lilit2005 25.08.10, 00:12 Spodziewam sie dwoch chlopcow i nie mam zadnych pomyslow na imiona. W domu mam juz coreczke Tamare. Dzieci beda nosily bardzo nietypowe nazwisko, cudzoziemsko brzmiace, choc maz jest Polakiem i mieszkamy w Polsce. Czy macie jakies pomysly? Myslalam o czyms kojarzacym sie z Grecja (pod nazwisko) lub Kresami/Wschodem (pod Tamare), ale zeby nie byly ewidentnie obcobrzmiace. Macie moze jakies sugestie? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
abiela Re: Imiona dla braciszkow Tamary 25.08.10, 00:26 Tamara i Olgierd i Witold Hugo i Brunon Kasjan i Iwo Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ola. Re: Imiona dla braciszkow Tamary IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.08.10, 20:06 moje typy to: Tamara, Nikon, Aleksander. Odpowiedz Link Zgłoś
belle_amie Re: Imiona dla braciszkow Tamary 25.08.10, 07:35 Aleksander, Filip, Grzegorz, Leon, Mikołaj, Nikodem, Piotr, Teodor, Tymon, Tymoteusz wybrałam pare z tej stronki ;P pl.wikipedia.org/wiki/M%C4%99skie_imiona_greckie a tu coś ze wschodniej opcji, jest już dużo więcej imion więc nie mam czasu przeglądnąć ale może coś ci się rzuci w oczy www.matrioszka.info/Pliki/JezykRosyjski/RosyjskoPolskiSlownikImionMeskich.pdf Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: eta Re: Imiona dla braciszkow Tamary IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.08.10, 09:28 Igor, Aleksander, Mikołaj, Piotr Odpowiedz Link Zgłoś
uwierz_mirando Re: Imiona dla braciszkow Tamary 25.08.10, 09:54 Jeremi, Jonasz, Kornel, Leon, Miłosz, Olgierd, Sergiusz, Witold, Wincenty. Odpowiedz Link Zgłoś
uwierz_mirando Re: Imiona dla braciszkow Tamary 25.08.10, 16:00 Dorzucam: Anatol, Roch, Ruben, Borys, Seweryn. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: niki Re: Imiona dla braciszkow Tamary IP: *.dip.t-dialin.net 25.08.10, 10:09 Tamara, Hubert i Joachim Odpowiedz Link Zgłoś
luska.s Re: Imiona dla braciszkow Tamary 25.08.10, 11:40 Borys, Aleksy, Bruno, Igor, Wincenty, Emil Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pinko Re: Imiona dla braciszkow Tamary IP: *.146.244.174.nat.umts.dynamic.eranet.pl 25.08.10, 13:34 Tamara, Igor i Aleksander Tamara, Mikołaj i Aleksy Tamara, Sergiusz i Oleg Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
dalenia Re: Imiona dla braciszkow Tamary 26.08.10, 23:31 Tamara, Aleksy i Leon - moja pierwsza myśl. Odpowiedz Link Zgłoś
wyczyny Re: Imiona dla braciszkow Tamary 27.08.10, 18:54 moje pierwsze skojarzenie do tytulu postu - Igor i Borys ale nie podobaja mi sie te imiona moze: Aleksy i Fiodor (chyba nawiazuja do Tamary) Marcel i Błażej Kornel i Tobiasz Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: Imiona dla braciszkow Tamary 28.08.10, 10:54 Fiodor to po polsku Teodor. Odpowiedz Link Zgłoś
dagaba Re: Imiona dla braciszkow Tamary 31.08.10, 23:40 do Tamary pasuje Borys/Igor/Iwo a pod T fajnie Tomek/Tymek/Tytus Odpowiedz Link Zgłoś
nadia3008 Re: Imiona dla braciszkow Tamary 02.09.10, 11:54 Moje propozycje to Bruno i Borys Odpowiedz Link Zgłoś