blizniaczek1 13.05.04, 12:21 No właśnie czy jest to popularne obecnie imię? Bo mamy zamiar tak nazwać syna ale spotkałam się gdzieś z opinią, że Oskarków zrobiło się obecnie bardzo wielu. Osobiście nie znam żadnego ale to o niczym nie swiadczy ) Ale imię jest chyba fajne, nie? I dla dziecka i dla dorosłego. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
aniadm Re: Oskar-popularne? 13.05.04, 12:52 Nie znam ani jednego Oskara w żadnym wieku. Do samego imienia nic nie mam, ale gdybyś miała potem drugiego synka, to nie nazywaj go Wiktor... Bo wtedy trzecie powinno się nazywac Złoty Glod albo Grammy. Odpowiedz Link Zgłoś
michamina Re: Oskar-popularne? 13.05.04, 13:52 aniadm napisała: > Do samego imienia nic nie mam, ale gdybyś miała potem drugiego synka, to nie > nazywaj go Wiktor... Bo wtedy trzecie powinno się nazywac Złoty Glod albo > Grammy. No, może byc jeszcze (Złoty) Lew Też mam podobne odczucia... Odpowiedz Link Zgłoś
blizniaczek1 Re: Oskar-popularne? 14.05.04, 14:43 he, he, fajne... a dziewczynkę "Telekamera" ? Pzdr. Odpowiedz Link Zgłoś
michamina Popularne! 13.05.04, 13:51 W "Witajcie na świecie" w kazdym numerze pojawia się jeden lub więcej Oskarów... Odpowiedz Link Zgłoś
angie555 Re: Popularne! 13.05.04, 17:20 Ja znam dwoch malych dwu-letnich Oskarow z Warszawy Raczej zrobilo sie popularne imie, tak sadze.... Odpowiedz Link Zgłoś
angelka2 Re: Popularne! 13.05.04, 20:57 Ja nazwalam synka Oskar nie dlatego ze sie zrobilo popularne.Wczesniej nie znalam nikogo o tym imieniu.Ale musze przyznac ze teraz zaczelam zwracac na to uwage i jest ich sporo.Ale i tak bym nie zmienila.Bop to wkoncu mój Oskarus!! forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=621&w=12497273 Odpowiedz Link Zgłoś
madziarek_edziecko Re: Popularne! 14.05.04, 08:20 Witaj. Ja znam dwóch małych Oskarków. Jeden z nich to synek mojej kuzynki. Znam też dorosłego pana Oskara Ładne imię. Pozdrawiam Madzia Odpowiedz Link Zgłoś
madziurex Re: Popularne! 14.05.04, 19:39 Bardzo popularne. Osobiście znam tylko 3 małych Oskarków, ale wystarczy posiedzieć na placu zabaw i posłuchać... Odpowiedz Link Zgłoś
anilia Re: Oskar-popularne? 14.05.04, 21:58 Myślę, że teraz może się stać jeszcze popularniejsze dzięki książce 'Oskar i pani Róża' oraz dzięki polskiemu serialowi. Jak jest teraz nie wiem, bo nie przesiaduje na placu zabaw tylko na uczelni . Odpowiedz Link Zgłoś
m_o_k_o Re: Oskar-popularne? 16.05.04, 19:14 Ja mam synka Oskarka, który ma juz 5 lat i 5 miesięcy, wtedy to imię nie było na topie, a teraz raczej nie znam wielu Oskarów, raczej kacperków mase I Julek Pozdrawiam mama Oskarka Odpowiedz Link Zgłoś
itsola Re: Oskar-popularne? 16.05.04, 20:43 Witaj ! Z tego co slyszalam,to w Polsce zrobilo sie popularne.I do tego nawet ladne,ale ze mieszkam w Niemczech to musze to imie zawsze kojarzyc z pieskiem,bo tu prawie co drugi piesek wabi sie Oskar.Pa Ola Odpowiedz Link Zgłoś
sataga Re: Oskar-popularne? 22.05.04, 14:21 OSKAR śliczne imie,mam synka Oskarka ma 3 latka. Imie podobalo mi sie dlugo przed poznaniem swego męza i urodzeniem dziecka. Ze tak nazwe syna wiedzialam dlugo przed tym zanim sie urodzil Znam kolege,który ma 2 synów oskara i wiktora trzeciego zaproponowalam mu fryderyka))) Odpowiedz Link Zgłoś
betty1234 Re: Oskar-popularne? 23.05.04, 22:23 Hej, Nam tzn. mi i mojemu mężusiowi to imię się bardzo podoba i to od kilku już lat ) Nasz maluszek ma urodzić się na początku lipca (4tego) i tak właśnie będzie miał na imię. Pozdrawiam mamusie Oskarków i wszystkie inne też, Beata Ja osobiście nie znam żadnego faceta o tym imieniu i w naszym mieście o zbyt wielu nie słyszałam. W tej chwili hitem są Mateuszki i Kacperki a dla dziewczynek Julki (ostatnio dwie z moich znajomych takie urodziły, a trzecia jest w drodze) - w tych przypadkach to na pewno można mówić o popularności ))) Odpowiedz Link Zgłoś
agnieszka-i-oskar Re: Oskar-popularne? 24.05.04, 15:33 Miałam kolegę Oskara - aparat numer jeden. Wysoki przystojny dowcipny i robił numery słynne na całe osiedle. Każda laska przy nim miała miękkie nogi. Kiedy mój mąż zapytał - a może Oskar to nie miałam już wątpliwości, że takie imie będzie nosił mój syn. I jaki jest - ma 16 mies. a już czaruje lokalne małolaty, jego żywioł jest trudny do opanowania - broi z czarującym uśmiechem na ustach, wszyscy mu wybaczają, no i jest śliczny. I taki miał być - po prostu Oskar. A tak swoją drogą nikt z mojego otoczenia (rodzina, znajomi, praca ) nie zna drugiego Oskara. Także chyba nie jest tak popularne. Pozdrawiam wszystkie mamy wspaniałych Oskarków. Odpowiedz Link Zgłoś
boniedydy Popularne 24.05.04, 18:27 agnieszka-i-oskar napisała: > A tak swoją drogą nikt z mojego otoczenia (rodzina, znajomi, praca ) nie zna > drugiego Oskara. Także chyba nie jest tak popularne. Może to zależy, gdzie. W Warszawie w dodatku "Witajcie na świecie" w praktycznie każdym numerze jest przynajmniej jeden Oskar, a dochodzi i do po 3 Oskarów z jednego szpitala. Na ogół Oskarów jest co najmniej kilku - nie liczyłam, ale jawi mi się, że co najmniej 5. Odpowiedz Link Zgłoś