mausi12 09.03.04, 01:44 Chcialam dac Alicje,ale znam bardzo niefajna osobe z tym imieniem i zrezygnowalam.Miala byc tez Michelle,ale nie jest to polskie imie. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
madziarek_edziecko Re: Alexandra 09.03.04, 09:57 Aleksandra - bardzo ładne imię Pa Madzia Odpowiedz Link Zgłoś
itsola Re: Alexandra 09.03.04, 11:02 Witaj ! Ja mam na imie Aleksandra.A tak wogole to Ola-od malego tak mnie nazywano.Ale z Twojego postu wynika,ze nie mieszkasz w Polsce to musialabys od urodzenia na mala mowic Alexandra,Alex albo cos w tym rodzaju,bo z ta polska Ola to jest roznie.Na mnie mowia Ulla i ciagle musze sie tlumaczyc dlaczego Aleksandra to Ola ?A ja chce zostac poprostu Ola. Pa Ola Odpowiedz Link Zgłoś
olioliwa Re: Alexandra do itsoli 19.05.04, 22:56 ja nie utożsamiam się z imieniem Aleksandra, równiez czuję sie tylko Olą i uważam że to zdrobnienie powinno zaistnieć jako pełnoprawne imię Odpowiedz Link Zgłoś
anula_mamoli Re: Alexandra 10.03.04, 11:56 czesc Mam corke ( 8 miesiecy ) o tym imieniu i naprawde nie zaluje, ze tak jej dalam na imie. Oczywiscie Aleksandra jest tylko w dokumentach, bo na co dzien mowie na nia Olunia, Olusia, Olenka itd. itp. Mozna uzywac tego imienia na rozne sposoby i raczej zawsze wyjdzie cos ladnego Pozdrawiam Ania Olunia Odpowiedz Link Zgłoś
wenecjanin Re: Alexandra 04.04.04, 20:50 Moja siostra ma na imię Aleksandra. Mówię do niej Oleńko. Szczęśliwe imię dla szczęśliwej kobiety. W życiu radzi sobie Ola świetnie. Pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
miszka007 Re: Alexandra 04.04.04, 20:58 Michelle to po polsku Michalina, o ile mnie pamięć nie myli i jest to bardzo ładne imię. Aleksandra też ładne. Odpowiedz Link Zgłoś
agata19721 Re: Alexandra 07.04.04, 16:51 Aleksandra - to piekne imie. Moja 5,5 miesieczna córeczka ma na imie Aleksandra , mówimy do niej Oleńka i jest cudna ,zreszta same zobaczcie. Znam kilka Oli i naprawdę są to dobre osoby Mama Oleńki forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=621&w=11291201 Odpowiedz Link Zgłoś
ania.silenter_exunruzanka Aleksandra:))) 24.05.04, 13:23 Suuuuuper imię. Moja córcia tak się nazywa. Aleksandra czyli Oleńka, Olusia, Ola, Olka, Olcia, Olunia itp. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
zossia Re: Aleksandra:))) 24.05.04, 16:20 Nie podoba mi się to imię, niezależnie od pisowni, chociaż pisane przez x jest jeszcze gorsze. W pełnym brzmieniu jest twarde, a zdrobnienie Ola jest dla mnie bez charakteru. Odpowiedz Link Zgłoś
igga-81 Re: Alexandra 25.05.04, 07:51 okropne imię! o wiele bardziej wole Olge, a imię Alicja jest najnajładniejsze!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
amw2 Re: Alexandra 25.05.04, 20:13 Według mnie Aleksandra to śliczne i "międzynarodowe" imię, co ma duże znaczenie nawet podczas wycieczki za granicę. Alicja tez mi się podoba, ale zdrobnienie Ala jest okropne... Odpowiedz Link Zgłoś