Dodaj do ulubionych

Nietypowe :)

29.03.12, 18:27
Natrafiłam na pewne imię. Chciałam pójść drogą Księżnej Pani i założyć wątek o tym imieniu, ale stwierdziłam, że trochę już dużo takich wątków, więc może warto by założyć taki, który dotyczyłby nietypowych imion. Można by tutaj dyskutować o nietypowych imionach, takich jak np. wspomniane wcześniej Abundancja, Domicjana czy Łucjanna. Myślę, że byłoby to wygodniejsze gdyby "zamieścić" te wszystkie imiona w jednym wątku. smile Zapraszam do dyskusji smile
Obserwuj wątek
    • dasza_dm Glafira 29.03.12, 18:28
      Natknęłam się na to imię szukając w wikipedii wiadomości na pewiem temat i zaciekawiło mnie.
      Glafira - imię greckie, oznaczające "wytworna, elegancka". Imieniny 13. stycznia. Co sądzicie?
      • dalenia Re: Glafira 29.03.12, 18:29
        Mam Galfirę na swojej liście, bardzo ją lubię smile Znaczenie ma świetne, wg mnie.
      • gaudencja Re: Glafira 29.03.12, 21:55
        Nie jestem wielką fanką. Imię (odpowiednik Głafira) znacznie bardziej znane na obszarze rosyjskojęzycznym.
      • aneladgam Re: Glafira 05.07.12, 21:29
        ja dziś też je znalazłam, przeglądałam czy Grażyna ma świętą patronkę jakąś wink
        intrygująca była adnotacja o Glafyrze smile
    • dalenia Re: Nietypowe :) 29.03.12, 18:29
      Ja tam uważam, że każde imię powinno mieć swój osobisty wątek smile
      • ksiezna_pani1 Re: Nietypowe :) 29.03.12, 18:41
        dalenia napisała:

> Ja tam uważam, że każde imię powinno mieć swój osobisty wątek smile

Uważam podobnie. Równie dobrze można wszystkie pytanie z serii "co myślicie o..." lub "brat/siostra dla..." zadawać w jednym wątku. Jedno pytanie = jeden wątek, no chyba ze moderacja sobie zażyczy, by było tak jak Ty proponujesz, ale poco utrudniać sobie życie?
      • abiela Re: Nietypowe :) 29.03.12, 18:54
        dalenia napisała:

> Ja tam uważam, że każde imię powinno mieć swój osobisty wątek smile

Jestem tego samego zdania.
    • ksiezna_pani1 Re: Nietypowe :) 29.03.12, 18:51
      dasza_dm napisała:

> Natrafiłam na pewne imię. Chciałam pójść drogą Księżnej Pani i założyć wątek o
      > tym imieniu, ale stwierdziłam, że trochę już dużo takich wątków, więc może wart
      > o by założyć taki, który dotyczyłby nietypowych imion. Można by tutaj dyskutowa
      > ć o nietypowych imionach, takich jak np. wspomniane wcześniej Abundancja, Domic
      > jana czy Łucjanna. Myślę, że byłoby to wygodniejsze gdyby "zamieścić" te wszyst
      > kie imiona w jednym wątku. smile Zapraszam do dyskusji smile

Dasho, jeśli swój pomysł uważasz za dobry, to proszę bardzo swoje pytania możesz zadawać w jednym wątku, ale pomysł nad tym, co się z nim stanie za rok, dwa, trzy etc. Zapewne zrobi się jeden wielki bałagan, każda osoba będzie pisać o czymś innym...

A imię ciekawe.
    • olianka Re: Nietypowe :) 29.03.12, 19:18
      Na forum jest wystarczająco dużo miejsca, żeby każde imię mogło mieć swój własny wątek.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Wybierz imię dla dziecka

Sprawdź co znaczą nasze imiona, skąd pochodzą, kto sławny je nosił lub nosi.