edytka2001 31.05.10, 20:01 Witajcie, nie znamy jeszcze płci dziecka, ale problem jest z imieniem dla dziewczynki, dla chłopca wybraliśmy Jaromir. Myślę o Brygidzie, Jowicie lub Dagmarze, ale żadna mnie na 100% nie przekonuje. Imię ma być raczej klasyczne, tradycyjne, nie udziwnione, tzn. osłuchane już trochę, ale nie super popularne. Nazwisko na S, końcówka ska, 10 liter. Szukam inspiracji, pomóżcie proszę. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ilianna Re: siostra Sabiny 31.05.10, 20:30 Pierwsza przyszła mi do głowy Wanda i Irmina. Poza tym: Waleria Eliza Aldona Celina Donata Gabriela Renata Z Twoich propozycji najmniej podoba mi się Jowita. Dagmara i Brygida ok. Odpowiedz Link Zgłoś
anettia28 Re: siostra Sabiny 31.05.10, 20:41 Witaj. Imię Twojej córeczki bardzo mi się podoba i jeśli miałabym wybierać imię dla jej siostry postawiłabym na Adelę, Anielę, Rozalię, Apolonię bądź Jagnę. Z Twoich propozycji wybrałabym Brygidę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mła Re: siostra Sabiny IP: *.171.219.20.static.crowley.pl 31.05.10, 20:55 jak dla mnie Sabinka i Irenka z proponowanych przez Ciebie: Jowita Odpowiedz Link Zgłoś
magducha78 Re: siostra Sabiny 31.05.10, 21:37 z Twoich propozycji podoba mi się Dagmara najbardziej,chociaż bez zachwytu. Odpowiedz Link Zgłoś
luska.s Re: siostra Sabiny 31.05.10, 22:21 Z Twoich propozycji wybrałabym Dagmarę, ew. Jowitę. Może Leonia, Dorota Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ada Re: siostra Sabiny IP: *.adsl.inetia.pl 31.05.10, 23:01 Jowita Może Łucja, Klara, Róża? Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: siostra Sabiny 31.05.10, 23:05 Witaj! Podoba mi sie bardzo Wasz wybor dla chłopca. Dla dziewczynki - wybrałabym Brygidę (Jowita to pierwotnie w ogóle imię męskie), ale jeszcze bardziej podobałaby mi się dla siostry Sabiny - Dobrosława. Co Ty na to? pozdrawiam, g. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bluemoon Re: siostra Sabiny IP: *.gemini.net.pl 01.06.10, 10:30 Brygida jest ok. Odpowiedz Link Zgłoś
edytka2001 Re: siostra Sabiny 01.06.10, 15:30 Dziękuję, Jaromir podobał mi się od zawsze, więc nie miałam problemu, mąż też się w końcu zgodził. Jeśli chodzi o Dobrosławę, to dla mnie zbyt "starodawne" imię, nie sądzę też, żeby mąż się zgodził. Odpowiedz Link Zgłoś
quasi.modo Re: siostra Sabiny 01.06.10, 12:49 Z waszych Dagmara. Zamiast Jowity - Judyta. Ode mnie Lucyna. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: emma Re: siostra Sabiny IP: *.adsl.inetia.pl 01.06.10, 14:31 Z twoich propozycji najbardziej do Sabiny pasuje mi Jowita, natomiast najbardziej podoba mi się Brygida (jedno z moich ulubionych imion). Dagmary osobiście nie lubię. może: Adela, Katarzyna, Teresa, Róża, Aniela, Elena, Iga, Malwina? Odpowiedz Link Zgłoś
edytka2001 Re: siostra Sabiny 01.06.10, 15:27 Dzięki za odzew Z moich propozycji najbardziej mi odpowiada Brygida, Dagmara i Jowita już raczej odpadają. Nasz problem z imieniem dla dziewczynki właśnie polega na tym, że wiele z nich mi się nie podoba, natomiast mąż nie chce imienia "retro", więc trudno się w czymś zgodzić. Ale mamy jeszcze czas. Z waszych propozycji jedynie Judyta nam odpowiada. Ale proszę o jeszcze. Odpowiedz Link Zgłoś
liliowewzgorze Re: siostra Sabiny 01.06.10, 18:32 z Twoich propozycji podoba mi sie Brygida i Dagmara. od siebie dorzucam Matylde, Malanie i Klare ! Odpowiedz Link Zgłoś
ikaes Re: siostra Sabiny 01.06.10, 20:34 Oczywiście Lukrecja Kto pamięta bajkę węgierską "Fred, postrach kotów", ten wie dlaczego Z proponowanych przez ciebie, żadne mi się nie podoba. Proponuję od siebie Różę, Rozalię, Berenikę Odpowiedz Link Zgłoś
dalenia Re: siostra Sabiny 01.06.10, 23:14 Sabina jest super! Widzę, że Dagmarę i Jowitę już odrzuciłaś, i dobrze. Brygida za to jest równie "super" jak Sabina! Dlatego nic więcej nie proponuję, jestem całym sercem za Brysią. Odpowiedz Link Zgłoś
jagodowa2 Re: siostra Sabiny 02.06.10, 17:23 Z Twoich propozycji wybrałabym Dagmarę. Od siebie dorzucam Janinę, Stefanię, Ludwikę. Odpowiedz Link Zgłoś