lubomiro 05.09.11, 21:11 cześć wszystkim, myślicie że typowo polskie imię Gerhard jest ładne dla synka? Nadmienię, że moja córeczka ma rdzennie polskie imię Gertruda. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
quasi.modo Re: Gerhard - imię dla synka ??? 05.09.11, 21:17 Lubomiro, chyba zapomniałeś przełączyć nicka. W innych postach dowodzisz, że tylko słowiańskie imiona mają w Polsce rację bytu a teraz okazuje się, że masz córeczkę Gertrudę? Odpowiadając na pytanie: Gerhard mi się nie podoba. Zbyt germańskie, zbyt harde i w ogóle jakieś takie... brzydkie. Gertruda poboba mi się brzmieniowo, ale w warunkach polskich jest zbyt niemiecka a w warunkach niemieckich zbyt przestarzała. Odpowiedz Link Zgłoś
lubomiro Re: Gerhard - imię dla synka ??? 05.09.11, 21:19 och, masz rację lepiej brzmią: Bogusław i Bogumiła - jakżem nie mógł na to wpaść Odpowiedz Link Zgłoś
aneladgam Re: Gerhard - imię dla synka ??? 06.09.11, 12:49 jak na trolla, to za szybko się ujawniłeś Odpowiedz Link Zgłoś
uwierz_mirando Re: Gerhard - imię dla synka ??? 06.09.11, 19:32 Po polsku będzie Gerard. Nie rozumiem po co to 'h'. Odpowiedz Link Zgłoś
lus.sia Re: Gertruda? Truda? Och! 06.09.11, 21:24 mnie sie nie podoba ,ale pasuje do córci Odpowiedz Link Zgłoś