domi_33 13.10.11, 15:12 www.pudelek.pl/artykul/35670/kora_zostala_babcia_foto/ chłopiec ma na imię Jazon. co Wy na to? dla mnie trąci mitologią i wyprawą po złote runo. nie podoba mi się. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
abiela Re: wnuczek Kory 13.10.11, 16:59 Dla mnie ok, tak długo, jak nie zrobią z niego Dżejzona Odpowiedz Link Zgłoś
elegieli54 Re: wnuczek Kory 13.10.11, 20:01 Dla mnie okropne te imie ale wazne ze sie rodzicom podoba,ja w zyciu nie nadalabym . Wlasnie rano czytalam artkul o tym i pierwsze co sobie pomyslalam ze obciach. Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: wnuczek Kory 13.10.11, 20:42 No i bardzo ładnie. Mnie się podoba (brzmieniowo) nawet Medea, ale w Polsce nie zaryzykowałabym. W Gruzji pewnie tak: www.medeapianist.com/biografia Odpowiedz Link Zgłoś
abiela Re: wnuczek Kory 13.10.11, 22:18 gaudencja napisała: > No i bardzo ładnie. Mnie się podoba (brzmieniowo) nawet Medea, ale w Polsce nie > zaryzykowałabym. W Gruzji pewnie tak: > www.medeapianist.com/biografia Mnie się też podoba, poznałam nawet jedną. Odpowiedz Link Zgłoś
aneladgam Re: wnuczek Kory 13.10.11, 21:16 nie wiem... jakoś nie jestem przekonana do imion z mitologii... Odpowiedz Link Zgłoś
georgia241 Re: wnuczek Kory 13.10.11, 22:08 Na siłę chcieli być oryginalni. Kij im w oko!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
cysia.b Re: wnuczek Kory 14.10.11, 09:14 Nie lubię imion mitologicznych i do nazwiska moim zdaniem pasuje średnio. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: agata Re: wnuczek Kory IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.10.11, 10:08 Zapewne w szkole zostanie wazonem. Odpowiedz Link Zgłoś
abiela Re: wnuczek Kory 14.10.11, 14:26 Gość portalu: agata napisał(a): > Zapewne w szkole zostanie wazonem. A czemu nie gazonem? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mm Re: wnuczek Kory IP: *.adsl.inetia.pl 15.10.11, 01:22 bo kto dzisiaj używa słowa "gazon"? a jeśli nawet, to na pewno nie uczniowie podstawówek Odpowiedz Link Zgłoś
dalenia Re: wnuczek Kory 14.10.11, 13:05 forum.gazeta.pl/forum/w,12924,127584956,127584956,Jazon.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kama Re: wnuczek Kory IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.10.11, 14:02 Czyta się normalnie Jazon? masakra,na bank będą dzieciaki wołać Wazon Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: wnuczek Kory 15.10.11, 22:09 Gość portalu: Kama napisał(a): > Czyta się normalnie Jazon? > masakra,na bank będą dzieciaki wołać Wazon Tia, a na Ankę - Skakanka. A na Michała - Kichał. Jak rodzice moga robić dzieciom coś takiego? Masakra. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kama Re: wnuczek Kory IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.10.11, 13:27 Śmiejecie się tu z Denisa bo kojarzy się z penisem... Śmiejecie się z Dżenifer bo kojarzy się z reniferem... ale Jazon z wazonem już Wam się nie kojarzy... Proponuje poczytać o pl.wikipedia.org/wiki/Hipokryzja Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: wnuczek Kory 16.10.11, 13:44 Czy ty przeczytałaś w ogóle mój post? Gdzie napisałam, że mi się Jazon z wazonem nie kojarzy (abstrahując od tego, że rzeczywiście, kojarzy mi sie ze złotym runem i Medeą, wazon nie przyszedłby mi do głowy)? Napisałam tylko, że kojarzy mi się Anka ze skakanką, a Michał z Kichałem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: goch Re: wnuczek Kory IP: *.ip.netia.com.pl 14.10.11, 14:07 Mnie się imiona mitologiczne właściwie podobają. Atena, Kassandra, Medea, Afrodyta. Ale w Polsce rzeczywiscie jakoś mało popularne są, chociaż ostatnio cos drgnęło. Jazon fajne i dobrze się kojarzy właśnie z wyprawą po zlote runo Odpowiedz Link Zgłoś
kwiecienka1 Re: wnuczek Kory 14.10.11, 14:40 imo Jazon lepsze niz Kewin, ale bez zachwytow pozdrawiam Kwiecienka Zaskoczona Odpowiedz Link Zgłoś
paula.anna Re: wnuczek Kory 15.10.11, 13:17 Jazon mnie nie zachwyca, ale oryginalność pomysłu już tak w końcu ktoś się musi wyłamać z owczego pędu do produkowania kolejnych Kubusiów, Kacperków, Zuź i Julek itp mam nadzieję, że chłopak poradzi sobie z głupimi przezwiskami ograniczonych kolegów Odpowiedz Link Zgłoś
elegieli54 Re: wnuczek Kory 15.10.11, 13:34 paula.anna napisała: > Jazon mnie nie zachwyca, ale oryginalność pomysłu już tak > w końcu ktoś się musi wyłamać z owczego pędu do produkowania kolejnych Kubusiów > , Kacperków, Zuź i Julek itp > mam nadzieję, że chłopak poradzi sobie z głupimi przezwiskami ograniczonych kol > egów > > Lepszy taki Kubus i Kacperek niz Jazon.A ograniczeni to sa przewaznie rodzice . Odpowiedz Link Zgłoś
paula.anna Re: wnuczek Kory 16.10.11, 07:01 > > Lepszy taki Kubus i Kacperek niz Jazon.A ograniczeni to sa przewaznie rod > zice . to dla Ciebie lepszy dla mnie nie co za dużo niezdrowo a rodzice dzieci zarażają, więc na jedno wychodzi nie każde dziecko przezywa, chyba, że się potem od kolegów nauczy Odpowiedz Link Zgłoś
paula.anna Re: wnuczek Kory 16.10.11, 07:02 co za dużo TO niezdrowo choć znam dosadniejsze "przysłowie".... też świetnie pasuje do sytuacji.... Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: wnuczek Kory 16.10.11, 13:12 elegieli54 napisała: > paula.anna napisała: > > > Jazon mnie nie zachwyca, ale oryginalność pomysłu już tak > > w końcu ktoś się musi wyłamać z owczego pędu do produkowania kolejnych Ku > busiów > > , Kacperków, Zuź i Julek itp > > mam nadzieję, że chłopak poradzi sobie z głupimi przezwiskami ograniczony > ch kol > > egów > > > > Lepszy taki Kubus i Kacperek niz Jazon.A ograniczeni to sa przewaznie rod > zice . Bądź tak uprzejma i nie pisz swoich wypowiedzi tak, żeby wyglądały na cytowany post przedmówcy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: masakra Re: wnuczek Kory IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.10.11, 13:26 Wanesek i Kewinków ciąg dalszy... Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: wnuczek Kory 16.10.11, 13:42 Współczuję poziomu kulturowego. Myślę, że może gdybyś czytała teraz przez najbliższy rok tylko mitologię grecką w kółko, mogłabyś nadrobić braki z okresu szkoły podstawowej. Odpowiedz Link Zgłoś
aneladgam Re: wnuczek Kory 16.10.11, 16:34 elegieli, masz, bo wyraźnie czasem Ci klawiatury brakuje: ????????????? ,,,,,,,,,,,,,,,,,,,, ..................... wykorzystuj bez skrępowania Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: wnuczek Kory 16.10.11, 18:21 elegieli54 napisała: > A musisz odrazu obrazac. Nie obrażam, stwierdzam fakty. Tak przy okazji, "od razu" pisze się oddzielnie. Odpowiedz Link Zgłoś
elegieli54 Re: wnuczek Kory 16.10.11, 18:37 A tak pszy okazii czy to forom oRtograficzne?bo ja na pefno nie wytykam nikomu jednego glopiego blendu,kazdemu morze sie zdazyc a ty jako moderatorka nie masz za grosz kultory Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: do Pani Kultury z podstawówki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.10.11, 17:06 Nie ma takiej możliwości, żebym uwierzyła, że nadający to imię bardziej kierował się mitologią grecką, niż popularnością tego imienia w kulturze anglo-amerykańskiej. I nie, nie czytałam, nie czytam i nie będę czytała mitologii greckiej i wcale źle się z tym nie czuję i niczego nie muszę nadrabiać. Ogólnie mity starożytnych Greków mam tak samo głęboko w poważaniu jak Twoje zdanie na temat mojej kultury. A imię Jazon uważam za brajanowate i mam prawo do własnego zdania. Odpowiedz Link Zgłoś
dalenia Re: podstawówki 16.10.11, 17:54 Tak, tak ... Super, bo zgodna z Twoim zdaniem. A pozostałe już są "niesuper", bo ktoś śmiał wyrazić zdanie odmienne. No pewnie! Odpowiedz Link Zgłoś
aneladgam Re: podstawówki 16.10.11, 17:56 choćbyś nie wiem jak się pyszniła nieuctwem, nie zmienisz faktu, że Jazon nie wywodzi się z kultury amerykańsko-anglosaskiej Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: do Pani Mądrości Nie Tobie oceniać mój stosunek do mitów. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.10.11, 19:11 Nie udowadniam, że imię się stamtąd wywodzi. Zbyt przypomina mi zamerykanizowanego Jason'a i przez to mi się nie podoba. Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: Nie Tobie oceniać mój stosunek do mitów. 16.10.11, 19:57 Ależ kazdemu wolno oceniać to, co inni piszą w internecie, tak samo jak tobie wolno oceniać syna Kory i jego wybory imiennicze (albo, bądź konsekwentna, i tobie nie wolno oceniać syna Kory, i innym ciebie). Odpowiedz Link Zgłoś
elegieli54 Re: wnuczek Kory 16.10.11, 14:05 Gość portalu: masakra napisał(a): > Wanesek i Kewinków ciąg dalszy... Wspolczuje Ci,Ty zapewnie poczujesz sie lepsza jak dasz rzadkie imie. Odpowiedz Link Zgłoś
carmita80 Re: wnuczek Kory 16.10.11, 18:55 Nie podoba mi sie to imie w polskiej wersji, przez chwile sie zastanawialam co to jest? Juz wiem, Jason...w wersji angielskiej jak dla mnie ladnej. Odpowiedz Link Zgłoś