Gość: kana IP: *.centertel.pl 21.06.10, 09:58 Co sądzicie o imieniu Ruben? Znacie kogoś o takim imieniu? Jak się przyjęło? Czy takim imieniem skrzywdzę dziecko? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: bezimienia Re: Ruben IP: *.adsl.inetia.pl 21.06.10, 10:00 w anglii popularnym imieniem jest zenskie imie Ruby. z rubenem nie spotkalam sie,ale bardzo mi sie podoba. Odpowiedz Link Zgłoś
luska.s Re: Ruben 21.06.10, 10:54 Nie znam nikogo o takim imieniu, a imię nawet mi się podoba. Odpowiedz Link Zgłoś
paula.anna Re: Ruben 21.06.10, 11:17 Gość portalu: kana napisał(a): Czy takim imieniem skrzywdzę dziecko? o matko! skąd wam się ciągle bierze to "krzywdzenie"? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kana Re: Ruben IP: *.centertel.pl 21.06.10, 12:51 Moja siostra jest nauczycielką i w klasie ma uczniów o imieniu Dejzi i Majkel. To raczej jest krzywda dla dziecka jak wszystkie dzieci się z nich śmieją. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ada Re: Ruben IP: *.adsl.inetia.pl 21.06.10, 13:44 Ruben podoba mi się bardzo Wpisz to imię w wyszukiwarkę, była na forum mama Rubena. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kana Re: Ruben IP: *.centertel.pl 21.06.10, 13:51 tak, czytałam. Ale to było jak dobrze kojarze z 2008 r. Zastawiam się czy od tego czasu może to imię zrobiło się bardziej popularne. I jak się przyjęło. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ruben Re: Ruben IP: *.xdsl.centertel.pl 01.12.10, 21:36 Ja mam na imię Ruben :] I wiem że to najlepsze imię jakie można dać synkowi. Odpowiedz Link Zgłoś
paula.anna Re: Ruben 21.06.10, 18:09 Gość portalu: kana napisał(a): > To raczej jest krzywda dla dziecka jak wszystkie dzieci > się z nich śmieją. po pierwsze, nie wierzę, ze WSZYSTKIE (w sumie to mam swoją teorię, które dzieci są najokrutniejsze dla rówieśników i dużą widzę w tym rolę rodziców i sposobu wychowania) po drugie, dzieci mogą się śmiać z innych powodów, bardzo róznych, często zupełnie niezależnych od dziecka i rodziców i zwykle dla dorosłych absurdalnych... zwykle przechodzi z wiekiem imię, jak sądzę, każdy rodzic chce nadać jak najlepiej, a że gusta są różne... cóż, ja mam już alergię na stwierdzenie o robieniu dziecku "krzywdy" imieniem. nawet rodziców Nikol o takie zamiary nie podejrzewam... Odpowiedz Link Zgłoś
aneladgam Re: Ruben 21.06.10, 14:52 nie znam, należy do tych rzadziej nadawanych imion biblijnych. dawniej nie podobało mi się jego brzmienie, obecnie odbieram je neutralnie z lekką przewagą na plus. jeśli pasuje do nazwiska - śmiało nadawać. zastanawiam się, czy wciąż nie należy do zbyt etnicznych... Odpowiedz Link Zgłoś
ilianna Re: Ruben 21.06.10, 15:03 Znam Hiszpana o takim imieniu, Polaków nie. Dla mnie imię ok. Nie jest udziwnione, chociaż bardzo rzadkie. Odpowiedz Link Zgłoś
aka10 Re: Ruben 21.06.10, 17:31 Znam. Bardzo pozytywnie odbierane przez otoczenie. Odpowiedz Link Zgłoś
dalenia Re: Ruben 21.06.10, 18:56 Mnie się podoba, nawet bardzo. Myślałam o tym, żeby w przyszłości nazwać tak syna. Kiedyś na onecie był blog o małym Rubenku. Poza tym słyszałam o jednym, nastoletnim. Odpowiedz Link Zgłoś
donmari-2 Re: Ruben 21.06.10, 20:44 Hiszpańskojęzyczne, ale popularne np w krajach Beneluksu(Belgia, Holandia), spotykane też we Francji. Parę lat temu przeczytałam dokumentalną książkę Paula Moreiry (francuski dziennikarz brazylijskiego pochodzenia) pt: "Stan szoku". Reporter opowiada w niej o swojej żonie, która po wywołaniu porodu dostała masywnego krwotoku i cudem została utrzymana przy życiu. Dziecko-chłopiec- dostało na imię właśnie Ruben. I tak się zastanawiałam, co z tym imieniem i jak by funkcjonowało w Polsce-kolejny Aleks czy też nie. Myślę, że jednak nie jest najgorsze, ale musi odpowiednio brzmieć z nazwiskiem Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: Ruben 22.06.10, 19:36 Sama za nim nie przepadam, ale o krzywdzeniu dziecka nie ma mowy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Olusia ;) Re: Ruben IP: *.chello.pl 02.07.10, 15:44 imię po prostu śliczne znam tylko 2 osoby noszące to imię ale z żadną nie jestem na tyle blisko żeby móc coś powiedzieć. Odpowiedz Link Zgłoś
forsycja_1 Re: Ruben 13.11.10, 07:29 Nie podoba mi się to imię.Nie znam żadnego Rubena. Odpowiedz Link Zgłoś