Dodaj do ulubionych

Zdrobnienia

IP: *.sadpark-gw.waw.supermedia.pl 04.08.11, 12:43
Zdrobnienia.pl

Jeśli już było,proszę wykasowaćsmile
Wiem,że były zdrobnienia z Facebook'a,ale odnośnika do tej strony na forum nie widziałam.
Obserwuj wątek
    • rose01 Re: Zdrobnienia 10.08.11, 22:15
      ktoś tu miał dużą wodzę fantazji
    • Gość: Madzia Re: Zdrobnienia IP: *.dynamic.chello.pl 12.02.12, 15:15
      Wow.. wiedziałam, że moje imię ma mnóstwo zdrobnień, ale że aż tyle to na to bym nie wpadła,.

ale znalazłam dla męża,.. hihi Kondozaur ;]
      już zdążył się oburzyć hihi
      • aneladgam Re: Zdrobnienia 12.02.12, 15:18
        Gość portalu: Madzia napisał(a):

> ale znalazłam dla męża,.. hihi Kondozaur ;]
        > już zdążył się oburzyć hihi

się mu nie dziwię tongue_out
      • ksiezna_pani1 Re: Zdrobnienia 12.02.12, 15:28

>
        > ale znalazłam dla męża,.. hihi Kondozaur ;]
        > już zdążył się oburzyć hihi

całkiem zabawne wink
        • ksiezna_pani1 Re: Zdrobnienia 12.02.12, 15:28
          ksiezna_pani1 napisała:

> Gość portalu: Madzia napisał(a):
          >
          >
          > >
          > > ale znalazłam dla męża,.. hihi Kondozaur ;]
          > > już zdążył się oburzyć hihi
          >

Może być też Kinozaur, bo w pierwszej chwili przeczytałam właśnie tak smile
          >
          > całkiem zabawne wink
    • Gość: Madzia Re: Zdrobnienia IP: *.dynamic.chello.pl 12.02.12, 15:39
      Wy się tu nie śmiejcie... nie wiedziałam, że jest tyle zdrobnień dla Konrada...
      a już dla Magdaleny to w ogóle...
      nawet dla tak krótkiego imienia jak Ewa jest mnóstwo...

już widzę jak ktoś do mnie mówi Madziamba, Madzilla (jezu.. jak godzilla), Magdolizna (jak golizna) czy Dzik hehe

ale Madzikson może być ;]

a jak Wasze zdrobnienia?
    • ksiezna_pani1 Re: Zdrobnienia 12.02.12, 15:46
      Marta:

Arcioszka, Arta, Celina, Ciocha, Cycha, Cysia, Cyśka, Macia, Majcioszek, Majtas, Majtek, Majtunia, Majuch, Maka, Mamuśka, Mania, Manieczka, Maniek, Maniusia, Manta, Mantusia, Mara, Maras, Marcel, Marcelina, Marcepan, Marcewicz, Marchwa, Marci, Marcia, Marciaczek, Marciak, Marciana, Marciarz, Marcik, Marcin, Marcina, Marcinka, Marcioch, Marciocha, Marcioszek, Marcioszka, Marciołek, Marcisko, Marcisz, Marciszek, Marciszka, Marciszon, Marcisława, Marciunia, Marciuszka, Marcix, Marcizna, Marciątko, Marciś, Marcjanna, Marcunia, Marcuś, Marcysia, Marcyś, Marcyśka, Marcz, Marczi, Marczita, Marfa, Marfi, Marfuś, Margaritta, Mariczka, Marita, Maritka, Marsjan, Marsjanek, Marsza, Marszia, Mart, Martacz, Martadela, Martadelcia, Martaki, Martalena, Martalincia, Martasan, Martasek, Martaski, Martasss, Martaszek, Martaszka, Martecka, Marteczka, Martek, Martelka, Martella, Martencja, Martenia, Martenka, Martens, Marteusz, Martex, Marteńka, Martha, Marti, Martians, Marticzka, Martihuana, Martik, Martika, Martikson, Martilda, Martilla, Martin, Martina, Martinek, Martinez, Martinha, Martini, Martinka, Martins, Martisz, Martisza, Martiszon, Martiszonek, Martita, Martitka, Martito, Martitta, Martitula, Martka, Martof, Martoj, Martolcia, Martoldo, Martolek, Martolina, Martolinka, Marton, Martonia, Martooha, Martool, Martosik, Martosz, Martosza, Martoszka, Martosława, Martoz, Martozaurus, Martońka, Marts, Martsien, Martt, Martu, Martuch, Martucha, Martuchna, Martuella, Martuki, Martula, Martulec, Martuleczka, Martulek, Martulina, Martulinek, Martulinka, Martulitu, Martulińska, Martulka, Martulon, Martunia, Marturzyca, Martushia, Martushka, Martusia, Martusiaczek, Martusiak, Martusiek, Martusieńka, Martusz, Martuszek, Martuszka, Martuta, Martuza, Martuzia, Martuś, Martuśka, Martuń, Martuńczyk, Martuńka, Martwa, Martwica, Martwota, Martwuś, Martynka, Martysza, Martyszka, Martyś, Martyśka, Martłomiej, Maruchna, Marusia, Maruszka, Maruti, Marutka, Maruś, Marytka, Maryśka, Marć, Masia, Masza, Mata, Matata, Mati, Matizek, Matuncia, Matunia, Matysia, Mać, Mańka, Mercik, Mery, Mitti, Mutra, Myrson, Myszor, Narta, Niunia, Tini, Tinka, Tisia, Tita, Titka, Tituchna, Tituś, Tosia, Trusia, Truśka, Tucha, Tuchna, Tuchosława, Tula, Tuli, Tulina, Tulinka, Tulka, Tulunia, Tuna, Tunia, Tuniaczek, Tusia, Tusiaczek, Tusiak, Tusiakowa, Tusiencja, Tusieńka, Tusik, Tusiolina, Tusior, Tusiozol, Tutek, Tutiś, Tuzia, Tuś, Tuśka, Tuśkowa, Tynka, Tyśka, Usia

O matko i córko!
    • Gość: Madzia Re: Zdrobnienia IP: *.dynamic.chello.pl 12.02.12, 15:53
      Też czytałam sobie Martę, ponieważ podoba mi się to imię.. ale Marcepan hehehe

albo Izosom na Izabelę... normalnie jak chromosom...
      Tomiszon od Tomasza... jak korniszon.. lub Tumeks... ehhh pumeks...
      • ksiezna_pani1 Re: Zdrobnienia 12.02.12, 15:57

> Też czytałam sobie Martę, ponieważ podoba mi się to imię.. ale Marcepan hehehe
        >
        > albo Izosom na Izabelę... normalnie jak chromosom...
        > Tomiszon od Tomasza... jak korniszon.. lub Tumeks... ehhh pumeks...

Marcepan to jeszcze całkiem "przyjemne" zdrobnienie. Arcioszka, Ciocha, Majcioszek, Majtas, Majtek, Majuch, Mamuśka, Marcix, Marcizna i jescze kilka inny - to jest dopiero hardcor .
        • Gość: Madzia Re: Zdrobnienia IP: *.dynamic.chello.pl 12.02.12, 16:04
          No nawet ładne... ale raczej do Marka ;]

a co powiecie na Zgaga.... to od Agnieszki... uncertain/
          • ksiezna_pani1 Re: Zdrobnienia 12.02.12, 16:14

> No nawet ładne... ale raczej do Marka ;]
            >
            > a co powiecie na Zgaga.... to od Agnieszki... uncertain/

"Lejdi Zgaga" smile smile smile smile
    • bohemiere Re: Zdrobnienia 13.02.12, 15:09
      Ble. Są tu prawie wszystkie okropne 'zdrobnienia' którymi mnie w szkole przezywali. zdrobnienia.pl/?q=justyna
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Wybierz imię dla dziecka

Sprawdź co znaczą nasze imiona, skąd pochodzą, kto sławny je nosił lub nosi.