ffanatyczka 08.10.11, 11:14 witajcie cos czuję, że teraz nastąpi wzrost nadawań tegoż imienia. "Na Wspólnej" - Monika urodziła Kajetana. imię nr I na mojej liście. i teraz się Kajtki posypią i bedę szukać kolejnego nie tak często nadawanego Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
dalenia Re: Kajetan :( 08.10.11, 14:01 Tak Ci szczerze powiem, że wg mnie nawet bez serialu Kajtek jest w tej grupie imion, które niedługo mogą się "wysypać". Mam wrażenie, że on raczej jest taki dość "modny", a i jego popularność chyba rośnie. Sama nie wiem ... Ale coraz częściej o małych Kajtkach słyszę. Też żałuję, że coraz więcej Kajtków, bo ostatnio się do niego przekonałam. Powoli ten proces trwał, powoli Najpierw polubiłam pełną wersję, a ostatnio i Kajtek, do którego za nic nie mogłam się przekonać, przypadł mi do gustu. Kajetan trafił na moją listę, ale nie wiem czy bym go nadała na dzień dzisiejszy, bo dla mnie chyba jednak za mało oryginalny. Odpowiedz Link Zgłoś
ariella Re: Kajetan :( 08.10.11, 19:47 Kajetan tak, niestety Kajtek go dyskwalifikuje. Odpowiedz Link Zgłoś
sposobuzycia Re: Kajetan :( 25.11.11, 13:00 Co to za moda, teraz co drugie dziecko ma na imię Staś, Jaś, Franio, Henio, Tymek albo Kajtek... ja na pewno tak dziecku nie dam na imię, więc będzie jedno mniej... Odpowiedz Link Zgłoś
ilianna Re: Kajetan :( 08.10.11, 20:40 Nie oglądam Na wspólnej i nie podoba mi się imię Kajetan, ale stylowo jest to imię, które jak najbardziej może zanotować wzrost popularności. Nie zdziwiłabym się . Taki trochę między Kacprem a Wojtkiem. Odpowiedz Link Zgłoś
vanilla4 Re: Kajetan :( 17.10.11, 22:38 samo imię mi się nie podoba, ale mam wrażenie, że już jest stosunkowo popularny - wśród moich znajomych jest 3 Kajtków Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: eMKa___86 Re: Kajetan :( IP: *.toya.net.pl 16.10.11, 11:24 Przecież Kajetan już od kilku lat jest dość często nadawany. U mnie w rodzinie, wśród znajomych i na osiedlu jest ich więcej niż kilku Zdrabniają Kajti, Kaj no i Kajtuś, Kajtek. Imię bardzo ładne, ale ten Kajtek mi tak średnio pasuje, poza tym imiona popularne odpadają niestety u mnie jako propozycja dla mojego dziecka Odpowiedz Link Zgłoś
bir.ke Re: Kajetan :( 16.10.11, 21:41 u mnie najprawdopodobniej bedzie kajetan, w komplecie do ignacego. nie znam osobiscie zadnego malego kajtka, na moim, dosc licznym, osiedlu, tez zadnego nie ma. ale tv to potega, wiec pewnie masz racje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: eMKa86 Re: Kajetan :( IP: *.toya.net.pl 17.10.11, 14:43 Na szczęście nie jest tak popularny jak Kubusie i Kacperki Odpowiedz Link Zgłoś
mynia_pynia Re: Kajetan :( 19.10.11, 18:49 Marne pocieszenie. Moi kuzyni to Kuba i Konrad maja lat około 20 w klasie i na podwórku byli jedyni, czego nie można powiedziec teraz. Mam kolegę Filipa i innego dorosłego Filipa nie znam - ale co z tego. Koleżanka ma córkę Zuzannę lat 13 - pamiętam jakie było zdziwienie i oburzenie że takie śmieszne imę nadaje - a teraz. Odpowiedz Link Zgłoś
minerwamcg Re: Kajetan :( 16.10.11, 22:35 Hm. Znam dwóch Kajetanów. Jeden jest po pięćdziesiątce, aktor z Krakowa - drugi w Warszawie, student pierwszego roku. Młodszego Kajcia nie spotkałam. Ale skoro mówicie, że imię pojawiło się w serialu, można się rzeczywiście spodziewać wysypu. Odpowiedz Link Zgłoś
abiela Re: Kajetan :( 16.10.11, 23:12 Kajetana odbieram jako zdobywającego popularność od kilku lat. Odpowiedz Link Zgłoś
elegieli54 Re: Kajetan :( 17.10.11, 08:59 To byl moj faworyt 11 lat temu,ale urodzila sie corka.Tak mial byc Kajtek,do dzis pamietam reakcje na Kajetana. Odpowiedz Link Zgłoś
olik1980 Re: Kajetan :( 18.10.11, 20:51 Aż takiej siły sprawczej ten serial nie ma. Poza negatywną, bo ja odpuściłam Klementynę dla drugiej córki, bo właśnie tam się pojawiła. Żadnej małej Klementyny nie znam, mimo że w serialu funkcjonuje już chyba od 2 lat. Odpowiedz Link Zgłoś
olinininka Re: Kajetan :( 24.11.11, 08:24 Imię Kajetan pojawiło się wcześniej w innym serialu - ,,Barwy Szczęścia" nadawanym na 2 (więc prawdopodobnie większa publika go ogląda), chociaż to tylko moje domysły. W czołówce serialu syn jednej z gł. bohaterek miał podpis Kajetan. Tam też występuje Ksawery - i chyba też serial podbił mu nadawalność. Ja nie oglądam ani Na wspólnej ani Barw Szczęścia. W swoim życiu nie spotkałam żadnego Kajetana, ani Ksawerego. Zaś Kosmę 2 razy. Odpowiedz Link Zgłoś
dinkaa Re: Kajetan :( 24.11.11, 02:32 Zmartwiło mnie, że Kajetan robi się popularny, bo nasz urodził się 13.09. Pocieszam się, że zawsze może skorzystać z drugiego imienia - Kosma Odpowiedz Link Zgłoś
kamelia04.08.2007 Re: Kajetan :( 24.11.11, 08:52 o ile Kajetan jest ok, to kajtek po prostu osmiesza człowieka, bo kojarzy mi sie z psem albo z "kajtek bez majtek" (tak wiem, z każdego imienia mozna sie ponasmiewać) Odpowiedz Link Zgłoś
domi_33 Re: Kajetan :( 24.11.11, 09:20 właśnie Kajtulek - foremki, która wypowiadała się powyżej pojawił się w tym tygodniu na świecie. Odpowiedz Link Zgłoś
paula.anna Re: Kajetan :( 24.11.11, 11:27 Czyli której? Tej od wzniosłych skojarzeń "Kajtek bez majtek" chyba nie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: eMKa86 Re: Kajetan :( IP: *.toya.net.pl 24.11.11, 12:43 Moja jedna Znajoma na synka Kajetana mówi Kajti, druga Kaj, a trzeci Kajtuś. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: an_o Re: Kajetan :( IP: *.prod-infinitum.com.mx 24.11.11, 22:58 Sama mam 10-miesiecznego Kajetana, na ktorego mowimy Kaj. Mam nadzieje, ze owczy ped nie pociagnie za soba jakiejs zdumiewajacej popularnosci tego imienia. Imie pasuje do synka super, a znajomi sami sie pytaja jak wolamy na synka i sie przystosowuja. Jestem bardziej niz zadowolona. Odpowiedz Link Zgłoś
infomed Re: Kajetan :( 09.12.11, 13:50 Nasz Kajetan, Kajtuś a w żłobku dzieci wołaja Kaj przed dwoma laty nie słyszałam nigdzie tego imienia baaardzo nam sie spodobało Odpowiedz Link Zgłoś