elegieli54 25.11.11, 15:37 Jak Wam sie podoba ten zestaw Alika Ilia Lopucka? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
elegieli54 Re: Kasia Skrzynecka i jej corka Alika Ilia 25.11.11, 15:41 Osobiscie mi niestety kojarzy sie z kotem Alikiem Kaczynskiego Odpowiedz Link Zgłoś
olianka Re: Kasia Skrzynecka i jej corka Alika Ilia 25.11.11, 16:33 Mnie też. Nie podoba mi się. Odpowiedz Link Zgłoś
vanilla4 Re: Kasia Skrzynecka i jej corka Alika Ilia 28.11.11, 21:57 nie podoba mi się - jakieś takie kiczowate - oryginalne za wszelką cenę Odpowiedz Link Zgłoś
dalenia Re: Kasia Skrzynecka i jej corka Alika Ilia 25.11.11, 16:24 Alikia! "i" gubicie jeszcze Faktycznie, chyba na cześć kota Jarka Ka. Przyznam, że spodziewałam się czegoś innego. Dla mnie pretensjonalnie, niestety. A w zestawie z nazwiskiem to już w ogóle porażka. Odpowiedz Link Zgłoś
dalenia edit 25.11.11, 16:25 Właśnie widzę, że sa rożnie informacje dotyczące imienia. Jedni piszą, ze Alika, a inni że Alikia. Odpowiedz Link Zgłoś
elegieli54 Re: Kasia Skrzynecka i jej corka Alika Ilia 25.11.11, 16:40 My nie gubimy specjalnie w wiekszosci portali podali Alika,pewnie przez niewiedze i rzadkosc wystepowania tego imienia ktos powiedzial jakis fotoreporter podslyszal i tak poszlo w obieg Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: niki Re: Kasia Skrzynecka i jej corka Alika Ilia IP: *.wlan.hu-berlin.de 25.11.11, 16:27 Dlaczego mnie to nie dziwi? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: niki Re: Kasia Skrzynecka i jej corka Alika Ilia IP: *.wlan.hu-berlin.de 25.11.11, 16:29 A swoja droga, to zawsze myslalam, ze Ilia to imie meskie. Odpowiedz Link Zgłoś
annajustyna Re: Kasia Skrzynecka i jej corka Alika Ilia 25.11.11, 18:47 Ja tez - Eliasz po rosyjsku... Odpowiedz Link Zgłoś
easyblue Re: Kasia Skrzynecka i jej corka Alika Ilia 25.11.11, 19:26 A Jan Maria Jakiśtam? Jan - wiadomo, męskie. Ale Maria w tym przypadku też męskie. A co! Odpowiedz Link Zgłoś
szarrak Re: Kasia Skrzynecka i jej corka Alika Ilia 25.11.11, 21:08 no tak, ale w tym wypadku to jest podbudowane tradycją religijną. córkę odpowiednio możesz nazwać Maria Jan, albo Zdzisława Jan, jeśli masz ochotę. natomiast raczej nie nazywa się córek Kuba czy Kosma, bo to męskie imiona (w tym pierwsze jest skrótem) mimo, że zakończone na -a. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mm Re: Kasia Skrzynecka i jej corka Alika Ilia IP: *.adsl.inetia.pl 25.11.11, 23:04 "Barnaba" na drugie u dziewczynki przeszło Nikola, Jowita przechodzą i na pierwsze. może być i Ilia. ale żeby tak uhonorować zmarłego kota... może i imienia "Busia" się doczekamy? Odpowiedz Link Zgłoś
kamelia04.08.2007 Re: Kasia Skrzynecka i jej corka Alika Ilia 25.11.11, 16:50 od dawna było wiadomo, że gustu i wyczucia smaku u niej za grosz. Wybór imion dla dziecka tylko to potwierdza, w dodatku z nazwiskiem pasuja jak kwiatek do kozucha Odpowiedz Link Zgłoś
kwiecienka1 Re: Kasia Skrzynecka i jej corka Alika Ilia 25.11.11, 16:56 zestaw piorunujacy ale co to w ogole za imie? nadawane w Pl w ogole? znacie znaczenie? pozdrawiam Kwiecienka Zaintrygowana Odpowiedz Link Zgłoś
georgia241 Re: Kasia Skrzynecka i jej corka Alika Ilia 25.11.11, 17:03 Niedawno zmarł Kaczyńskiemu kot Alik. Pewnie chciała uczcić jego pamięć. Myślę, że dostanie jakiś miły podarek od Jarosława Odpowiedz Link Zgłoś
panna.w.drodze Re: Kasia Skrzynecka i jej corka Alika Ilia 25.11.11, 18:15 aaaaaaaaa koszmar... jakiej narodowosci jest ojciec dziecka? Odpowiedz Link Zgłoś
elegieli54 Re: Kasia Skrzynecka i jej corka Alika Ilia 25.11.11, 18:30 panna.w.drodze napisała: > aaaaaaaaa > koszmar... > > jakiej narodowosci jest ojciec dziecka? polak oczywiscie Aliklia oznacza osobę zaradną i twórczą. Jest odważna, szczera i niezwykle wnikliwa. Chętnie radzi innym i ma zdolności przywódcze, jednak zawsze postępuje zgodnie ze swoją intuicją. Ma wiele talentów, wśród nich także zdolności aktorskie! Ponoc nadali takie imie ze wzgledu na wielki sentyment do Grecji. Odpowiedz Link Zgłoś
an_o Re: Kasia Skrzynecka i jej corka Alika Ilia 25.11.11, 18:37 Zestaw jest tragiczny - ani przypial ani wypial. Do nazwiska pasuje jak piesc do nosa - a sentyment mozna miec naprawde do roznych rzeczy, miejsc itp, ale troche wyczucia tez wypadaloby przy tym miec. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pieerd Re: Kasia Skrzynecka i jej corka Alika Ilia IP: *.nplay.net.pl 25.11.11, 18:48 a czego żeście sie spodziewali ludzie. Odpowiedz Link Zgłoś
dalenia Re: Kasia Skrzynecka i jej corka Alika Ilia 25.11.11, 19:28 Co prawda słyszałam jakieś opinie o złym guście Skrzyneckiej, ale myślałam, że jako dojrzała, 40-letnia kobieta wybierze coś normalnego. A ten wybór to zalatuje mi wytapetowaną małolatą słuchającą Dody. Odpowiedz Link Zgłoś
easyblue Re: Kasia Skrzynecka i jej corka Alika Ilia 25.11.11, 19:27 Znam Greczynkę Aliki. Ale Aliklię nie Pewno to samo co w Polsce z Julią, Julitą i Julianna Odpowiedz Link Zgłoś
magducha78 Re: Kasia Skrzynecka i jej corka Alika Ilia 25.11.11, 19:40 koszmarek Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: Kasia Skrzynecka i jej corka Alika Ilia 25.11.11, 19:56 elegieli54 napisała: > Aliklia oznacza osobę zaradną i twórczą. Jest odważna, szczera i niezwykle wnik > liwa. Chętnie radzi innym i ma zdolności przywódcze, jednak zawsze postępuje zg > odnie ze swoją intuicją. Ma wiele talentów, wśród nich także zdolności aktorski > e! Która Alikia? Nie powiesz chyba, że nadanie dziecku jakiegoś imienia zmienia jego charakter. Jaki Alikia ma związek z Grecją? Nie daje oszałamiająco wielu rezultatów w guglach. Odpowiedz Link Zgłoś
ewa9717 Re: Kasia Skrzynecka i jej corka Alika Ilia 25.11.11, 20:02 Pomijając skojarzenia, straszliwie ta Aliklia kląska w buzi Odpowiedz Link Zgłoś
aguacate Re: Kasia Skrzynecka i jej corka Alika Ilia 25.11.11, 20:23 wiedzialam, ze bedzie juz watek jak tu przyjde wg mnie zestaw na poziomie dzieci Wisniewskiego, albo i gorszy bo jezyk mozna sobie polamac. no rozumiem greckie fascynacje, ale jest tyle greckich imion mniej kontrowersyjnych... Odpowiedz Link Zgłoś
elegieli54 Re: Kasia Skrzynecka i jej corka Alika Ilia 25.11.11, 22:45 gaudencja napisała: > elegieli54 napisała: > > > Aliklia oznacza osobę zaradną i twórczą. Jest odważna, szczera i niezwykl > e wnik > > liwa. Chętnie radzi innym i ma zdolności przywódcze, jednak zawsze postęp > uje zg > > odnie ze swoją intuicją. Ma wiele talentów, wśród nich także zdolności ak > torski > > e! > > Która Alikia? Nie powiesz chyba, że nadanie dziecku jakiegoś imienia zmienia je > go charakter. > Jaki Alikia ma związek z Grecją? Nie daje oszałamiająco wielu rezultatów w gugl > ach. > To nie sa moje slowa!!!! ja tylko skopiowalam ten opis,a ze to jest imie pochodzenia greckiego to znalazalm tylko jedna taka informacje. Odpowiedz Link Zgłoś
babazygmunta Re: Kasia Skrzynecka i jej corka Alika Ilia 26.11.11, 00:24 Znam Alike, Nigeryjke. Ali twierdzi, ze w jej srodowisku to imie pojawia sie jako drugie. Oznacza "solidna, dokladna, dobra", albo cos w tym stylu. Nie jest zbyt popularne, poniewaz jest synonimem "sluzacej"; czesto tym imieniem zwracaja sie do sluzby. ILIA kojarzy mi sie wylacznie z Leninem - papa. PS. Przepraszam za brak polskiej czcionki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: joszka Re: Kasia Skrzynecka i jej corka Alika Ilia IP: *.dynamic.chello.pl 25.11.11, 21:18 Manieryczne, wydumane, pretensjonalne. Mniszkówna by się nie powstydziła. Mnie się kojarzy ze zbitką -Dolores Miednica-. Przy całej sympatii do K. Skrzyneckiej, raczej nie jest to osoba słynąca z elegancji, stonowania, prostoty, patrząc m.in. na jest gust. Więc pod tym względem imię adekwante do gustu rodziców Odpowiedz Link Zgłoś
quasi.modo Re: Kasia Skrzynecka i jej corka Alika Ilia 25.11.11, 22:58 Przyznam, że nie bardzo wiem, kto to jest Kasia Skrzynecka. Nazwisko niby słyszałam, ale nie wiem, czy to piosenkarka, czy aktorka, czy może modelka. I chyba już nie mam ochoty się dowiedzieć. Imiona zaś... no cóż... nie dość że koszmarnie wydumane i w 50% męskie, to jeszcze w ogóle nie pasują ani do siebie nawzajem, ani do nazwiska. Jednym słowem - porażka. Odpowiedz Link Zgłoś
szarrak Re: Kasia Skrzynecka i jej corka Alika Ilia 25.11.11, 23:29 też się dzisiaj nad tym zastanawiałam! najpierw ją pomyliłam z Figurą, ale uznałam, że Figura jest trochę za dojrzała na dziecko, a potem wklepałam w google i... nadal nie wiem. wikipedia twierdzi, że ta pani jest człowiekiem-orkiestrą (występuje w serialach, śpiewa, gra na grzebieniu) i niby twarz wygląda znajomo, ale jak sobie próbuję kontekst skojarzyć... pusto. kolejna osoba znana z tego, że jest znana? Odpowiedz Link Zgłoś
domi_33 Re: Kasia Skrzynecka i jej corka Alika Ilia 25.11.11, 23:37 no taniec z gwiazdami prowadziła przez wiele edycji. Odpowiedz Link Zgłoś
elegieli54 Re: Kasia Skrzynecka i jej corka Alika Ilia 25.11.11, 23:56 szarrak napisała: > też się dzisiaj nad tym zastanawiałam! najpierw ją pomyliłam z Figurą, ale uzna > łam, że Figura jest trochę za dojrzała na dziecko, a potem wklepałam w google i > ... nadal nie wiem. wikipedia twierdzi, że ta pani jest człowiekiem-orkiestrą ( > występuje w serialach, śpiewa, gra na grzebieniu) i niby twarz wygląda znajomo, > ale jak sobie próbuję kontekst skojarzyć... pusto. kolejna osoba znana z tego, > że jest znana? a telewizor w domu macie? poprostu jest wszechstronnie utalentowana. Gra w teatrze,ma dobry glos to spiewa. Odpowiedz Link Zgłoś
szarrak Re: Kasia Skrzynecka i jej corka Alika Ilia 26.11.11, 14:42 no widzisz, nie mam telewizora Odpowiedz Link Zgłoś
kamelia04.08.2007 Re: Kasia Skrzynecka i jej corka Alika Ilia 26.11.11, 00:09 ta Skrzynecka jest niewiele mniej dojrzała od Figury. Co do talentów wszelakich, to Skrzynecka obskoczyła chyba wszysko w szoł-biznesie: śpiewała, grała w telewizji, prowadzi programy. edno litosciwie wikipedia przemilczałA, TO JEJ POCZUCIE SMAKU, a własciwie brak, bo kobieta ubiera sie fatalnie. Imie nadała też fatalne, mam nadzieje, że jej tego nie zarejestrują Odpowiedz Link Zgłoś
elegieli54 Re: Kasia Skrzynecka i jej corka Alika Ilia 26.11.11, 00:24 znajac zycie to napewno jej zarejestruja. Kurcze a moze zmieni jeszcze zdanie bo z tym imieniem to chyba w sumie jeszcze nie potwierdzone oficjalnie. Odpowiedz Link Zgłoś
dalenia Re: Kasia Skrzynecka i jej corka Alika Ilia 26.11.11, 10:53 kamelia04.08.2007 napisała: > Imie nadała też fatalne, mam nadzieje, że jej tego nie zarejestrują Tak w sumie to chyba nie ma żadnych przeciwwskazań do nadania tej całej Alikii. Można rozróżnić płeć, wypowiada się tak, jak się pisze, nie ma "zagranicznych" liter (chodzi mi chociażby o "c" czytane jak "k"), zdrobnieniem też raczej nie jest - wszystko zgodnie z zaleceniami. Odpowiedz Link Zgłoś
panna.w.drodze Re: Kasia Skrzynecka i jej corka Alika Ilia 26.11.11, 14:30 niech ktoś się zlituje i wyśle jej link do tego wątku Odpowiedz Link Zgłoś
uwierz_mirando Re: Kasia Skrzynecka i jej corka Alika Ilia 26.11.11, 16:40 Alika, Alikia czy Aliklia w końcu? Odpowiedz Link Zgłoś
wandziutek Re: Kasia Skrzynecka i jej corka Alika Ilia 26.11.11, 17:00 A moze to po prostu ALICJA, a pismaki z Super Ekspressu przeinaczyly na swoj uzytek? A wiadomo cos o corce Muchy? Odpowiedz Link Zgłoś
elegieli54 Re: Kasia Skrzynecka i jej corka Alika Ilia 26.11.11, 17:21 wandziutek napisała: > A moze to po prostu ALICJA, a pismaki z Super Ekspressu przeinaczyly na swoj uz > ytek? > A wiadomo cos o corce Muchy? Wiesz wcale bym sie nie zdziwila jak bedzie Alicja albo jakies inne normalne imie,te pismaki to jak czasem cos przekreca albo wymysla to az glowa boli Odpowiedz Link Zgłoś
domi_33 Re: Kasia Skrzynecka i jej corka Alika Ilia 26.11.11, 17:57 Pani Kasiu trzeba było nazwać córeczkę Akuku było by bardziej swojsko. a tak w ogóle to brzmi trochę niestety jak Ikillyou... Odpowiedz Link Zgłoś
panna.w.drodze Re: Kasia Skrzynecka i jej corka Alika Ilia 26.11.11, 21:49 aaaaaaahahaha ajkilju Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mm Re: Kasia Skrzynecka i jej corka Alika Ilia IP: *.adsl.inetia.pl 26.11.11, 23:56 ajlajkju? Odpowiedz Link Zgłoś
wakacyjna_iguana Re: Kasia Skrzynecka i jej corka Alika Ilia 26.11.11, 22:59 Zestaw okropny no i na imieniu Alikia można sobie język połamać a jeśli to Alika no to kot Alik....... Już lepiej by było Afrodyta jak chcieli greckie imię, szkoda no ale rzecz gustu........ Odpowiedz Link Zgłoś
abiela Re: Kasia Skrzynecka i jej corka Alika Ilia 26.11.11, 23:11 W pierwszej chwili pomyślałam że chodzi o imię Alicia, czyli o naszą Alicję. Aleke, Alike i Alika to niderlandzkie zdrobnienia od germańskich imion z przedrostkiem Adel-, jak np. Adelheid. Ilia jest dla mnie imieniem męskim. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gemmi18 Re: Kasia Skrzynecka i jej corka Alika Ilia IP: *.dynamic.chello.pl 27.11.11, 18:42 Ojej, okropnie. Brzmi jak arabski zestaw w tandetnym wydaniu. Cóż, jak cała Skrzynecka. Odpowiedz Link Zgłoś
olianka Przeniesione 27.11.11, 22:11 merche 27.11.11, 21:48 Odpowiedz skoro im się podoba... Kojarzy mi się z imieniem dla kota bardziej. Odpowiedz Link Zgłoś
anilanka26 Re: Przeniesione 28.11.11, 22:15 O matko Bosko!choćby mi je ktoś 800razy powtórzył nie spamiętam. Mi jakoś brzmieniowo się kojarzy z Alkaidą Odpowiedz Link Zgłoś
dalenia Re: Dzis wyczytalam, ze na drugie ma jednak Lilia 29.11.11, 18:06 To miło Może z Alikii też zrezygnują? Odpowiedz Link Zgłoś
hawa.etc Re: Dzis wyczytalam, ze na drugie ma jednak Lilia 29.11.11, 18:57 Gdyby się w końcu okazało, że to nie Alikia Ilia, tylko Alicja Lilia, to w ogóle byłyby całkiem w porządku imiona. Zwłaszcza znając gust Katarzyny S. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ewa Re: Kasia Skrzynecka i jej corka Alika Ilia IP: *.interpc.pl 01.12.11, 17:34 a może z gwary lwowskiej "kalika" Ilia na cześć Lenina Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kris Re: Kasia Skrzynecka i jej corka Alika Ilia IP: *.play-internet.pl 04.12.11, 12:19 Wszystko o Kasi. Dlaczego córka Skrzyneckiej ma na imię alika ilja? Warto się dowiedzieć a nie myśleć, że to coś egzotycznego. Odpowiedz Link Zgłoś
dalenia Re: Kasia Skrzynecka i jej corka Alika Ilia 04.12.11, 12:22 No i dlaczego niby? Nie widzę tam odpowiedzi na to pytanie. Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: Znaczenie imion ... 05.12.11, 19:32 Powalili mnie - rzeczywiście alitheia to już prawie aletheia (lub raczej tu) a aletheia niczym się nie różni od Alikii, ani brzmieniowo, ani tym bardziej znaczeniowo. Ciekawe też, skąd są wzięte rewelacje, jakoby Ilia był greckim żeńskim odpowiednikiem Eliasza. Odpowiedz Link Zgłoś
annajustyna Re: Znaczenie imion ... 07.12.11, 20:24 Tylko ze Ilia (jesli to Ilia, a nie Lilia) to imie meskie, tak samo jak jego inna forma Elia . Odpowiedz Link Zgłoś
mossiam Skrzynecka o imionach córki: 12.12.11, 10:00 "Zapytana, o to, skąd wziął się pomysł na oryginalne imiona dla córeczki, Alikia Ilia, Skrzynecka wyjaśniła: - Wywodzą się z Grecji, do której mamy z Marcinem wielki sentyment. (… Alikia brzmi bardzo kobieco i dźwięcznie. Zdrabnia się Lika lub Lia. Życzymy jej, aby całe jej życie mogło być tak słoneczne jak kraj, w którym znalazła swoje imię – zakończyła była prowadząca "Tańca z gwiazdami"." Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: angelo Re: Kasia Skrzynecka i jej corka Alika Ilia IP: *.access.telenet.be 29.12.11, 23:36 Niekotre portale podają imie ALIKIA, takie imie w j. greckim w ogole nie istnieje. Jesli jest to Alika to ok. Natomiast Ilia to owszem męskie rowniez, dziwi mnie wybor, byc moze byl powod. Odpowiedz Link Zgłoś
rose01 Re: Kasia Skrzynecka i jej corka Alika Ilia 29.12.11, 23:48 Media podają, że Kaśka mówi do niej Alicja Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: angelo Re: Kasia Skrzynecka i jej corka Alika Ilia IP: *.access.telenet.be 16.01.12, 21:12 No wlasnie, to po co bylo dziecku dawac imię, ktorego się nie uzywa.... Odpowiedz Link Zgłoś