dasza_dm 29.03.12, 18:27 Natrafiłam na pewne imię. Chciałam pójść drogą Księżnej Pani i założyć wątek o tym imieniu, ale stwierdziłam, że trochę już dużo takich wątków, więc może warto by założyć taki, który dotyczyłby nietypowych imion. Można by tutaj dyskutować o nietypowych imionach, takich jak np. wspomniane wcześniej Abundancja, Domicjana czy Łucjanna. Myślę, że byłoby to wygodniejsze gdyby "zamieścić" te wszystkie imiona w jednym wątku. Zapraszam do dyskusji Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
dasza_dm Glafira 29.03.12, 18:28 Natknęłam się na to imię szukając w wikipedii wiadomości na pewiem temat i zaciekawiło mnie. Glafira - imię greckie, oznaczające "wytworna, elegancka". Imieniny 13. stycznia. Co sądzicie? Odpowiedz Link Zgłoś
dalenia Re: Glafira 29.03.12, 18:29 Mam Galfirę na swojej liście, bardzo ją lubię Znaczenie ma świetne, wg mnie. Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: Glafira 29.03.12, 21:55 Nie jestem wielką fanką. Imię (odpowiednik Głafira) znacznie bardziej znane na obszarze rosyjskojęzycznym. Odpowiedz Link Zgłoś
aneladgam Re: Glafira 05.07.12, 21:29 ja dziś też je znalazłam, przeglądałam czy Grażyna ma świętą patronkę jakąś intrygująca była adnotacja o Glafyrze Odpowiedz Link Zgłoś
dalenia Re: Nietypowe :) 29.03.12, 18:29 Ja tam uważam, że każde imię powinno mieć swój osobisty wątek Odpowiedz Link Zgłoś
ksiezna_pani1 Re: Nietypowe :) 29.03.12, 18:41 dalenia napisała: > Ja tam uważam, że każde imię powinno mieć swój osobisty wątek Uważam podobnie. Równie dobrze można wszystkie pytanie z serii "co myślicie o..." lub "brat/siostra dla..." zadawać w jednym wątku. Jedno pytanie = jeden wątek, no chyba ze moderacja sobie zażyczy, by było tak jak Ty proponujesz, ale poco utrudniać sobie życie? Odpowiedz Link Zgłoś
abiela Re: Nietypowe :) 29.03.12, 18:54 dalenia napisała: > Ja tam uważam, że każde imię powinno mieć swój osobisty wątek Jestem tego samego zdania. Odpowiedz Link Zgłoś
ksiezna_pani1 Re: Nietypowe :) 29.03.12, 18:51 dasza_dm napisała: > Natrafiłam na pewne imię. Chciałam pójść drogą Księżnej Pani i założyć wątek o > tym imieniu, ale stwierdziłam, że trochę już dużo takich wątków, więc może wart > o by założyć taki, który dotyczyłby nietypowych imion. Można by tutaj dyskutowa > ć o nietypowych imionach, takich jak np. wspomniane wcześniej Abundancja, Domic > jana czy Łucjanna. Myślę, że byłoby to wygodniejsze gdyby "zamieścić" te wszyst > kie imiona w jednym wątku. Zapraszam do dyskusji Dasho, jeśli swój pomysł uważasz za dobry, to proszę bardzo swoje pytania możesz zadawać w jednym wątku, ale pomysł nad tym, co się z nim stanie za rok, dwa, trzy etc. Zapewne zrobi się jeden wielki bałagan, każda osoba będzie pisać o czymś innym... A imię ciekawe. Odpowiedz Link Zgłoś
olianka Re: Nietypowe :) 29.03.12, 19:18 Na forum jest wystarczająco dużo miejsca, żeby każde imię mogło mieć swój własny wątek. Odpowiedz Link Zgłoś