Gość: wyspa IP: 82.160.224.* 21.07.10, 16:13 Witam. Jestem na początku poszukiwań imienia dla córy. Marzy mi się takie dość oryginalne ale nie wydumane, najlepiej dosyć krótkie 5-6 literowe, ale i plastyczne tzn. mające naturalne formy zdrobnień ale i zgrubień. Ot coś jak mój Tymon - teraz jeszcze mały Tymuś ale czasem już łobuziak Tymek. Macie jakiś pomysł? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: wyspa Re: siostra Tymona IP: 82.160.224.* 22.07.10, 13:13 Jak dla mnie zbyt oryginalne Odpowiedz Link Zgłoś
jagodowa2 Re: siostra Tymona 21.07.10, 17:01 Liwia Łucja Idalia Bogna Laura Leonia Ksenia Estera Wanda Tekla Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wyspa Re: siostra Tymona IP: 82.160.224.* 22.07.10, 13:17 Idalia - Ida, no i Kult w tle, więc na plus Łucja twarde ale dość fajne tylko jakie formy dodatkowe?? zdrobnienia jakie? Reszta nie dla mnie. Odpowiedz Link Zgłoś
anettia28 Re: siostra Tymona 21.07.10, 17:22 Biorąc pod uwagę to co napisałaś, wydaje mi się że świetnie by się tu sprawdziła Emilia. Może być Emilką, Emilą, Milą a kiedyś poprostu Emilią. Z bardziej oryginalnych może spodoba Ci się Adela? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wyspa Re: siostra Tymona IP: 82.160.224.* 21.07.10, 20:41 Adela nawet fajna, rozważałam po cichu, małż woli Adę Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: niki Re: siostra Tymona IP: *.dip.t-dialin.net 21.07.10, 18:58 Stawialabym na: Alicja Klara Agata Kalina Mysle, ze do Tymona fajnie by pasowaly Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wyspa Re: siostra Tymona IP: 82.160.224.* 21.07.10, 20:39 Powiem że i Alicja i Agata a nawet Kalina chodziły mi po głowie - a Klara no stety niestety mam psa o tym imieniu (za przeszłość czasem żałować trzeba)... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: niki Re: siostra Tymona IP: *.dip.t-dialin.net 21.07.10, 21:30 O, to widze, ze trafilam Alicje i Kaline lubie, gdyz wydaja mi sie takie melodyjne. Alicje wole w pelnej formie, natomiast Kalina ma zdrobnienie, ktore uwielbiam - Kalusia. Agate tez lubie i fajnie do Tymona pasuje A co do Klary - znam ten bol - sama mam kota Felusia ;P Rowniez zaluje, ze Feliks nigdy nie bedzie wchodzil w gre dla ewentualnego potomka Odpowiedz Link Zgłoś
liliowewzgorze Re: siostra Tymona 21.07.10, 19:03 Klara, Liwia, Malina, Eliza, Nadia Odpowiedz Link Zgłoś
misself Re: siostra Tymona 21.07.10, 19:58 Klara - mała Klarcia, Klarunia, starsza po prostu Klara. Flora - mała Florcia, starsza Florka. Odpowiedz Link Zgłoś
dag_dag Re: siostra Tymona 21.07.10, 20:49 Z wymienionych: najbardziej podoba mi się Adela i Klara, najmniej popularna Alicja i Emilia. Od siebie: Melania, Antonia, Klementyna, Florentyna (dwa ostatnie imiona niezbyt spełniają Twoje wymagania, ale są boskie, musiałam o nich wspomnieć) i Anna. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kajusia Re: siostra Tymona IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.07.10, 14:22 Mnie najbardziej pasuje Antonina Tosia . Tosia i Tymek super. Znam nawet takie rodzeństwo. Jest także taka seria książek Tosia i Tymek Odpowiedz Link Zgłoś
dalenia Re: siostra Tymona 21.07.10, 20:49 Adela jest fajna, Kalina też. Dagna Celina Felicja Gloria Daniela Irmina Odpowiedz Link Zgłoś
ladetre Re: siostra Tymona 21.07.10, 21:33 Mi do Tymona bardzo pasuje Matylda, choć nie wiem, czy dla Ciebie nie za długie. Ewentualnie Emilia lub Alina. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: niki Re: siostra Tymona IP: *.dip.t-dialin.net 21.07.10, 21:38 Pomyslalam jeszcze o Kornelii i Jagodce. Odpowiedz Link Zgłoś
uwierz_mirando Re: siostra Tymona 21.07.10, 23:41 Może Aniela - Anielka, Nela, Nelka, Nelcia? Nelą może być też Kornelia. Proponuję też Lilię/Lilianę - Lilka, Lila, Lilcia, Lili... Może jeszcze Malwina - wprawdzie ma nieco więcej liter, ale można zdrabniać Ina, Inka, Malwiś... Albo Idalia - Ida, Idusia, Idusinka... Odpowiedz Link Zgłoś
asienkowa Re: siostra Tymona 22.07.10, 09:07 Tymon i Kinga jak ktoś napisał - SUPER! Karina i Tymon Iga i Tymon Olga i Tymon Odpowiedz Link Zgłoś
misself Re: siostra Tymona 22.07.10, 09:14 asienkowa napisała: > Tymon i Kinga jak ktoś napisał - SUPER! Taaa, brzmi całkiem jak Timon i Pumba. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ann Re: siostra Tymona IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.07.10, 10:03 Irmina Idalia Olga Odpowiedz Link Zgłoś
asienkowa Re: siostra Tymona 22.07.10, 10:24 To chyba tylko Twoje skojarzenie... Oba imiona pasują do się, poza tym Kinga to bardzo ładne imię =) Odpowiedz Link Zgłoś
misself Re: siostra Tymona 25.07.10, 17:02 asienkowa napisała: > To chyba tylko Twoje skojarzenie... Bądź pewna, że dzieciaki lepiej znają "Króla Lwa" niż Ty. > Oba imiona pasują do się, > poza tym Kinga to bardzo ładne imię =) Owszem, ładne, ale nie w kombinacji z Tymonem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pilot Re: siostra Tymona IP: 212.244.191.* 22.07.10, 11:26 Karino - "koń kuleje". Tak mi się skojarzyło z koniem z polskiego filmu) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wyspa Re: siostra Tymona IP: 82.160.224.* 22.07.10, 13:10 hehe muszę to skomentować! JAgoda to imię , które zawsze i wszędzie rzuca mi się w oczy ale mam problem z jego plastycznością , bo ewentualne formy wydłużają imię , no chyba że Jaga , Jaguś - tyle, że takie formy są dość słabe chyba.. i bałabym się że będą mi na dziecko Jadzia mówić. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: niki Re: siostra Tymona IP: *.dip.t-dialin.net 23.07.10, 18:30 Ech tam, Jadzi bym sie akurat w ogole nie obawiala Chociaz przyznam, ze z krotszymi formami jakos krucho... No, moze ewentualnie Gusia: Jagoda - Jagusia - Gusia no i jak by sie uprzec, to mozna jeszcze Jagna mowic. Chociaz to juz osobne imie jest... Ale Jagusia bardzo mi sie podoba Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ann Re: siostra Tymona IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.07.10, 10:05 Leonia- ostatnio bardzo mi sie spodobało to imię Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mrówka bigbitówka Re: siostra Tymona IP: 212.244.191.* 22.07.10, 11:32 Byle nie Julia czy Joanna. W każdej piaskownicy są co najmniej 4 Juleńki i ze 3 Asieńki. Masakra! Odpowiedz Link Zgłoś
olianka Re: siostra Tymona 22.07.10, 11:50 Gość portalu: mrówka bigbitówka napisał(a): > Byle nie Julia czy Joanna. W każdej piaskownicy są co najmniej 4 > Juleńki i ze 3 Asieńki. Masakra Asieńki raczej nie w piaskownicy, tylko na ławeczkach przy piaskownicy. Odpowiedz Link Zgłoś
luska.s Re: siostra Tymona 22.07.10, 15:12 Adriana Antonia Ewa Jaśmina Lea Leonia Łucja Monika Róża Sabina Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wyspa Re: siostra Tymona IP: 82.160.224.* 30.07.10, 13:27 Mąż póki co przychylnie spogląda na Adę i Jagodę. Mam czas więc ciągle się jeszcze rozglądam. Uświadomiłam sobie, że jest jeszcze trzeci warunek - imię musi być naturalnie wykorzystywane w swojej pełnej formie, żeby dziecko nie miało takiego odczucia jak ja , kiedy oficjalnie się przedstawiam - rozumieją to wszystkie Joanny, Katarzyny, Małgorzaty itp., które zazwyczaj używają na co dzień jedynie skrótów od imion. Odpowiedz Link Zgłoś
uwierz_mirando Re: siostra Tymona 30.07.10, 14:01 Obydwa średnio mi się podobają - Ada jest taka niedokończona, nadałabym którąś z pełniejszych wersji zdrabnianych do Ady. Sama mam na imię Adrianna, wszyscy mówią na mnie Ada, ale w sytuacjach oficjalnych lepsza jest taka pełna wersja. O ile pani Adrianno brzmi dla mnie normalnie, to pani Ado jakoś poufale Jagoda IMO jest dobra dla małej dziewczynki, do dorosłej kobiety jakoś mi nie pasuje. Ale to Wam obojgu ma się podobać i to Wy musicie być do tego imienia przekonani Napisz jak wybierzesz, pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
aneladgam Re: siostra Tymona 30.07.10, 14:09 ano właśnie ostatnio zachwyciła mnie nowo poznana w sieci osoba, która nazywa mnie tak jak się przedstawiam - Magdaleną fakt, jest to ewenement, poza nią i Olianką nazywają mnie tak może jeszcze ze dwie osoby... Odpowiedz Link Zgłoś
dalenia Re: siostra Tymona 30.07.10, 16:43 Ale Adę jako Adriannę, Adrianę czy po prostu Adę? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: taka_jedna Re: siostra Tymona IP: *.adsl.inetia.pl 19.08.10, 18:40 Moje pierwsza myśl - Róża albo Laura. Bardzo podobałaby mi się Idalia. Jeżeli miałabym wybierać między Adą a Jagodą, postawiłabym na Adę - ładnie współgra z Tymonem. Chociaż Jagoda należy do moich ulubionych imion ;D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: niki Re: siostra Tymona IP: *.dip.t-dialin.net 20.08.10, 10:38 Oba bardzo mi sie podobaja... Mysle, ze fajnie byloby z Ady zrobic Adele Odpowiedz Link Zgłoś
annya11 Re: siostra Tymona 20.08.10, 01:07 Mając córkę Ninę, szukałam imienia współgrającego->patrz sygnaturki . Tak więc z drugą stronę dorzucam do Tymka Ninkę. Odpowiedz Link Zgłoś
anusia-9 Re: siostra Tymona 20.08.10, 08:45 a może : Emma Rozalia Róża Marcela Blanka Bianka Monika Marta Odpowiedz Link Zgłoś
wmalinowym Re: siostra Tymona 02.12.20, 02:10 Kira jest bardzo rzadkim imieniem. Ewidentne będzie pasować do Tymona Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: siostra Tymona 05.12.20, 16:37 Tylko że to jest imię rosyjskie, a dziecko już chyba z 10 lat na świecie... Odpowiedz Link Zgłoś