjawisko się ustabilizuje. Gdyby przyjąć, że wyjechało 700 tys. osób i że średnio każda z nich będzie przesyłać do kraju 500 euro miesięcznie, to w skali roku mówimy o kwocie przekraczającej 4 mld euro. Zapewne będzie trochę mniej - ocenił Bartosz Pawłowski, ekonomista ING Banku Śląskiego. ... ► no, gnojki, co wy na to? Wasze rzundowe same wam mordy zamknely, a niedawno jeszcze sie jeden z drugim wymadrzal, ze emigranty groszem nie smierdza. Przynajmniej starsza Polonia nie idzie na wasze numery i kasy juz nie da. Odpowiedz Link Zgłoś
warcholski tylko 40% podatku 06.02.06, 22:18 z 700 tysiecy ludu pracujacego do kasy partii ..4,200,000,000.00 euro / rok 15,960,000,000.00 zltych / rok ...potem w neseser i w dluga z kraju szczesliwosci wiecznej. Odpowiedz Link Zgłoś
bercik48 Re: tylko 40% podatku 07.02.06, 01:01 i to ma byc odpur gliniastych zagluszaczy gdzie do cholery nocna sluzba spicie koty? tow. ppor jak siem obudzi i zobaczy ze pompa od goowna stoi to wam sierscuchy kota pogoni Odpowiedz Link Zgłoś