0oo.oo0 25.07.11, 19:25 Mam mieć córeczkę, ja bym chciała Hanię, ale faceta nie namówię. Kompromisem miała być Lena, ale teraz wydaje mi się, że tak na imię ma co druga dziewczynka, która się rodzi. Też tak uważacie, że strasznie dużo Len się zrobiło? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
florianne Re: czy jest duzo Lenek? 25.07.11, 19:35 Lena to ostatnio bardzo popularne imię .Hanna zresztą też. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mama Re: czy jest duzo Lenek? IP: *.adsl.inetia.pl 25.07.11, 20:00 To mega popularne imię , chyba bardziej niż JULKA Odpowiedz Link Zgłoś
uwierz_mirando Re: czy jest duzo Lenek? 25.07.11, 20:24 Bardziej niż Julka jeszcze nie Julia od lat na pierwszym miejscu nadawalności. Ale Lena jest także bardzo, bardzo popularna, w 2009 roku była na miejscu 9., a w roku 2010 już na miejscu 4. Także popularność Leny rośnie i małych Lenek jest mnóstwo. Zdecydowanie więc Lenę odradzam, tym bardziej, że jest to forma zdrobniała. Może Helena? Swoją drogą, Hanna także jest bardzo popularna. Tu masz pierwszą 50-tkę dziewczynek i pierwszą 50-tkę chłopców z 2009 roku: www.gazetaprawna.pl/wiadomosci/artykuly/406165,100_najpopularniejszych_imion_dla_dzieci_w_2009_roku.html A tutaj pierwszą 20-tkę dziewczynek i pierwszą 20-tkę chłopców z 2010: www.gazetaprawna.pl/wiadomosci/artykuly/484082,40_najpopularniejszych_imion_dla_dzieci_w_2010_roku.html Odpowiedz Link Zgłoś
dalenia Re: czy jest duzo Lenek? 25.07.11, 20:19 Mnóstwo ... A może Helena? Nieco podobna do Hani, może być Leną, a mniej popularna i wg mnie dużo ładniejsza. No i przynajmniej nie jest zdrobnieniem. Odpowiedz Link Zgłoś
wyczyny Re: czy jest duzo Lenek? 25.07.11, 20:37 sporo tych Lenek, może spodoba się Wam: Melania, Berenika, Lilianna, Kalina, Jaśmina, Aniela, Daniela, Dominika Odpowiedz Link Zgłoś
wyczyny Re: czy jest duzo Lenek? 25.07.11, 20:38 jeszcze podobna do Leny wydaje się Leonia Odpowiedz Link Zgłoś
paula.anna Re: czy jest duzo Lenek? 25.07.11, 22:20 w moim otoczeniu Len jest zatrzęsienie. to imię konkuruje z Zuzią. z tych 2 bardzo popularnych już wolałabym Hannę, Leny nie lubię, nie tylko z powodu popularności i "zdrobnieniowości" może poszukacie jednak innej opcji? Odpowiedz Link Zgłoś
0oo.oo0 Re: czy jest duzo Lenek? 25.07.11, 22:43 Helena odpada, bo babcia tak ma, a jak pomysla, ze po jednej babci ma imię to dziecko, to nastepne powinno byc po drugiej itd. Wolę nie. Właśnie tak myślę, że innego muszę jednak poszukać imienia. W mojej okolicy o małych Haniach tak nie słyszę, jak o Lenach. Odpowiedz Link Zgłoś
dalenia Re: czy jest duzo Lenek? 25.07.11, 23:21 To może: Adela, Aurelia, Anastazja, Aniela, Antonia, Berenika, Blanka, Daniela, Estera, Eunika, Flora, Gaja, Gloria, Idalia, Ignacja, Klara, Kornelia, Laura, Łucja, Marcelina, Michalina, Malwina, Melania, Róża Odpowiedz Link Zgłoś
marzen.cias Re: czy jest duzo Lenek? 26.07.11, 16:54 dalenia napisała: > To może: > Adela, Aurelia, Anastazja, Aniela, Antonia, Berenika, Blanka, Daniela, Estera, > Eunika, Flora, Gaja, Gloria, Idalia, Ignacja, Klara, Kornelia, Laura, Łucja, Ma > rcelina, Michalina, Malwina, Melania, Róża O tak tak, Michalina jak najbardziej Moja mala Michasia ma przyjsc na swiat we wrzesniu Odpowiedz Link Zgłoś
rose01 Re: czy jest duzo Lenek? 27.07.11, 12:11 wcale nie jest dużo Lenek, ja znam tylko jedną, a jak leżałam w szpitalu, żadnej Leny nie było, ani też żadne z imion żeńskich się nie powtórzyło, jest różnorodność i tyle Odpowiedz Link Zgłoś
paula.anna Re: czy jest duzo Lenek? 26.07.11, 08:14 0oo.oo0 napisała: > Helena odpada, bo babcia tak ma, a jak pomysla, ze po jednej babci ma imię to d > ziecko, to nastepne powinno byc po drugiej itd. Wolę nie. to dajcie imię drugiej babci na drugie a może Halina zamiast Hanny i Heleny? albo inne imię, które można zdrabniać do Leny, jeśli tak Wam się ta opcja podoba. myślę, że jest sporo możliwości, nie tylko takie oczywiste jak MiLENA (której ja osobiście nie lubię), MagdaLENA i napisz, jakie imiona lubisz/lubicie, łatwiej będzie proponować choć wydaje mi się, że te z mojej listy raczej nie przypadłyby Ci do gustu Odpowiedz Link Zgłoś
0oo.oo0 Re: czy jest duzo Lenek? 26.07.11, 13:19 Myślę teraz o Magdalenie, bo Madzia jest ładnie i Lena tez można do niej mówić. Odpowiedz Link Zgłoś
dalenia Re: czy jest duzo Lenek? 26.07.11, 15:49 Popieram! Ale chyba nie jestem obiektywna Bardzo lubię swoje imię, w każdej formie - piękna i poważna Magdalena, albo po prostu Magda. Madzia też ok dla małej dziewczynki. Ostatnio kilka osób mówi do mnie 'Lena' i też mi to nie przeszkadza Może być jeszcze : Magdalenka, Magdusia, Madzik, Madziunia, Magduszka (wyczytałyśmy to kiedyś z siostrą w internecie ), Madzisia ... Można fajnie kombinować. Poza tym Magdalena nadal jest dość często spotykana wśród małych dzieci (nie powinna być więc "ciotkowata"), jednak z pewnością nie tak często jak Lena. Odpowiedz Link Zgłoś
0oo.oo0 Re: czy jest duzo Lenek? 26.07.11, 16:06 To jest w ogóle dziwne, ze ludziom w tym samym czasie podobają się takie same imiona. I nagle takie wysypy. Ja byłam zawsze czwartą Olą w klasie i nie chce tego samego dla mojego dziecka. Tatuś Kubuś, więc też częste imię teraz, chociaż w jego wieku jakoś Jakubów jest mniej. Odpowiedz Link Zgłoś
dalenia Re: czy jest duzo Lenek? 26.07.11, 16:16 Ja patrzę na to nieco inaczej. Weźmy taką Julię - jeszcze kilkanaście lat temu niewielu ludzi się na nią odważyło. Była zbyt "retro", bardzo babcina. Potem coraz więcej ludzi nazywało tak córki, Julia była coraz powszechniejsza, więc ludzie mieli więcej odwagi by ją nadać. Niektórzy ludzie może nie słyszeli o pewnych imionach, zasłyszeli je u znajomych, na placach zabaw itp. I tak imiona się rozprzestrzeniają Często o modzie na imiona decydują też seriale i ich bohaterowie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: megi79 Julia IP: *.sadpark-gw.waw.supermedia.pl 04.08.11, 13:43 "Ja patrzę na to nieco inaczej. Weźmy taką Julię - jeszcze kilkanaście lat temu niewielu ludzi się na nią odważyło. Była zbyt "retro", bardzo babcina." Zgadzam się.Aż trudno uwierzyć!,ale jak wybrałam dla siostry imię Julia ponad 18 lat temu,było zdziwienie z wielu stron "Oj,romantyczne,ale jak będziecie mówić-Julisia?". To samo z Amelią,była jedna na całą szkołę,takie "babcine"imię,a teraz-na topie.Natalia też w pewnym sensie należy do tej grupy.Myślę,że gdyby np.Idalię dali do jakiegoś serialu-nazwali tak śliczną bohaterkę-mogłoby być to samo. Odpowiedz Link Zgłoś
aneladgam Re: czy jest duzo Lenek? 27.07.11, 13:17 też bardzo popieram Magdalenę nigdy nie żałowałam, że mam tak na imię Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: megi79 Re: czy jest duzo Lenek? IP: *.sadpark-gw.waw.supermedia.pl 28.07.11, 14:55 Coraz więcej(Warszawa),Helenek zresztą też.Hanie też często spotykam. Odpowiedz Link Zgłoś
tsara Re: czy jest duzo Lenek? 28.07.11, 19:19 Proponuje Milenę może być zdrobniana do Lenki, wg mnie o wiele ciekawsze imię. Lenek jest teraz ogrom, u mojego młodego w grupie są dwie, a chyba prawdziwy wysyp jest w 2009/2010r. Hania piękne, ale też ostatnio bardzo popularne. Odpowiedz Link Zgłoś
maksymiliang Re: czy jest duzo Lenek? 28.07.11, 22:11 ooooo. u nas mnóstwo. gdzie się nie ruszę- a mieszkam w niewielkiej miejscowości to wciąż słyszę to imię to samo w TV yourdeathdate.info/data-a.php ( data śmierci) Odpowiedz Link Zgłoś
czo-ko1 Re: czy jest duzo Lenek? 28.07.11, 22:37 Gdybym miała córeczkę dałabym jej na imię Pola,no ale mam dwóch synków,Macieja i Szymona,może imiona ''oklepane''ale idealnie do nich pasują. Odpowiedz Link Zgłoś
dvoicka Re: czy jest duzo Lenek? 29.07.11, 19:27 w moim mieście Hania jest dużo popularniejsze niż Lena (w 2008r. na 8 miejscu w naszym USC), więc małych Hań znam kilkanaście a Lenkę tylko jedną - spod Warszawy statystyki ogólnopolskie trochę mnie uspokajają. ale czasem miłość do imienia jest silniejsza niż rozsądek i wybiera się imię bardzo popularne. albo pasujące do nazwiska jak pięść do nosa obecnie bardzo podoba mi się Klara. Helenka też. Odpowiedz Link Zgłoś
0oo.oo0 Re: czy jest duzo Lenek? 03.08.11, 15:01 chociaż teraz tak myślę, ze i tak za rok wyjeżdżam z małą do Austrii do tatusia, więc tam nie będzie chyba żadnych Lenek Odpowiedz Link Zgłoś
donmari-2 Re: czy jest duzo Lenek? 03.08.11, 20:02 No niestety... Tu masz statystyki z Austrii na 2009 rok. Lena i Hannah popularne są także i tam... Radziłabym poszukać czegoś innego. Może Klara, Kornelia, Daniela, Olga, Nina? www.babynamefacts.com/popularnames/countries.php?country=AST-- Zabłądzić łatwo, trudny każdy krok Tak mało mamy, tylko tę nadzieję Która rozjaśnia nam codzienny mrok. Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: czy jest duzo Lenek? 03.08.11, 20:31 0oo.oo0 napisała: > chociaż teraz tak myślę, ze i tak za rok wyjeżdżam z małą do Austrii do tatusia > , więc tam nie będzie chyba żadnych Lenek Lena jest w Austrii 4. co do popularności imieniem żeńskim: www.statistik.at/web_de/static/ergebnisse_im_ueberblick_vornamen_der_neugeborenen_mit_oesterreichischer_s_020549.pdf Odpowiedz Link Zgłoś
vivyan Re: czy jest duzo Lenek? 05.08.11, 09:44 Jest bardzo popularne. W moim najbliższym otoczeniu są dwie Lenki, na ulicy czy na placu zabaw też się często słyszy. Może jeszcze nie tak popularne jak Julia ale myślę,że już niedługo jej dorówna. Odpowiedz Link Zgłoś
paula.anna Re: czy jest duzo Lenek? 05.08.11, 12:01 właśnie spotkałam kolejną- 3 letnią, ma brata Bartka.... Odpowiedz Link Zgłoś
aamarzena Re: czy jest duzo Lenek? 05.08.11, 13:34 Przede wszystkim wybierzcie imię, które Wam się podoba. Ja mam Zuzię, Zuzi teraz zatrzęsienie, ale co z tego. Nam się podobało takie imię i już. Jak miała chrzest to na 4 dziewczynki, były 3 Lenki, ale to raczej zbieg okoliczności. Lepiej wybrać imię może nawet zbyt popularne, niż dziwaczne, którego dziecko będzie się potem wstydzić. Odpowiedz Link Zgłoś