betty842 Re: "psie" imiona 11.03.14, 10:53 Maks,Oskar,Czarek,Borys,Bruno,Feliks,Sara,Kaja Znam natomiast piski o imionach:Wojtuś,Kuba,Doris/Dorota Odpowiedz Link Zgłoś
betty842 Re: "psie" imiona 11.03.14, 10:55 I jeszcze znam pieska Mietka (który okazał się suczką ) i suczkę Lolę. Odpowiedz Link Zgłoś
betty842 Re: "psie" imiona 11.03.14, 11:00 Ach,no i zapomniałam o imieniu, które chyba najbardziej kojarzy mi się z psem-Kajtek. Odpowiedz Link Zgłoś
jotka_k Re: "psie" imiona 11.03.14, 12:34 oryginalna nie będę Czarek, Maks, Borys, Kuba, Kaja, Sonia, Sara Odpowiedz Link Zgłoś
kikimora78 Re: "psie" imiona 11.03.14, 13:50 Moje kotki nazywały się Kazimiera (moja ukochana), Mieczysława, Zuzanna i Franciszka. Psy mojej babci Diana i Sara Odpowiedz Link Zgłoś
milamala Re: "psie" imiona 12.03.14, 00:48 Kiedys slyszalam, jak pani wola swojego pieskä: Kinia. Pomyslalam - przegiecie. Odpowiedz Link Zgłoś
eulalia_przecietna Re: "psie" imiona 12.03.14, 11:23 Żadne imię nie kojarzy mi się z psem i w ogóle nie rozumiem tego świętego oburzenia, bo kaja to jamnik sąsiada, a max to pies ciotki grażyny... dajcie spokój. Psie imię to Bobik albo Irasiad Odpowiedz Link Zgłoś
vanilia_cz Re: "psie" imiona 12.03.14, 22:05 Mój synek będzie miał na imię Kajetan Odpowiedz Link Zgłoś
misselene Re: "psie" imiona 17.03.14, 16:17 Znam sporo osób, które nadają swoim zwierzętom typowo ludzkie imiona i nie przeszkadza mi to. Zrezygnowałabym natomiast z nazywania zwierząt wychodzących na dwór imionami, które są akurat w danym czasie popularne wśród dzieci. Byłam świadkiem sytuacji, gdy sąsiadka wołała swoją jamniczkę a odwróciło się w jej stronę kilka dziewczynek bawiących się na placu zabaw i nie zrobiło to na mnie dobrego wrażenia. Imiona zwierząt moich znajomych: imiona psów - Karol, Kuba, Jasiek, Czarek, Aleks, Julka, Ada, Hela, Blanka imiona kotów - Stefan, Kacper, Bolek, Laura, Lusia, Klementynka imiona koni - Darek, Maks, Julian, Diana, Karina, Melania, Adela imiona domowych gryzoni - Bartuś, Kamil, Aleksandra, Lena imiona domowych ptaków - Maciek, Kubuś, Zenek, Adam, Ida, Klara Odpowiedz Link Zgłoś
lily-beth Re: "psie" imiona 04.10.14, 16:09 Ja mam kotkę Klementynę I bardzo tego żałuję... Jak nadawałam imię nie myślałam jeszcze o dzieciach, a teraz to bym chętnie dała Klementynka córce. A jeszcze chętniej Florentyna. No ale jak powiem, że Klementyna i Florentyna coś robiły, to ludzie będą myśleili że siostry bliźniaczki A w dodatku kuzynka ma kotkę Walentynę. Więc w ogóle -tyny to w naszej rodzinie kocie imiona i głupio tak dziecku nadać. Odpowiedz Link Zgłoś
kateemem Re: "psie" imiona 05.10.14, 20:05 Nie wiem czy juz padło bo nie sledzilam całego wątku ale w swoim czasie wszędzie biegaly czworonożne Sary!! Odpowiedz Link Zgłoś
czerwona_skarpeta Re: "psie" imiona 06.10.14, 20:30 Psów u mnie niet, ale mam dwa koty o jak najbardziej ludzkich imionach: Kubę i Hipolita. Oba imiona nie były nadawane przez nas, już ich zmieniać nie zamierzamy i przywykliśmy. Ale przez to syna ani Jakub ani Hipolit już nie nazwę, na dźwięk tych imion już zawsze będę miała kota przed oczami Z innych to wymieniany tutaj Maks. Kojarzy mi się z jamnikiem.. Odpowiedz Link Zgłoś