megan117 07.06.04, 11:14 Mam duży dylemat,które imię wybrać dla chłodca, a które dla dziewczynki,podoba mi się kilka i nie wiem na które się zdecydować,może Wy mamusie coś doradzicie w tej kwestii? Dla dziewczynki: Amelia Dagmara Emilia Julia Sandra Zuzanna Kornelia Dla chłopca: Bartosz Kacper Kajetan(ja jestem za tym jak myślicie) Patryk Szymon Pozdrawiam Gorąco !!!!! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
milenium5 Re: PORADŻCIE KTÓRE IMIĘ ŁADNIEJSZE:)! 07.06.04, 11:42 Amelia - ładne, ale ostatnio zbyt oklepane. Na dodatek kojarzy mi się z Rusałką Amelką z bajki dla dzieci. Dagmara - oryginalne, ale trochę zbyt twarde. Czytałam, że dawniej w Polsce nadawano to imię dziewczynkom z nieprawego łoża. Emilia - może być Julia - bardzo ładne i bardzo oklepane Sandra - pretensjonalne Zuzanna - może być, choć tych Zuzanek pełno dookoła Kornelia - śliczne!!! Oryginalne, ale nie pretensjonalne, można zdrabniać Nela (słodko), a na starszą dziewczynkę mówić Kornelka, dorosła to pani Kornelia. Zdecydowanie numer jeden z tych, które wymieniłaś. Chłopcy Bartosz - ładne, z tradycjami, ładnie się zdrabnia, pasuje do małego i dużego chłopca. Małych Bartusiów jest mniej niż parę lat temu, ale nadal dużo... Kacper - j.w. Kajetan - Bardzo ładne, znów z tradycjami ale równocześnie oryginalne. Niektórym nie podoba się jednak zdrobnienie Kajtek. Patryk - oklepane do granic możliwości. Kiedyś mi się podobało, ale teraz już nie. Szymon - mi sie nie podoba. Poza tym -strasznie popularne. Jestem więc za Kajtkiem albo Kornelką, napisz co wybrałaś!!! Odpowiedz Link Zgłoś
boniedydy Re: PORADŻCIE KTÓRE IMIĘ ŁADNIEJSZE:)! 07.06.04, 12:07 milenium5 napisał: > Jestem więc za Kajtkiem albo Kornelką, napisz co wybrałaś!!! Oburącz podpisuję się pod prawie wszystkim, co napisał(a) milenium5, z wyjątkiem tego, ze Szymon mi się podoba - ale w drugiej kolejności za Kajetanem. Kornelię też uważam za najlepszy wybór spośród przedstawionych nam do oceny imion dziewczęcych. Odpowiedz Link Zgłoś
madziarek_edziecko Re: PORADŻCIE KTÓRE IMIĘ ŁADNIEJSZE:)! 07.06.04, 11:52 Witaj. > Amelia - ładne, częste ostatnio > Dagmara - ładne, rzadko nadawane > Emilia - ładnie > Julia- bardzo ładne i bardzo popularne > Sandra - ładnie i chyba ostatnio rzadko nadawane > Zuzanna - ładne, choć równiez bardzo popularne > Kornelia - niezbyt mi sie podoba, wolę Nelly, Nela Sumując najładniejsze wg mnie jest Julia, aczkolwiek bardzo często nadawane, wiec nie wiem,co Ci poradzic. Może Sandra? Chyba ostatnio troszke zapomniane? > Dla chłopca: > Bartosz > Kacper > Kajetan(ja jestem za tym jak myślicie) > Patryk > Szymon Wszystkie z podanych imion dla chłopców są SLICZNE. Kajetan - dobry wybór! Super także Patryk i Bartoszek. Pozdrawiam Madzia Odpowiedz Link Zgłoś
abiela Re: PORADŻCIE KTÓRE IMIĘ ŁADNIEJSZE:)! 07.06.04, 12:11 Mie najbardziej przypadly do gustu: Julia i Kacper (lub Kajetan) - wiem, ze bardzo oklepane ale reszta mi sie po prostu nie podoba. Ania Odpowiedz Link Zgłoś
jacqueline22 Re: PORADŻCIE KTÓRE IMIĘ ŁADNIEJSZE:)! 09.06.04, 20:57 moim zdaniem imie kacper jest zdecydowanie najlepsze. jesli chodzi o kajetana, to musze przyznac, ze to bardzo oklepane imie, a to zdrobnienie(jak do psa- kajtek). z moim synkiem do przedszkola chodzi 4 kajetanow( na 20 chlopcow), a mieszkamy w malej miejscowaosci. wybierz kacpra...a dla dziewczynki zastanawialas sie nad imiemiem martynka...pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
szczekuszka Re: PORADŻCIE KTÓRE IMIĘ ŁADNIEJSZE:)! 07.06.04, 12:32 Dla dziewczynki Kornelia Amelia Dagmara A dla chlopca Szymon Kajetan Odpowiedz Link Zgłoś
lanta Re: PORADŻCIE KTÓRE IMIĘ ŁADNIEJSZE:)! 07.06.04, 12:33 Kornelia bardzo ładnie,teraz mogłabym dać tak córce ale jest już Katarzyna Kinga,a dla chłopca podoba mi się Kajetan i Bartosz, bo mój syn to Bartosz Maciej. Pozdrawiam serdecznie.jola Odpowiedz Link Zgłoś
tradycja1 Re: PORADŻCIE KTÓRE IMIĘ ŁADNIEJSZE:)! 07.06.04, 14:15 Kornelia i Szymon. Odpowiedz Link Zgłoś
ania.silenter_exunruzanka Re: PORADŻCIE KTÓRE IMIĘ ŁADNIEJSZE:)! 07.06.04, 14:17 Dla dziewczynki: Kornelia, Aleksandra (nie Sandra). Dla chłopca: Szymon, Kacper, Kajtek też mógłby być pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
itsola Re: PORADŻCIE KTÓRE IMIĘ ŁADNIEJSZE:)! 07.06.04, 15:28 Czesc ! Mnie podoba sie Amelia i Bartosz .Ale to tylko moje propozycje. najwazniejsze jakie wam sie podobaja. pa ola Odpowiedz Link Zgłoś
sokka Re: PORADŻCIE KTÓRE IMIĘ ŁADNIEJSZE:)! 07.06.04, 19:22 moj synek ma na imie Kajcik, wiec nie ukrywam, ze podoba mi sie ono szalenie Odpowiedz Link Zgłoś
megan117 Re: PORADŻCIE KTÓRE IMIĘ ŁADNIEJSZE:)! 07.06.04, 22:34 Hej! Dzięki za pomoc w jakże trudnym wyborze imienia dla dziecka,widzę że wiekszości podoba wam się imię Kajetan i Kornelia,nad tymi imionami najbardziej się zastanawiałam i (to też ważne)podobają się przyszłemu tatusiowi!!! Pozdrawiam megan! Odpowiedz Link Zgłoś
ele7 Re: PORADŻCIE KTÓRE IMIĘ ŁADNIEJSZE:)! 09.06.04, 00:18 Moim zdaniem chłopczyk-Kacperek. Dziewczynka-Dagusia. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
mamakacperka Re: PORADŻCIE KTÓRE IMIĘ ŁADNIEJSZE:)! 17.06.04, 22:12 osobiscie bardzo mi sie podoba dla dziewczynki Amelia a dla chlopczyka Kacper (tak dalam swojemu) pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś