hanka2501 02.07.10, 20:58 Jak Wam się podoba i jakie proponujecie zdrobnienia?? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
aka10 Re: Ramona?? 02.07.10, 21:14 Nie podoba mi sie, niestety. Troche jak Romana, tylko na odwrot. Zdrobnienia? Rameczka, Ramka, Rama, Ramcia, Ramunia? Wg. mnie jeszcze gorsze, niz oryginal. Odpowiedz Link Zgłoś
paula.anna Re: Ramona?? 02.07.10, 22:42 nie podoba mi się. może dlatego, że tak nazywa się jedna cyganka, a cyganów od jakiegoś czasu nie lubię... Odpowiedz Link Zgłoś
truscaveczka Re: Ramona?? 03.07.10, 08:41 Tylko jedno skojarzenie: Ramona, Tyś najpiękniejsza w całej wsi, Ramona, snopowiązałkę kupię ci... Tak mi mój tato śpiewał gdy byłam mała - i dla mnie to było przezwisko raczej. Nie lubię tego imienia, jest zbyt... teatralne. Odpowiedz Link Zgłoś
uwierz_mirando Re: Ramona?? 03.07.10, 12:43 A mnie się podoba, choć w Polsce na pewno mylona byłaby z Romaną, która nie podoba mi się wcale. Ramona jednak brzmi jak z południowoamerykańskiej telenoweli i może nie pasować do polskiego nazwiska... Nie zdrabniałabym. Znam za to dwie dziewczyny o imieniu Roma, imię odbierane bardzo pozytywnie Odpowiedz Link Zgłoś
luska.s Re: Ramona?? 03.07.10, 19:42 Nie podoba mi się. Znam jedną Ramonę, która chciała by zwracano się do niej Mona, jednak jakoś nie przyjęło się. Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: Ramona?? 03.07.10, 23:09 Podoba mi się na równi z Genowefą. Zdrobnienia, bo ja wiem, Ramka? Odpowiedz Link Zgłoś