Dodaj do ulubionych

Mama- Magda, tata-Marcin, Syn-Miłoszek i córka????

• Gość: magda Re: Mama- Magda, tata-Marcin, Syn-Miłoszek i córk IP: *.centertel.pl 17.07.10, 17:33
      Maja
    • Gość: fatimamg Re: Mama- Magda, tata-Marcin, Syn-Miłoszek i córk IP: *.chello.pl 19.07.10, 22:02
      Moje propozycje: Martynka, Maja, Magdalena
    • Gość: niki Re: Mama- Magda, tata-Marcin, Syn-Miłoszek i córk IP: *.dip.t-dialin.net 19.07.10, 22:15
      Na bank wybralabym Matylde. Podoba mi sie tez Milena i Marcelina.
    • Gość: xxx Re: Mama- Magda, tata-Marcin, Syn-Miłoszek i córk IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.07.10, 10:56
      Małgosia smile
      • gosjana Re: Mama- Magda, tata-Marcin, Syn-Miłoszek i córk 23.07.10, 22:18
        MARTA

Mam córkę Martę, 5 lat, kiedy się urodziła, nie wiedziałam jak dać jej na imię, przez 2 dni była bez imienia smile To był strzał w 10, nie oklepane, pasuje dla małej i starej, wszystkie Marty jakie znam są zaradne,obrotne, sympatyczne. W żłobku była tylko 1 Marta, w przedszkolu też.

pozdrawiam, mama Marty (5)i Wojtka (7)
    • milosza_mama Re: Mama- Magda, tata-Marcin, Syn-Miłoszek i córk 29.07.10, 19:40
      Jednak wybraliśmy zgodnie zupełnie inne imię, imię, które chyba tutaj
      nie padłosmile miałam napisać jak się zdecydujemy, więc piszę- będzie
      Nataszka, czyli Natasza. Natasza i Miłosz też moim zdaniem pasują do
      siebie, poza tym imię to ładnie komponuje się z naszym nazwiskiem.
      Dziękuję za gorącą dyskusję i pomocsmile madzia
      • dalenia Re: Mama- Magda, tata-Marcin, Syn-Miłoszek i córk 29.07.10, 19:43
        Nie będę ukrywać, że nie podoba mi się Wasz wybór (nawet nie chodzi o samo imię, ale o to, że nie na "m"). Ale w końcu to Wasza córa i Wam ma się imię podobać smile

Tak czy siak, cieszę się, że dokonaliście wyboru.
        • milosza_mama Re: Mama- Magda, tata-Marcin, Syn-Miłoszek i córk 29.07.10, 19:48
          Dziękuję za szczerośćsmile jednak naszym zdaniem ciągłe trzymanie się
          literki "M" jest nudne. No i najważniejsza sprawa- dla mnie to imię ma
          to "coś" co przy Miłoszku również czułam. Ale dziękuję za opinię.
          • dalenia Re: Mama- Magda, tata-Marcin, Syn-Miłoszek i córk 29.07.10, 19:54
            milosza_mama napisała:

> No i najważniejsza sprawa- dla mnie to imię ma
            > to "coś" co przy Miłoszku również czułam.

I to najważniejsze - znak, że to jest właśnie TO imię smile
            • domi_33 Re: Mama- Magda, tata-Marcin, Syn-Miłoszek i córk 29.07.10, 20:26
              ależ oczywiście, że koniecznie musi być na literę 'M'. musi pasować do zestawu.
              dla mnie najfajniejsze to Matylda, Melania albo Marysia. Imię Marcelinka też mi
              się podoba, ale wszystkie nasze rówieśniczki o tym imieniu są nieznośne (jak
              twierdzą ich mamy) dlatego ja bym nie nadała. smile
              • Gość: donka Re: Mama- Magda, tata-Marcin, Syn-Miłoszek i córk IP: *.mmj.pl 30.07.10, 11:37
                Zgodzę sie, że skoro tak już wszyscy na "M" to wolałabym żeby córka
                nie była "inna" tylko pasowała do zestawu. No ale skoro Wy czujecie,
                że Natasza to jest imie dla Waszej córki to najważniejsze smile swoją
                drogą Miłosz i Natasza fajnie pasuje wink
          • quasi.modo Re: Mama- Magda, tata-Marcin, Syn-Miłoszek i córk 30.07.10, 13:42
            milosza_mama napisała:

> naszym zdaniem ciągłe trzymanie się literki "M" jest nudne.

Zgadzam się, chociaż Natasza mi się akurat średnio podoba. Najważniejsze jednak,
            że oboje czujecie, iż to jest to!
      • luska.s Re: Mama- Magda, tata-Marcin, Syn-Miłoszek i córk 30.07.10, 13:14
        Natasza to ładne imię i pasuję do Miłosza.
    • tati1977 Michalina 02.08.10, 17:38
      Bardzo mi się podoba, Michalina, Michasia, Misia smile
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Wybierz imię dla dziecka

Sprawdź co znaczą nasze imiona, skąd pochodzą, kto sławny je nosił lub nosi.