Gość: oska123 IP: *.ptim.net.pl 25.10.11, 21:50 Co myślicie o tym imieniu? Jak wam się podoba? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
georgia241 Re: Inga 25.10.11, 22:13 Mam jedną w rodzinie. Naprawdę sympatyczna dziewczynka, imię też niczego sobie, ale lekko kłopotliwe - ludzie mylą z Kingą czasami z Igą. Odpowiedz Link Zgłoś
eva1357 Re: Inga 25.10.11, 22:20 Ja ostatnio bardzo polubiłam to imię. Krótkie, ale z charakterem Odpowiedz Link Zgłoś
carmita80 Re: Inga 25.10.11, 23:00 Nie podoba mi sie, mam wrazenie, ze czegos w tym imieniu brakuje np. literki ''k'' Lepiej by brzmialo jako imie dwuczlonowe Inga-... IMO ofkors. Odpowiedz Link Zgłoś
dalenia Re: Inga 25.10.11, 23:07 Podoba mi się. Znam małą Ingę (teraz już 6-letnią) i jej imię nigdy nikogo nie dziwiło, nie sprawiało kłopotów. Poznałam też kiedyś dorosłą już Ingę - było to parę ładnych lat temu i pamiętam, że nieźle mnie wtedy to imię zdziwiło Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: Inga 26.10.11, 00:10 Zdecydowanie wolę je jako pierwszy człon czegoś, np. imienia Ingarda. Odpowiedz Link Zgłoś
lubomiro Kojarzy mi się z ING Bankiem Śląskim 26.10.11, 07:23 poza tym to imie germańskie tj, też i niemieckie - więc mi się nie podoba Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: Kojarzy mi się z ING Bankiem Śląskim 26.10.11, 19:20 Tia. Zdravko na pewno lepszy :] Odpowiedz Link Zgłoś
paula.anna Re: Inga 26.10.11, 09:48 nie jest złe w sumie z charakterem, nie takie rozmemłane i nijakie jak wiele obecnie popularnych. na kolejny plus to, że stosunkowo rzadko spotykane Odpowiedz Link Zgłoś
wimperga Re: Inga 26.10.11, 09:51 Bardzo mi się podoba. Gdybym miała trzecią córkę byłaby właśnie Ingą. Odpowiedz Link Zgłoś
cysia.b Re: Inga 26.10.11, 12:11 To imię mojej córki, więc owszem podoba mi się. Odpowiedz Link Zgłoś
aneladgam Re: Inga 26.10.11, 15:01 nie wiem dlaczego, pomimo że zawsze mi się podobało, również zawsze kojarzyło mi się z... kichnięciem Odpowiedz Link Zgłoś
elegieli54 Re: Inga 29.10.11, 12:46 Nie podoba mi sie,takie jakies bez charakteru dla mnie,brzmieniowo nie zachwyca. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Niwius Re: Inga IP: *.adsl.inetia.pl 29.10.11, 18:46 Bardzo mi się podoba, chociaż w praktyce nie znam żadnej Ingi. Zawsze używałąm jako zdrobnienia od Ingeborgi lub Ingrid. Odpowiedz Link Zgłoś
fruzielka27 Re: Inga 30.10.11, 01:42 Bardzo ładne, mam córkę o tym imieniu Dodam, że jest mało popularne, córka ma 10 lat i przez żłobek, przedszkole i teraz szkołę nie spotkałyśmy drugiej Ingi, również na zajęciach dodatkowych. Ma ładne zdrobnienia i charakter. Nie wiem jak można powiedzieć o twardym imieniu, że jest bez charakteru! I faktycznie czasem jest mylona z Kingą i czy Igą. Ale dzis już nikt nas nie pyta skąd "wytrzasnęliśmy" to imię Najpierw myśleliśmy, że Inga mogłaby być Ingeborgą, ale że mamy trudne, mało popularne nazwisko doszliśmy do wniosku, że bardziej nie ma co komplikować. Odpowiedz Link Zgłoś
eva1357 Re: Inga 30.10.11, 21:30 fruzielka27 napisała: > Bardzo ładne, mam córkę o tym imieniu > > Dodam, że jest mało popularne, córka ma 10 lat i przez żłobek, przedszkole i te > raz szkołę nie spotkałyśmy drugiej Ingi, również na zajęciach dodatkowych. Ma ł > adne zdrobnienia i charakter. Nie wiem jak można powiedzieć o twardym imieniu, > że jest bez charakteru! I faktycznie czasem jest mylona z Kingą i czy Igą. Ale > dzis już nikt nas nie pyta skąd "wytrzasnęliśmy" to imię > > Najpierw myśleliśmy, że Inga mogłaby być Ingeborgą, ale że mamy trudne, mało po > pularne nazwisko doszliśmy do wniosku, że bardziej nie ma co komplikować. Tak z ciekawości- jak zdrabniacie to imię? Odpowiedz Link Zgłoś
fruzielka27 Re: Inga 30.10.11, 22:21 Ingusia, Ingunia, dziadek jak była wołał Ingusiunia Inguś. A ja mówię Ingulasia (tak wołali w domu na moją koleżankę - właśnie "po niej" moja ma imię) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: eMKa86 Re: Inga IP: *.toya.net.pl 31.10.11, 19:20 Piękne imię! Inga, Inia, Ingusia, Inusia, Ingulka, Inguś... na upartego można też zdrabniać Inka To mój typ dla przyszłej Córci Odpowiedz Link Zgłoś