anka.k 12.04.04, 23:25 Cześć. Mam pytanie : jaki znaczenie ma to imię ? Jakie są osoby noszące to imię? Czy to imię pasuje raczej do drobnej kobietki, czy dużej dziewczyny /kobiety?/ Będę wdzięczna za odpowiedź PZDRW Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
aniutek Re: Kinga ??? 13.04.04, 04:41 to moja serdeczna przyjaciolka od cielecych lat, bardzo atrakcyjna, szczupla, 170 cm, wygadana i kochana dziewczyna, wiele dla mnie w zyciu dobrego zrobila gdyby nie zbieg okolicznosci ( 2 Kingi wsrod znajomych ostatnio) moja corka mialaby na imie wlasnie Kinga Odpowiedz Link Zgłoś
tradycja1 Re: Kinga ??? 13.04.04, 06:03 Znam kilka King, fajne osobki Z wygladu nic im nie mozna zarzucic ,raczej norma krajowa Imie mi sie bardzo podoba Jeden z moich faworytow na przyszlosc dla corki szkoda tylko ze na warunki USA raczje malo ciekawe KING(a). Odpowiedz Link Zgłoś
michamina Re: Kinga ??? 13.04.04, 09:09 anka.k napisała: > Cześć. Mam pytanie : jaki znaczenie ma to imię ? Kinga to zdrobnienie od Kunegunda, które zaczęło żyć własnym życiem. Mi się bardzo podoba i mam z nim pozytywne skojarzenia. Odpowiedz Link Zgłoś
itsola Re: Kinga ??? 13.04.04, 12:02 Czesc ! Nie znam osobiscie ,zadnej Kingi,ale imie to bardzo mi sie podoba. pa Ola Odpowiedz Link Zgłoś
aniadm Re: Kinga ??? 13.04.04, 13:54 Ja nie znoszę - fatalne doświadczenia z dzieciństwa Odpowiedz Link Zgłoś
zaino Re: Kinga ??? 13.04.04, 16:08 Mam na imię Kinga. To zdrobniała forma Kunegudny. Kunegudna oznacza bojowniczkę o ród w dosłownym tłumaczeniu. I taka właśnie jest Kinga. Imię to charakteryzuje wesołe, atrakcyjne, wygadane, energiczne i przebojowe osoby. Nie ma sytuacji, w której Kinga by sobie nie poradziła. Kingi lubią jasne sytuacje, uporządkowane życie. Nawet gdy robią coś w pośpiechu zawsze panują nad wszystkim. Co tu jeszcze dodać? To piękne imię i pasuje zarówno do małej dziewczynki- Kingusia, Kinia, Kindzia, Kudzia jak i dorosłej osoby- pani Kingo, brzmi tak dostojnie. Dodam jeszcze, że moje imienniczki, które spotkałam też posiadają te cechy. A jeśli marzy się wam zawód dziennikarki dla córki nazwijcie ją Kingą. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś