kachna01 05.04.04, 07:53 Mój trzymiesięczny synek ma na imię Leszek. Uważam, że to polskie, ładne imię, zupełnie dzis zapomniane, a wiele osób jest bardzo zdziwionych, że tak go nazwalismy. Zupełnie nie wiem o co im chodzi. Dla Was to imię też jest dziwne? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
szczekuszka Re: Leszek 05.04.04, 09:12 kachna01 napisała: > Mój trzymiesięczny synek ma na imię Leszek. Uważam, że to polskie, ładne > imię, zupełnie dzis zapomniane, a wiele osób jest bardzo zdziwionych, że tak > go nazwalismy. Zupełnie nie wiem o co im chodzi. Przynam, ze ja tez nie wiem o co im chodzi?! Mnie sie imie Leszek bardzo podoba, jest slowianskie, meskie i mozna je ladnie zdrabniac. Bardzo sie ciesze, ze rodza sie mali Leszkowie. Super!! Odpowiedz Link Zgłoś
madziarek_edziecko Re: Leszek 05.04.04, 09:19 Witaj. Imię Leszek jest normalnym, polskim imieniem. Mi wprawdzie niezbyt sie podoba, nie nazwałabym tak synka , ale nie widzę nic dziwnego w tym imieniu. Kiedys spotykalam sie z chlopakiem, ktory mial na imie Leszek, ale kazał wołac na siebie Grzegorz, bo nie lubił swojego imienia. Pozdrawiam Madzia Odpowiedz Link Zgłoś
michamina Lech 05.04.04, 09:25 Leszek to bardzo ładnie, choć wolę Lech - bo Leszek brzmi mi jakoś od razu zdrobniale. Lech to piękne imię, krótkie i męskie. Odpowiedz Link Zgłoś
aniadm Re: Lech 05.04.04, 12:34 Mój tata ma na imię Leszek i średnio przepada za tym imieniem - mówi, że nie lubi imion, które w pełnej formie brzmią jak zdrobnienie. Tym bardziej, że Leszek faktycznie bywa zdrobnieniem od Lecha. Zdarza się też, że jeśli ktoś chce być poważny, mówi mu "panie Lechu". Odpowiedz Link Zgłoś
madziarek_edziecko Re: Leszek 05.04.04, 12:38 Acha, jeszcze chcialam dodac, ze mam wujka o imieniu Leon, na ktorego od zawsze mówimy Leszek. Madzia Odpowiedz Link Zgłoś
tradycja1 Re: Leszek 06.04.04, 02:10 Mnie sie imie nie podoba.Dla mnie wlasnie jest dziwne. Odpowiedz Link Zgłoś
aniutek Re: Leszek 06.04.04, 02:26 leszek tak ma na imie moj brat mowimy na niego roznie, Lechu, Lechoslawek, Lesiu, Lester, fajny z niego chlop, bardzo madry, oczytany i przystojny Odpowiedz Link Zgłoś
itsola Re: Leszek 06.04.04, 15:07 Czesc ! Nie nalezy do moich ulubionych.Ale slyszy sie fajnie.Pa oLA Odpowiedz Link Zgłoś
unruzanka Re: Leszek 10.04.04, 17:51 Lubię je, ponieważ mój tata, który umarł na 5 dni przed urodzeniem mojej córci Oleńki miał tak na imię... Ania i Oleńka (22.01.2004) Odpowiedz Link Zgłoś
mamarta77 Re: Leszek 12.04.04, 16:54 Mi sie bardzo podoba! Znam jednego fajnego Leszka i uwazam ze to ladnie brzmiace i typowo slowianskie imie. Odpowiedz Link Zgłoś