unini 21.05.04, 09:41 Tak sobie wymyśliliśmy żeby było nieoklepane i ładne i dziewczęce równocześnie no i nie za długie. Znacie jakies Kamile??? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
boniedydy Re: Kamila... 21.05.04, 10:18 unini napisała: > Tak sobie wymyśliliśmy żeby było nieoklepane i ładne i dziewczęce > równocześnie no i nie za długie. Znacie jakies Kamile??? Owszem. MSZ jest oklepane, a do tego nie przepadam za nim. Odradzałabym je. Ale oczywiscie i tak wybierzecie, co Wam się najbardziej podoba Odpowiedz Link Zgłoś
madziarek_edziecko Re: Kamila... 21.05.04, 10:19 Witaj. Znam Kamilę dorosłą i znam małą Kamilkę (córka mojego kuzyna). Nie podoba mi się to imię, dla mnie jest jakies takie nieciekawe. Oczywiście to tylko moje zdanie i proszę - nie sugeruj się nim zabardzo. Ważne, by Wam imię sie podobało. Pozdrawiam Madzia Odpowiedz Link Zgłoś
aniadm Re: Kamila... 21.05.04, 11:55 Nie znam żadnej i jakoś mi się to imię nie podoba. Nie bardzo wiem dlaczego. Jedyna znana mi Kamila występuje w kompletnie zapomnianej XIX-wiecznej powieści dla panienek "Reginka" i jej sequelu "Prawdziwe bogactwo". Nie polecam Odpowiedz Link Zgłoś
szczekuszka Re: Kamila... 21.05.04, 18:20 unini napisała: > Tak sobie wymyśliliśmy żeby było nieoklepane i ładne i dziewczęce > równocześnie no i nie za długie. A mnie sie wcale takie dziewczece nie wydaje... To fajne imie, mam mala Kamilke w rodzinie, to co mam napisac)?! Ja bym byla za, bez zbednych ochow i achow, dziecko na pewno spotka kilka Kamilek na swojej drodze zycia, ale bez przesady. Odpowiedz Link Zgłoś
kamilka_84 Re: Kamila... 24.05.04, 17:30 Ja mam na imię Kamila, no i cóż jest mi przykro po tym, co tu przeczytałam.Mi się to imie b. podoba i zawsze podobało.Mój M. do teraz jest nim zauroczony. Zresztą nie raz już się spotkałam z b. pozytywnymi reakcjami, dużo osób mi powiedziało, że b. im się podoba moje imię, nie mieli powodu kłamać Ale to jest tylko moje zdanie, może jest zbyt subiektywne, nie wiem... Ale jestem za Kamilką!!!Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
szczekuszka Kamilko 24.05.04, 17:33 Nie martw sie... Nie kazdemu musi sie podobac nasze imie. Ja mam na imie Ania i pewnie tez wielu ludziom wydaje sie normalne, a nawet nijakie. A pisze to dlatego. bo wpisalas sie pod moim postem i poczulam sie wywolana do tablicy). Odpowiedz Link Zgłoś
boniedydy Re: Kamila... 24.05.04, 18:06 kamilka_84 napisała: > Ja mam na imię Kamila, no i cóż jest mi przykro po tym, co tu przeczytałam. Kamilo, wiele imion tu już zostało skrytykowanych, Twoje nie jest pierwsze i nie ostatnie. Nic nie poradzę na to, że mi się ono nie podoba, ale na pewno jesteś bardzo sympatyczną osobą Odpowiedz Link Zgłoś
sataga Re: Kamila... 25.05.04, 13:32 Mnie sie Kamila bardzo podoba kiedys na wakacjach przedstawialam si wlasnie Kamila,bądz Kama. Mam 2 synów,ale gdybym miala córe to wlasnie Kamila bylo by w czołówce imion żenskich branych pod uwagę Odpowiedz Link Zgłoś
judytak Re: Kamila... 25.05.04, 13:46 mi się podoba w ogóle lubię "kwiatowe" imiona dla kobiet (kamila pochodzi od rumianku) pozdrawiam Judyta Odpowiedz Link Zgłoś
madziurex Re: Kamila... 26.05.04, 22:49 judytak napisała: > mi się podoba > w ogóle lubię "kwiatowe" imiona dla kobiet > (kamila pochodzi od rumianku) > No, nie bardzo od rumianku..."Kamila" (łac.) oznacza dosłownie "urodzona z wolnych rodziców"(czyli nie-niewolnica). Co do imienia - nie lubię, może dlatego,że wszystkie Kamile,które znam (szt.4), sa niezbyt sympatyczne.Kojarzy mi się z grupa imion typu Nikola, Wiktoria, Natalia...czyli jak dla mnie nie za bardzo... Imię obecnie wcale nie takie rzadkie, dośc często widuję małe Kamilki. Odpowiedz Link Zgłoś
kamilka_84 Re: Kamila... 27.05.04, 11:27 Nie do końca masz rację pisząc: No, nie bardzo od rumianku..."Kamila" (łac.) oznacza dosłownie "urodzona z woln > ych rodziców"(czyli nie-niewolnica). Ponieważ z greki i niemieckiego Kamila, to rzeczywiście oznacza rumianek Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
boniedydy Re: Kamila... 27.05.04, 12:53 kamilka_84 napisała: > Nie do końca masz rację pisząc: > No, nie bardzo od rumianku..."Kamila" (łac.) oznacza dosłownie "urodzona z woln > > ych rodziców"(czyli nie-niewolnica). > > Ponieważ z greki i niemieckiego Kamila, to rzeczywiście oznacza rumianek ..tylko że to imię łacińskie. Odpowiedz Link Zgłoś
kdb.se Re: Kamila... 25.05.04, 20:58 Hej ja mam na imie Kamila i podoba mi sie moje imie ale jesli milabym miec coreczke to nie nazawalabym jej tak , poniewaz wiele ludzi mowi do mnie Kama a to mi sie nie podoba , bo brzmi jak - Kama suczka mojej sasiadki hahahaha Pozdarwiam Odpowiedz Link Zgłoś
kamak30 Re: Kamila... 26.05.04, 11:44 Nie słuchaj tych co krytykują to imię. Ja też mam na imie Kamila i w swoim życiu spotkałam ich może z 2, a gdy bylam dzieckiem to w ogóle bylo to bardzo niespotykane imię. A i teraz gwarantuję, że twoja córcia nie spotka na swojej drodze za dużo Kamil w przeciwnieństwie do Ani, Oli, i Natali. Pozdrawiam Kamila Odpowiedz Link Zgłoś
kamabs Re: Kamila... 09.06.04, 12:35 Witaj, mam na imie Kamila. Nie umiem ocenic, czy jest ladne, ale wiem, ze dobrze sie z nim czuje. Rodzice mowia do mnie : Kamcia, Kama, maz Kamyczek, Kamus i milo mi z tym Kamila- mama Ewy i Jagody empa.klub.chip.pl/kamila/ Odpowiedz Link Zgłoś
rosiee Re: Kamila... 06.07.04, 00:27 Moja malenka nosi to imie. To jedno z niewielu imion jakie podobalo sie mnie i mezowi. Dlugo nie moglismy sie zdecydowac, ale gdy zorientowalismy sie, ze imieniny Kamili sa w dniu jej urodzin nie mielismy juz watpliwosci, ze to imie dla niej. Odpowiedz Link Zgłoś
monikaj1 Re: Kamila... 06.07.04, 10:31 > Dlugo nie moglismy sie zdecydowac, ale gdy zorientowalismy sie, ze imieniny > Kamili sa w dniu jej urodzin nie mielismy juz watpliwosci, ze to imie dla niej. Bidulka - tylko jedno święto... Mam kuzynkę Ewę w podobnej sytuacji - tylko, że ona dodatkowo urodziła się w Wigilię Odpowiedz Link Zgłoś
rosiee Re: Kamila... 06.07.04, 15:28 monikaj1 napisała: > > Dlugo nie moglismy sie zdecydowac, ale gdy zorientowalismy sie, ze imienin > y > > Kamili sa w dniu jej urodzin nie mielismy juz watpliwosci, ze to imie dla > niej. > > Bidulka - tylko jedno święto... Mam kuzynkę Ewę w podobnej sytuacji - tylko, > że ona dodatkowo urodziła się w Wigilię A na dodatek dzien po jej urodzinkach jest dzien dziecka! Obiecalam sobie jednak nie krzywdzic tak mojej malutkiej i przewiduje dla niej 3 prezenty z tych trzech okazji mimo tego, ze wypadaja razem, o! Odpowiedz Link Zgłoś
monikaj1 Re: Kamila... 06.07.04, 16:46 rosiee napisała: > A na dodatek dzien po jej urodzinkach jest dzien dziecka! > Obiecalam sobie jednak nie krzywdzic tak mojej malutkiej i przewiduje dla niej > 3 prezenty z tych trzech okazji mimo tego, ze wypadaja razem, o! > A - to rozumiem Odpowiedz Link Zgłoś
kubuspuchatek18 Re: Kamila... 07.07.04, 19:33 imie piękne. bardzo mi sie podoba. od zawsze. moja najlepsza przyjaciółka ma na imie Kamila. Kami, Kamiś, Kamilka. bardzo ładne i baaaardzo dziewczęce Odpowiedz Link Zgłoś
mgna Re: Kamila... 05.10.04, 00:55 Tak, od 23 lat jestesmy przyjaciolkami! Wspaniala, swiatowa dziewczyna, przesliczna, kochajaca mama. Maz na nia wola Kamyczku, rodzina Kamilcio, ja Kamilko. Odpowiedz Link Zgłoś
mamamichalka1 Re: Kamila... 05.10.04, 12:21 Mi się podoba. Kojarzy mi się z koleżanką ze studióe, ładną i sympatyczną dziewczyną. Odpowiedz Link Zgłoś
aurelia_b Re: Kamila... 06.10.04, 10:31 Nie podoba mi się, mimo że przyjaciółka ma tak na imię. Jej się zresztą też nie podoba - jedyne zdrobnienie jakie toleruje to Milka. Aurelka Odpowiedz Link Zgłoś
2212kk Re: Kamila... 11.10.04, 22:46 Piękne imię...Moja córcia ma tak na imię.Ma wiele zdrobnień-dla nas przede wszystkim: Kamisia, Milka. Nie wszystkim co prawda musi się podobać- najważniejsze,że Wam odpowiada! KASIA I KAMISIA(PRAWIE 10 mies.) Odpowiedz Link Zgłoś
dolinona Re: Kamila... 12.10.04, 02:12 badzo alternatywne, albo je lubisz albo nie. Mi kojarzy sie z chlodem, i raczej mdlymi dziewczynami/kobietami. Ale co tam trzeba promowac imie byle nie Kamilla ani Camilla pzdr. ja-Kamila Odpowiedz Link Zgłoś
marlena.anna Re: Kamila... 12.10.04, 20:31 Przepiękne imię, mam chrześnicę Kamileczkę (14 miesięcy) i tak przebojowym dzieckiem, to imię bardzo do niej pasuje. Wołamy na nią Kamilka, Kamileczka, Kamisia, Kamunia, Kamyla (w złości), sama na siebie mówi "Kalula". Odpowiedz Link Zgłoś