megi79 26.04.04, 13:42 Cześć, jak Wam się podoba Halszka?Wg mnie ma w sobie jakiś urok,ale wadą jest to,że zupełnie nie jest międzynarodowe,no i nie ma zdrobnień,bo samo w sobie już jest'zdrobniałe'.Ale jest ciekawe pozdrawiam,megi79 Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kristy4 Re: Halszka?? 26.04.04, 17:00 Mnie się okrutnie podoba.Brzmi miękko i intrygująco. I pewnie któraś z moich córek byłaby Halszką, gdyby nie to że imię nie pasuje do naszego nazwiska. Mam za to Agnieszkę - trochę podobnie, prawda? Odpowiedz Link Zgłoś
mieszko02 Re: Halszka?? 26.04.04, 18:24 Hej jestem mamą Halszki (28.11.2003) właśnie tu ze mną siedzi i cieszy się (troche też przeszkadza, że wam sie podoba to imię. Pozdrawiam D. mama Mieszka (01.04.2002)i Halszki ps my zdrabniamy - za Mieszkiem - Hasia Odpowiedz Link Zgłoś
majkafri Re: Halszka?? 26.04.04, 18:57 Moja córkeczka ma na imie Halszka =) (9.06.95) Jej samej bardzo podba sie to imie i ciągle wymyśla zdrobnienia do niego =) Odpowiedz Link Zgłoś
mieszko02 Re: Halszka?? 26.04.04, 20:31 Napisz proszę jakich zdrobnień używacie, może i u nas wprowadzimy urozmaicenie. Pozdrawiam Mama Halszki i Mieszka Odpowiedz Link Zgłoś
aniadm Re: Halszka?? 26.04.04, 23:25 Mnie, szczerze mówiąc, nie zachwyca... Inna sprawa, że żadnej nie znam Odpowiedz Link Zgłoś
itsola Re: Halszka?? 27.04.04, 10:51 Witaj ! Mnie sie nie podoba-kojarzy mi sie ze slowem FLASZKA.Pa Ola Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: Halszka?? 01.08.04, 15:50 megi79 napisała: > Cześć, > jak Wam się podoba Halszka?Wg mnie ma w sobie jakiś urok,ale wadą jest to,że > zupełnie nie jest międzynarodowe,no i nie ma zdrobnień,bo samo w sobie już > jest'zdrobniałe'. Fakt, jest zdrobniałe, i jest to zdrobnienie od Elżbiety (a zatem od międzynarodowego imienia). Nie zdecydowałabym się na nadanie dziecku imienia Halszka, zgodnie z tym, co dotychczas pisałam o zdrobniałych imionach. Gdybym jednak miała małą Elżunię-Halżunię, na pewno mówiłabym do niej przede wszystkim "Halszka". Odpowiedz Link Zgłoś
elisa1974 Re: Halszka?? 04.08.04, 14:19 no jezeli mieszkasz w polsce i nie przewidujesz kontaktow miedzynarodowych dla corki to moze byc w innym przypadku nie polecam, mam tutaj kolege Gregorza, bidulek...dla ulatwienia zycia swoje dzieci nazwal Anna i Jan, te imiona sa bezproblemowe na calym swiecie, ciao Odpowiedz Link Zgłoś