katharin 14.08.10, 22:05 Które lepsze? Zawsze pociągało mnie imię Aurelia ale do Anastazji mam sentyment i kółko się zamyka Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
aneladgam Re: Aurelia vs Anastazja 14.08.10, 22:43 Aurelia (z moim nazwiskiem Anastazja odpada) Odpowiedz Link Zgłoś
dalenia Re: Aurelia vs Anastazja 14.08.10, 22:47 Katharin, zapytam z ciekawości : czy Ty jesteś już w ciąży czy to tak czysto teoretycznie? Bo pamiętam doskonale Twoje poprzednie wątki. Co do pytania, uważam, że oba są bardzo ładne. Oba widnieją też na liście dla mojego potencjalnego potomka. Gdybym musiała wybrać z nich imię dla swojej córki, zdecydowałabym się chyba na Aurelię. O Anastazji marzy moja bliska koleżanka, poza tym jeszcze bardziej podoba mi się Nastazja. Odpowiedz Link Zgłoś
dalenia Re: Aurelia vs Anastazja 14.08.10, 22:49 Aha, biorąc pod uwagę Twoje nazwisko, wybrałabym Anastazję. Aurelia jakoś mi nie brzmi, może przez "-lia" i "-lnia-". Odpowiedz Link Zgłoś
katharin Re: Aurelia vs Anastazja 14.08.10, 23:09 Pytam jak na razie czysto teoretycznie. Spieramy się właśnie z koleżanką które imię ma większą popularność. Mimo że Anastazja jest bardziej przyjęta u nas w mieście- Poznań-to jednak Aurelia pod względem nowości "bije" na głowę Anastazję. Choć nie powiem że widać przyrostu chęci na nadawanie tego imienia. Aurelia G...iak a Anastazja G...iak- u mnie już rozstrzygnięte na to drugie...na tuptusia czekamy Odpowiedz Link Zgłoś
dalenia Re: Aurelia vs Anastazja 14.08.10, 23:28 Mam wrażenie, że popularniejsza jest jednak Anastazja. Ale o to trzeba pytać kogoś, kto ma odpowiednie dane Odpowiedz Link Zgłoś
adamantia Re: Aurelia vs Anastazja 15.08.10, 11:50 dalenia napisała: > Mam wrażenie, że popularniejsza jest jednak Anastazja. Owszem. Wg danych z warszawskich USC podawanych przez Gaudencję, w 2006, 2007 i 2008, Aurelię nadano po 6 razy. A Anastazję 2006 - 26 razy; 2007 - 27; 2008 - 30. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ola Re: Aurelia vs Anastazja IP: 213.25.144.* 14.08.10, 23:18 Zdecydowanie Aurelia.Anastazja też piękne,ale za długie,ciężkie do zdrabniania,niepraktyczne.Poza tym znałam jedną Anastazję,którą każdy zdrabniał do Nastki,co znacznie zniechęciło mnie do tego imienia. Odpowiedz Link Zgłoś
uwierz_mirando Re: Aurelia vs Anastazja 15.08.10, 09:02 Mnie bardziej podoba się Anastazja, ale nie lubię zdrobnienia Nastka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Paula Re: Aurelia vs Anastazja IP: *.walbrzych.vectranet.pl 15.08.10, 12:50 moim zdaniem obydwa imiona są bardzo ładne ale Aurelia jest zdecydowanie krótsze i ma wiecej zdrobnień zaś Anastazja to tez piękne imię ale nie znam żadnych zdrobnień wybrałabym Aurelie Odpowiedz Link Zgłoś
liliowewzgorze Re: Aurelia vs Anastazja 18.08.10, 21:54 Oba bardzo mi się podobają, sama miałabym problem które wybrać, ostatecznie chyba zdecydowałabym się na Aurelie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: amanita Re: Aurelia vs Anastazja IP: *.adsl.inetia.pl 19.08.10, 23:35 Aurelia aurita - chełbia modra popularnie zwana meduzą. Ale pewnie w dzisiejszych czasach, a za kilkanaście lat tym bardziej, mało kto to skojarzy. Odpowiedz Link Zgłoś