bpauli 21.07.10, 12:22 Wakacje 2010 polskie wybrzeże - imiona spotkanych dzieci: Joachim i Aniela Joachim i Olgierd (moi) Stanisław i Alicja Gabriela i Jakub Adrian i Albert Julia Zuzanna Małgorzata Florian Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
quasi.modo Re: imiona spotkane podczas wakacji 21.07.10, 12:32 bpauli napisała: > Joachim i Aniela > Joachim i Olgierd (moi) > Stanisław i Alicja > Gabriela i Jakub > Adrian i Albert > Julia > Zuzanna > Małgorzata > Florian Bardzo ciekawe imiona, zwłaszcza: Albert, Olgierd, Florian i Aniela. No i aż dwóch Joachimów! To chyba jakiś ewenement. Ciekawi mnie, jak zwracają się do nich rodzice? Odpowiedz Link Zgłoś
tempera_tura Re: imiona spotkane podczas wakacji 10.07.12, 12:53 U mnie na podwórku jest Joachim ( 3 lata) mama mówi do niego Chimek Odpowiedz Link Zgłoś
mossiam Re: imiona spotkane podczas wakacji 21.07.10, 12:39 Bardzo fajny zestaw plażowy Tylko jedna powtórka... i to najmniej nieoczekiwana. Odpowiedz Link Zgłoś
uwierz_mirando Re: imiona spotkane podczas wakacji 21.07.10, 15:42 Szczególnie podobają mi się: Aniela, Joachim i Olgierd. Odpowiedz Link Zgłoś
anettia28 Re: imiona spotkane podczas wakacji 21.07.10, 15:43 Bardzo podoba mi się Aniela. Ja podczas tegorocznych wakacji spotkałam: Basię, Bogusię i Małgosię (3, 4 i 7 lat) Hanię i Helenę ( 5 i 7 lat) Michała i Maćka Małgosię i Zosię oraz jakieś trzy Julki. W wiosce w samym środku Roztocza, gdzie cała gromadka maluchów, przewinęły mi się takie imiona : Emilka, Kacper, Kuba, Natalka, Patrycja i Sebastian oraz Pati (chyba też Patrycja), Wiktoria, Ola, Iwonka i Marcin. Odpowiedz Link Zgłoś
abiela Re: imiona spotkane podczas wakacji 21.07.10, 16:25 Zaskoczyła mnie tylko Bogusia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: niki Re: imiona spotkane podczas wakacji IP: *.dip.t-dialin.net 21.07.10, 18:51 a mnie Iwonka. Ale raczej negatywnie, gdyz bardzo nie lubie tego imienia... Odpowiedz Link Zgłoś
abiela Re: imiona spotkane podczas wakacji 21.07.10, 16:24 Najbardziej podobają mi się imiona Twoich synów oraz rodzeństwo Joachim i Aniela. Florian również ciekawy. Szkoda, że Albert z Adrianem skombinowany. Odpowiedz Link Zgłoś
mama-julii Re: imiona spotkane podczas wakacji 21.07.10, 18:02 Siostry Róża i Janka(Janina) Rodzeństwo Brajan i Karina Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: niki Re: imiona spotkane podczas wakacji IP: *.dip.t-dialin.net 21.07.10, 18:52 Roza i Janka ! Super Odpowiedz Link Zgłoś
liliowewzgorze Re: imiona spotkane podczas wakacji 21.07.10, 18:59 dzisiaj w sklepie uwagę moja przykuła pani wołająca dziewczynkę "Halszka" : ) Odpowiedz Link Zgłoś
dalenia Re: imiona spotkane podczas wakacji 21.07.10, 20:53 Joachim i Aniela bardzo mi się podobają. Joszko z Olgierdem także fajni. Odpowiedz Link Zgłoś
bluejanet Re: imiona spotkane podczas wakacji 22.07.10, 13:35 A moje piaskownicowe obserwacje to: - Wiktoria - Franek, - Weronika, - Maja - Emilia x2 - Dorian - Ewa, - Ania - Mikolaj x2 - Antosia, - Bogus /Bogumil?, Boguslaw?/ - Kacper - Judyta (od razu pomyslalam, ze chyba ksiazkowo-filmowa inspiracja, imie osobiscie wydaje mi sie troche zakurzone, ale moze wraz z kreacja Stenki wyplyna male Judyty) Odpowiedz Link Zgłoś
bluejanet Re: imiona spotkane podczas wakacji 22.07.10, 13:45 zapomnialam dodac, ze to byly imiona dzieci z osiedla w 100-tys miescie, przedzial wiekowy dzieci 2-7 lat Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość. Re: imiona spotkane podczas wakacji IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.08.10, 01:13 spotkałam dość oryginalnie nazywające się rodzeństwo: Kinga Debora Judyta Samuel Eliasz chłopcy najmłodsi w wieku szkolno-przedszkolnym, dziewczęta 18-14 lat. mój numer jeden to Samuel ! Odpowiedz Link Zgłoś
illegal.alien Re: imiona spotkane podczas wakacji 23.08.11, 23:19 Samuel i Eliasz (albo raczej Elijah/Eli) kiedys mi sie strasznie podobaly i rozpatrywalam nazwanie tak syna ale mam corke, a imiona przestaly mi sie tak szalenie podobac. Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: imiona spotkane podczas wakacji 27.07.10, 22:51 Wyjechałam na 4 dni i spotkałam małe dzieci o takich imionach: Ksawery Jaś, Staś, Krysia, Basia (chyba rodzeństwo) Pola (nie wiem, czy jako zdrobnienie, czy nie) - zaprzyjaźniona z tym rodzeństwem Odpowiedz Link Zgłoś
dalenia Re: imiona spotkane podczas wakacji 27.07.10, 23:17 Ksawery fajny i rodzeństwo fajne (szczególnie imiona dziewczynek). Odpowiedz Link Zgłoś
olianka Re: imiona spotkane podczas wakacji 28.07.10, 19:09 Właśnie wróciłam z Zakopanego, gdzie słyszałam zamiennie: Jasiu, Adasiu, Kacperku. Dziewczynki przeważnie były Zuziami Odpowiedz Link Zgłoś
mossiam Re: imiona spotkane podczas wakacji 28.07.10, 19:36 Ja spotkałam ostatnio Stefanka i Jakubka. Odpowiedz Link Zgłoś
anetad25 Re: imiona spotkane podczas wakacji 28.07.10, 20:48 My wróciliśmy znad morza a moje dziewczyny poznały: siostry Oliwię (6 lat) i Jagodę ( rok) rodzeństwo Jaromira (9 lat) i Weronikę (8 lat) siostry Kasię (7 lat) i Iwonkę (3 lata) rodzeństwo Agatę(5 lat), Michała(6 lat)i Darię (6lat) braci Ksawery (6 lat) i Olaf (8 lat) rodzeństwo Julię ( 5 lat)i Jakuba (7lat) rodzeństwo Aleksandrę (9 lat), Mateusza (6 lat) i Kamilę (3 lata) braci Patryk (6 lat), Dominik (7 lat),Jakub (8 lat) rodzeństwo Arkadiusz (10 lat), Damian (9 lat), Ilona (7lat) i Monika (2 latka) Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: imiona spotkane podczas wakacji 28.07.10, 21:28 Bardzo ciekawe zestawienia. Spodobal mi się Jaromir i Weronika, a negatywnie zaintrygowało ostatnie rodzeństwo... Odpowiedz Link Zgłoś
tempera_tura Re: imiona spotkane podczas wakacji 10.07.12, 12:56 Jak Ty to zapamietałaś...... Odpowiedz Link Zgłoś
anettia28 Re: imiona spotkane podczas wakacji 13.08.10, 15:14 Kilka dni temu spotkałam dzieci o imionach (rodzeństwem nie były): Emma (2,5l) Włodek(4l) Sara (3l) Odpowiedz Link Zgłoś
dalenia Re: imiona spotkane podczas wakacji 13.08.10, 18:17 O, Włodek, super! Coraz częściej słyszę o małych Włodzimierkach. Odpowiedz Link Zgłoś
abiela Re: imiona spotkane podczas wakacji 13.08.10, 22:06 Julia, Ola, Kuba wiele razy Hubert Wiktoria siostry Oliwia i Emilia Rafał Basia Marysia Odpowiedz Link Zgłoś
abiela Dziś 14.08.10, 23:53 Mateusz i Natalia Ola Kacper x2 Wiki Wincent Bartek i Weronika Oktawia Alicja Odpowiedz Link Zgłoś
magg79 Re: imiona spotkane podczas wakacji 15.08.10, 23:59 Z ciekawszych- 5 letni chłopiec o imieniu Sali (Sally?) a może to był skrót/zdrobnienie? - niestety nie dopytałam. Około 8 letnia Stefania ok. 18 miesięczny Henryk ok. 2 letni Dymitr 3 letni Staś 3 letnia Róża Odpowiedz Link Zgłoś
anettia28 Re: imiona spotkane podczas wakacji 18.08.10, 15:50 Wczoraj poznałam Gustawa. Odpowiedz Link Zgłoś
uwierz_mirando Re: imiona spotkane podczas wakacji 21.08.10, 09:33 Ja trafiam na mało ciekawe dla mnie imiona. Kuba x2 Aleks (nie wiem jak pisany) Fabian Wiktor Nikola Nadia Jessica/Dżesika (nie wiem jak pisana) Xavier/Ksawier (nie wiem jak pisany, ale Ksawery to na pewno nie był) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nelia. Re: imiona spotkane podczas wakacji IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.08.10, 11:52 Edward, Mirosław, Kazimiera, Martyna, Marcin, Zbigniew, Agata, Grzegorz, Jan. Odpowiedz Link Zgłoś
donmari-2 Re: imiona spotkane podczas wakacji 22.08.10, 13:41 Na wakacjach wtym roku jeszcze nie byłam(planuję na wrzesień, bo w tym roku wakacji 4 miesiące), ale w piątek w poznańskiej Ikei spotkałam Ryszarda i dziewczynkę, któreą matka wołała Tuluz (Touluose?). Matka dziewczynki była Polką, mam nadzieję że ojciec obcokrajowiec. Odpowiedz Link Zgłoś
uwierz_mirando Re: imiona spotkane podczas wakacji 22.08.10, 17:18 Ja spotkałam kolejnego Aleksa/Alexa i jeszcze jedną Nikolę... Trafił się też Jeremi, Szymon, Kewin/Kevin, Julia, Paulina, Gabrysia oraz siostry Ola i Iza. Odpowiedz Link Zgłoś
wyczyny wakacje 2011 23.07.11, 11:13 rodzeństwa: Błażej(11l) i Zuzanna(6l), Kamila(4) i Patryk(2), Maria(5) i Franek(1), Dominika(12l) i Małgorzata(10l) i Patrycja (7l) i Michał(5l) pojedyncze sztuki: Marcelina (4 l), Julian (7l), Lilianna (5l), Lena(6 m), Kacper (3m) Odpowiedz Link Zgłoś
niwius Re: imiona spotkane podczas wakacji 07.07.12, 21:18 Edward kojarzy mi sie z inspiracją "Zmierzchem". Odpowiedz Link Zgłoś
dalenia Re: imiona spotkane podczas wakacji 26.08.10, 23:50 Ignacy (1) Filip (3), Franciszek (12), Patryk (6) Antonina (kilka miesięcy) Marika (3); zdrabniana do "Mari" Oczywiście wiek podany "na oko" Odpowiedz Link Zgłoś
badziul Re: imiona spotkane podczas wakacji 29.08.10, 08:04 a nam na wakacjach strasznie zagruchotał w uszach zestaw: Sandra (7)i Klara(1) Odpowiedz Link Zgłoś
domi_33 Re: imiona spotkane podczas wakacji 29.08.10, 20:49 a w naszym domu nad morzem mieszkało rodzeństwo Oliwier i Emilka oraz Jonasz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zii Re: imiona spotkane podczas wakacji IP: *.adsl.inetia.pl 30.08.10, 22:25 Chłopcy: Alan i Igor Aleksander Leonard ! Piotr Dziewczynki: Augustyna Julia Matylda Małgorzata i Ewa Rozanna ! Odpowiedz Link Zgłoś
izabe.la17 Re: imiona spotkane podczas wakacji 01.09.10, 17:28 A ja w tym roku byłam w Dąbkach (miejscowość typowa dla rodzin z dziećmi) i spotkałam wiele dzieci o imionach zarówno lubianych jak i nie na tym forum. Spotkałam m.in.: Łucję (za 10 razem ŁUCJA!!! - była dla mnie nie do przeżycia), Rozalkę - sympatycznie, Mariankę - j.w. Polę, Ninę - nie wiem czy zdrobnienia czy pełne imiona, Nikolkę - imię straszne, dziewczynka - przemiła, Antka, Franka, Stasia Filipa, Mateusza, Bartosza, Kubusiów (kilku) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: megi79 Re: imiona spotkane podczas wakacji IP: *.sadpark-gw.waw.supermedia.pl 28.07.11, 11:09 Marcelina(nastolatka)i Julek(6 lat) Róża(2 lata)i Wiktoria(4 lata) Kornelia(4 lata),nazywana Korką Jaśmina(10 lat),nazywana Jasią Matylda(2 lata),nazywana Macią Magda(14 lat) i Patrycja(6 lat),nazywana Patrychą i Artur(11 lat)-Artek Leon(10 lat) i Julian(6 lat) zestaw Ola i Julka(kilka razy,wiek różny) Michał,Paweł,Wojtek,Wiktoria-po kilka razy Mikołaj(10 lat)i Maciek(6 lat) Anielka(6 lat) Lilianna(5 lat)i bliźniacy Damian i Dorian(2 lata) Iga i Igor na razie więcej nie pamiętam Odpowiedz Link Zgłoś
dalenia Re: imiona spotkane podczas wakacji 28.07.11, 11:55 Liliana, Damian i Dorian to rodzeństwo? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: megi79 Lili,Dorian,Damian IP: *.sadpark-gw.waw.supermedia.pl 21.08.11, 08:45 Tak! Tyle,że Lilianna;chłopcy bliźniacy Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: imiona spotkane podczas wakacji 20.08.11, 13:51 Na weekendowym wyjeździe - mały Tytus. Odpowiedz Link Zgłoś
staserka Re: imiona spotkane podczas wakacji 20.08.11, 19:44 W ostatnia niedziele ochrzczona zostala Teresa Jadwiga Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fibi Re: imiona spotkane podczas wakacji IP: *.opera-mini.net 20.08.11, 20:30 Dominika i Natalia Adela (jakieś 2 latka) Brajanek (tak wołała go mama, nie wiem jak zapisany, rozmawiali po polsku...) Karolina, Joanna i Sebastian Bogusz Arnika (pierwszy raz słyszałam o tym imieniu) Odpowiedz Link Zgłoś
abiela Re: imiona spotkane podczas wakacji 20.08.11, 21:34 Wczoraj na placu zabaw, na Śląsku: Asia, Basia, Nikola, Adrian, Dawid, Bartek, Mateuszek, Ewa i rodzeństwa Tosia i Feliś Jula i Staś Odpowiedz Link Zgłoś
twitti Re: imiona spotkane podczas wakacji 26.08.11, 14:20 Gość portalu: fibi napisał(a): > Arnika (pierwszy raz słyszałam o tym imieniu) Jak na Mierzei Wislanej to mogliscie nas widziec Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Magda Re: imiona spotkane podczas wakacji IP: 194.183.33.* 20.08.11, 22:26 Marianna Piotr x2 Tomek Wiktoria Zuzanna Pola Dawid Aleksandra x2 Maria Ignacy Julia Nicola Żaklina Dominika Amelia Maja x2 Oliwia Nikodem Nataniel Maksymilian Konrad Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Magda Re: imiona spotkane podczas wakacji IP: 194.183.33.* 20.08.11, 22:27 I Karolina Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kama Re: imiona spotkane podczas wakacji IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.08.11, 19:47 wakacje Kołobrzeg,dzieci z Naszego Hotelu. Lila Eryk Asia Mia Kamil Oskar Sergiusz Maja Odpowiedz Link Zgłoś
florianne Re: imiona spotkane podczas wakacji 22.08.11, 20:21 Imiona , które usłyszałam i zapamiętałam na festynie : Weronika Wiktoria Nikola Stasio Tabliczki na wózkach - Iza , Julcia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: martyna Re: imiona spotkane podczas wakacji IP: *.152.158.177.dsl.dynamic.t-mobile.pl 23.08.11, 16:07 Wiktor -7 lat i Marta 3 lata Karol 3 lata i Patryk 8 lat Sabina 5 lata i Wojtek 14 Jurek 6 lat Filip 1,5-2 lata , rodzenstwo w brzuchu zawansowane Reszta to cudzoziemcy wiec cieżko zapamiętac Odpowiedz Link Zgłoś
magducha78 Re: imiona spotkane podczas wakacji 23.08.11, 19:53 Spencer (3,5) i Sorel (2) (tata obcokrajowiec) Olga (5) i Milena (1,5) Odpowiedz Link Zgłoś
dalenia Re: imiona spotkane podczas wakacji 06.07.12, 16:48 To ja teraz moje dotychczasowe wakacyjne obserwacje Wam przekażę W sumie to nic ciekawego. Ola Zofia Nikola Sara Antoni i Marysia (wydaje mi się, że zwana też czasem Marianką, ale pewności nie mam) Kacper (zwany Kacperusiem ...) Nina i Ania Mikołaj, Filip i Hania Julka x3 Igor x2 Wiktoria i Jakub Beatka * wszystkie dzieci na oko w wieku 1-7 Odpowiedz Link Zgłoś
dalenia Re: imiona spotkane podczas wakacji 07.07.12, 19:35 Dzisiaj już dużo ciekawiej Wojtek Małgosia i Aleks Wanessa (jakkolwiek pisana) i Blanka Julia Sara i Oskar Jeremi i na koniec moje faworytki - Łucja i Cecylia Odpowiedz Link Zgłoś
bohemiere Re: imiona spotkane podczas wakacji 07.07.12, 21:16 Ja spotkałam małego Dżastina (a wątpiłam w ich istnienie). Odpowiedz Link Zgłoś
ksiezna_pani1 Re: imiona spotkane podczas wakacji 08.07.12, 14:13 Dwóch Jeremich: pierwszego kilka dni temu, a drugiego wczoraj. Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: imiona spotkane podczas wakacji 09.07.12, 11:57 Jeremi, Łucja i Cecylia - super. U mnie urobek bardzo słaby, bo nie jestem w Polsce. Spotkałam tylko małego Mateusza i rodzinę, w której mama z córkami były poubierane na różowo - ale nie wiem, jak miały na imię (córki). Odpowiedz Link Zgłoś
pudelek09 Re: imiona spotkane podczas wakacji 09.07.12, 23:16 Oliwier Ola Wiktoria(co chwile jakas) Mateusz Kacper(2x) moje Marcelinka i Laura Odpowiedz Link Zgłoś
megan.79 Re: imiona spotkane podczas wakacji 10.07.12, 08:32 Rodzeństwo ok.6-7 lat:Ida i Hadrian Odpowiedz Link Zgłoś