Dodaj do ulubionych

Bogusław?

IP: *.icpnet.pl 31.03.12, 10:52
mały Boguś?? czekamy na synka ktory ma zawitac w maju.
Powiedzialam siostrze,za b.sie nam podoba to imie hmm..wysmiala mniesad
czy faktycznie brzydkie?? podpowiedzcie
Obserwuj wątek
    • olianka Re: Bogusław? 31.03.12, 11:18
      Mnie się nie podoba, ale nie dostrzegam w tym imieniu nic nadającego się do wyśmiania. To Wasze dziecko, nie siostry.
    • gaudencja Re: Bogusław? 31.03.12, 11:19
      IMO bardzo piękne, męskie imię. Popieram. A siostrze powiedz, że zmieniłaś zdanie i będzie Zdziczest W ogóle doradzam niezdradzanie się wobec otoczenia z konkretnymi planami.
      • jagnaborynowa Re: Bogusław? 31.03.12, 11:24
        Fajne, słowiańskie. Gdybym miała wybierać między Bogusławem i np. Alanem nie zastanawiałabym się ani chwili na rzecz tego pierwszego. Chociaż chyba wolałbym Bogdana (mały Bodzio) - taki wariant był u nas parę miesięcy temu, gdy urodził się mój synek.
    • florianne Re: Bogusław? 31.03.12, 11:34
      Nie lubię tego imienia,ale to nie mi ma się podobać .
    • Gość: oli_ole Re: Bogusław? IP: *.warszawa.mm.pl 31.03.12, 11:58
      Mnie się podoba. Męskie, charakterne i "świeże", a zdrobnienie - urocze.
    • dvoicka Re: Bogusław? 31.03.12, 12:33
      Znam małego Bogdana (Jasia kolega z przedszkola) i Bogumiła (ma kilka miesięcy).
      Bogusław chyba z tej trójki podoba mi się najbardziej i mimo że sama bym go nie nadała, to odbieram go bardzo pozytywnie.
    • dalenia Re: Bogusław? 31.03.12, 12:54
      Boguś jest niezły, ale ja go wolę od Bogdana, bo nie przepadam za "-sławami". Nie mniej nie widzę nic złego w Bogusławie. Jeszcze kilka lat temu podobne odczucia wywoływał Stanisław, a teraz zobacz - jedno z częściej nadawanych imion!

Znam małego Bogusia, tylko właśnie od Bogdana. Jego bracia mają zupełnie normalne, popularne imiona (w stylu Kacper, Adrian), ale on nikogo nie dziwi, rodzina wybranym imieniem jest zachwycona. Moja mama, kiedy dowiedziała się, jakie imię dostal chłopiec powiedziała "Bogdan? Boguś, fajnie. Nawet nie pomyślałam o takim imieniu, ale jest niezłe" - więc jak widać otoczenie, przynajmniej naszego Bogusia, reaguje pozytywnie smile
    • szarrak Re: Bogusław? 31.03.12, 12:55
      Może bez wyśmiewania, ale wyjątkowo nie lubię tego imienia. Kompletnie do mnie nie przemawia ani znaczeniowo, ani brzmieniowo. Z imion na Bog- lubię tylko Bogusza, ale tylko jeśli chodzi o brzmienie.
      • polonica7 Re: Bogusław? 31.03.12, 13:50
        Nie lubię Bogusława z powodu osobistych skojarzeń...imię samo w sobie jest ok. Wolę formę Bogdan.
      • gaudencja Re: Bogusław? 31.03.12, 22:12
        Bogusz to zdrobnienie Bogusława.
    • wyczyny Re: Bogusław? 31.03.12, 14:10
      mnie najbardziej podoba się forma Bogusz i pewnie nazwałabym tak kolejnego syna, gdyby nie to zdrobnienie Boguś, którego pewnie nie udałoby się uniknąć, ale jeśli Wam podoba się to zdrobnienie - nie widzę przeszkód...
      inne propozycje: Witold (Witek), Konrad, Błażej, Ziemowit, Sambor, Jędrzej, Jaromir, Aleksy
      • domi_33 Re: Bogusław? 31.03.12, 15:53
        no ja też od wyśmiewania jestem daleka, sama bym nie nadała bo bardziej podoba mi się imię Bogusz czy Bolesław, ale ja np. mam bardzo fajnego wujka Bogusia więc mam miłe skojarzenia co do osób noszących to imię. wymśmiewaczami się nie przejmuj, pośmiej się z nich. suspicious
    • dasza_dm Re: Bogusław? 31.03.12, 16:42
      Znam jednego Bogusława (ma ok. 50 lat) i wszyscy mówią na niego Bogdan. smile
      Sama bym nie nadała (wolę żeńską wersją tego imienia), ale u kogoś odbiorę jak najbardziej pozytywnie.
    • quasi.modo Re: Bogusław? 31.03.12, 16:45
      Mi się nie podoba, ale u kogoś bardzo doceniam, bo i nie oklepane i znaczenie ma ładne. Sama skłaniałabym się już prędzej ku Bogdanowi, Bogumiłowi lub nawet Bożydarowi.
      A siostra niech się, krótko mówiąc, wypcha. Nie musi jej się podobać, ale do wyśmiewania się naprawdę nie widzę powodu.
      • Gość: aktos Re: Bogusław? IP: *.dynamic.chello.pl 31.03.12, 17:10
        Nie lubię tego imienia ze względu na osobiste skojarzenia, ale nie widzę powodów, by wyśmiewać osobę chcącą je nadać. Nie rozumiem postawy siostry. Jeśli ma / będzie miała własne dzieci mogła / będzie mogła się wykazać inwencją, Tobie - gdybyś sobie tego życzyła! - mogłaby ewentualnie podsunąć jakąś propozycję. Może jej to uświadom?
        Ja właśnie jestem na etapie "podpowiadania" siostrze imienia - poprosiła sama. Dla dziewczynki od razu jej się moja propozycja spodobała, ale będzie chłopiec, więc szukam, co by mogło przypaść do gustu. Jeśli i mnie się będzie podobało, to super, jeśli nie - zaakceptuję. Już jej powiedziałam, że interweniować będę w razie gdyby np. zechciała mieć Adolfawink
    • lubomiro Bogusław - Bardzo ładne imię dla dziecka 01.04.12, 09:32
      Mój przyjaciel ma na imię Bogusław, poza tym jest znany i lubiany aktor Bogusław Linda. Nie ma się co zastanawiać smile No i ta boska (Bogu-sław) opieka smile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Wybierz imię dla dziecka

Sprawdź co znaczą nasze imiona, skąd pochodzą, kto sławny je nosił lub nosi.