mamaliviiiarweny 27.04.04, 16:32 Kolejny post. Tym razem imiona dla chłopców. I życzę osobom z poprzedniego postu aby się dobrze bawiły!! Obiecuje prowokować nie będę!!! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
milenium5 Re: Liviusz-Leo i Leo-Roger 29.04.04, 12:33 Fajne imiona, tylko dlaczego chcesz, aby dwóch Twoich synków nosiło to samo imię? Niby na pierwsze i drugie, ale to samo... Kiedyś miałam koleżankę w szkolę która miała na imię Anna. Niby popularne, ale w jej rodzinie szczególnie, bo jej mama i siostra też nosiły to imię. (tata i brat mieli na imię Leszek). Gdy ktoś do nich tleefonował i pytał, czy może rozmawiać z Anią, z drugiej strony padało pytanie - z którą? Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
mamaliviiiarweny milenium5 29.04.04, 19:59 Nie, nie, to nie tak!! Te imiona zmieniały się , kiedy byłam w kolejnych ciążach. Znaczy się, kiedy byłam pierwszy raz w ciąży i miałam nadziej na synka, to chciałam mu dac na imie Leo-Roger. Ale kiedy urodziła sie dziewczynka, to dałam jej Livia-Leeloo. Daltego podczas kolejnej ciąży( znów miałam nadzieje na synka) postanowiłam dac małemu na imię Liviusz-Leo.... Niestety ma 2 córcie... Odpowiedz Link Zgłoś
aniadm Re: Liviusz-Leo i Leo-Roger 29.04.04, 19:56 Proponowałabym bardziej konsekwentnie - albo Livius, albo Liwiusz. Albo pisownia łacińska, albo polska. Odpowiedz Link Zgłoś
itsola Re: Liviusz-Leo i Leo-Roger 29.04.04, 22:34 Witaj ! jak wiesz Livia podoba mi sie bardzo,ale Liviusz jakos do mnie nie przemawia.najbardziej podoba mi sie LEO.Pa Ola Odpowiedz Link Zgłoś
mamaliviiiarweny itsola 30.04.04, 15:05 Leo?? Najbardziej?? Dziwnie, bo ja miałam mieszane uczucia. Z jednej strony smaczny, słodki wafelek MILKI, a z drugiej imie LEOna Zawodowca ( z org). Połaączenie twardego faceta ze słodką czekoladką.... Odpowiedz Link Zgłoś
znak_yrden Re: hehehe 30.04.04, 15:59 oj, dziewczyno, dziewczyno !!!!! podejrzewam ze jestes nastolatka co sie zalogowała i udaje dorosła .... no ale każdy tak sie bawi jak umie . --------------- heute die welt, morgen das sonnensystem! Odpowiedz Link Zgłoś
dorrit Albo Liwiusz, albo Livius 30.04.04, 16:01 Jak wyzej. Dlaczego - wyjasnila aniadm. Odpowiedz Link Zgłoś
mamaliviiiarweny Liviusz.. 30.04.04, 16:28 Witaj!! dzięki za opinię, ja i tak zostane przy Liviuszu!! A co w tym złego?? Bo co, że imię nie z tradycjami?? Odpowiedz Link Zgłoś
michamina Re: Liviusz.. 30.04.04, 16:38 mamaliviiiarweny napisała: > A co w tym złego?? Bo co, że imię nie z tradycjami?? Nie. Że to polsko-łaciński dziwoląg ;P Odpowiedz Link Zgłoś
boniedydy Re: Liviusz.. 02.05.04, 18:43 mamaliviiiarweny napisała: > Ale jaki fajny ten dziwoląg!! No cóż, wolno Ci mieć swoje zdanie. Odpowiedz Link Zgłoś
jula04 Re: Liviusz-Leo i Leo-Roger 01.05.04, 13:17 Chyba czegoś nie rozumiem ? Czy ty mieszkasz w Polsce ? Odpowiedz Link Zgłoś
mamaliviiiarweny Re: Liviusz-Leo i Leo-Roger 01.05.04, 17:55 Oczywiście, w Posce. Odpowiedz Link Zgłoś
willow_girl Re: Liviusz-Leo i Leo-Roger 01.05.04, 19:55 A ja mam dla Ciebie jeszcze jedna propozycje na dwuczlonowe imie dla synka - Czeslaw Milosz. Prawda, ze sliczne? A nastepna corke nazwij Hermiona - bedzie komplet bohaterek powiesci fantastycznych na topie. Odpowiedz Link Zgłoś
zossia Re: Liviusz-Leo i Leo-Roger 01.05.04, 22:45 willow_girl napisała: > A ja mam dla Ciebie jeszcze jedna propozycje na dwuczlonowe imie dla synka - > Czeslaw Milosz. Prawda, ze sliczne? > A nastepna corke nazwij Hermiona - bedzie komplet bohaterek powiesci > fantastycznych na topie. Ja proponuję Hermiona-Harry (albo, jako wersja mniej hardkorowa-Harietta) Odpowiedz Link Zgłoś
aniadm Re: Liviusz-Leo i Leo-Roger 02.05.04, 01:22 zossia napisała: > willow_girl napisała: > > > A ja mam dla Ciebie jeszcze jedna propozycje na dwuczlonowe imie dla synka > - > > Czeslaw Milosz. Prawda, ze sliczne? > > A nastepna corke nazwij Hermiona - bedzie komplet bohaterek powiesci > > fantastycznych na topie. > > Ja proponuję Hermiona-Harry (albo, jako wersja mniej hardkorowa-Harietta) Ale dlaczego tylko Hermiona - jest tam tyle bohaterek drugoplanowych, jaki wybór: Minerva, Sybilla, Parvati, Padma, Petunia, Pansy, Nimfadora, Hestia, Bellatrix, Narcissa, Araminta, Elladora, Andromeda, Lavender Męskich też nie brakuje: Albus, Dedalus, Mundungus, Draco, Remus, Sturgis, Regulus, Alastor, Severus, Syriusz Odpowiedz Link Zgłoś
boniedydy Re: Liviusz-Leo i Leo-Roger 02.05.04, 00:58 willow_girl napisała: > A ja mam dla Ciebie jeszcze jedna propozycje na dwuczlonowe imie dla synka - > Czeslaw Milosz. Prawda, ze sliczne? Może być jeszcze Zbigniew-Herbert. Do pary Odpowiedz Link Zgłoś
mamaliviiiarweny Re: Liviusz-Leo i Leo-Roger 02.05.04, 15:56 To ja jednak zostane przy swoim... Imiona pisarzy nie są w moim guście.... ...a te czysto Potterowe, hmmm.... ja juz swoje propozycje mam, ale może innym mamom wpadną w ucho!!! Odpowiedz Link Zgłoś
jula04 Re: Liviusz-Leo i Leo-Roger 01.05.04, 19:46 OK. To już nie mam więcej pytań. W końcu jesteśmy w uni europejskiej. Odpowiedz Link Zgłoś