dalenia Re: Sara czy Weronika 26.08.10, 23:33 Weronika, Sarę odbieram pretensjonalnie. A swojej córce dałabym na imię Berenika. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: monika Re: Sara czy Weronika IP: *.197.158.213.umts.dynamic.eranet.pl 07.09.10, 13:29 Moja córka ma 5 lat i nazywa się Weronika. Poczatkowo chciałam nazwa ją Dominika, ale to imię nie podobało sie męzowi-a teraz mie także. Nie znam żadnej Sary wśród ludzi natomiast wśród psów niestety wiele. Co do popularności imienia Weronika to nie przesadzałabym tak bardzo. Imię dośc popularne, na pewno bardziej niż Sara, ale nie do tego stopnia jak np. Oliwia, Wiktoria, Aleksandra czy Zuzanna. W grupie mojej córki jest jedna Weronika-ona sama za to pięc Wiktorii i dwie Zuzie. My zdrabniamy to imię jako Nisia, Weronisia, Weroniczka. Nie cierpię Werka czy Weronka, brzmi okropnie. A samo Weronika też jest fajne a do tego dziewczynki tym imieniu są jeszcze fajniejsze. Jestem ciekawa jakie imię zostanie przez państwa wybrane. Odpowiedz Link Zgłoś
tati1977 Re: Sara czy Weronika 10.09.10, 23:40 siedzimy przy wódeczce i wybieramy Weronikę (tzn. chłopaki wybrali). Sara jest ładnie ale kojarzy mi się troszkę z pieskiem Odpowiedz Link Zgłoś
koko.100 Re: Sara czy Weronika 20.09.10, 13:20 Również wybrałabym Weronikę, bardzo ładne imię- moja chrześnica nosi to imię Co do zdrobnień to to mówimy na nią Weronisia lub Werusia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ana Re: Sara czy Weronika IP: *.chello.pl 01.11.10, 19:27 Nasza córcia ma już ponad miesiąc ale dopiero teraz mam chwilę czasu by wejść na forum i pochwalić się swoją WERONIKĄ. Odpowiedz Link Zgłoś