Dodaj do ulubionych

Jak przekonac meza?

12.06.12, 21:46
Leopold mnie sie uczepil..i nie chce sie odczepic- podoba mi sie okrutnie, a maz niby niesmialo ale kreci nosem....jakich argumentow uzywalyscie zeby przeforsowac swojego typa?

i co same myslicie o Leopoldzie- zaznaczam ze nie mieszkamy w Polsce, i imie nie byloby zdrobiane do Poldka- raczej Leo, lub w pelnej formie.
imie tutaj brzmi troszke inaczej niz w j.polskim- ale to tylko kwestia innej melodii.
Obserwuj wątek
    • anastazjaniebieska Re: Jak przekonac meza? 12.06.12, 21:55
      Imię świetne, a zdrobnienie Leo - miłe, lewkowe smile

Nie uznaje w zasadzie przekonywania, raczej uwazam ze imie powinno podobać się obojgu. Ale jesli on jedynie niesmialo kręci nosem, to wydaje sie , ze wystarczy osluchiwac go z imieniem i zacznie mu sie podobać.
      • figa241 Re: Jak przekonac meza? 12.06.12, 22:10
        anastazjaniebieska napisał(a):

. Ale jesli on jedynie niesmialo kręci nosem, to wydaje sie , ze wystarcz
        > y osluchiwac go z imieniem i zacznie mu sie podobać.

tak wlasnie robie- narazie uzyskalam taki efekt- maz kupil batonika czekoladowego- popatrzyl na mnie, poszedl po jeszcze jednego i mowi- to dla Leopolda smile

to chyba dobry znaksmile
        • zum.zum.zone Re: Jak przekonac meza? 12.06.12, 22:48
          to jak Leopold dostal batona od taty, to juz imie masz zalatwione ; )
          a Leopold podoba mi sie bardzo, coraz bardziej.
        • domi_33 Re: Jak przekonac meza? 12.06.12, 22:51
          często mu to imię powtarzaj, zgodnie z teorią psychologii bodziec wielokrotnie powtarzany staje się bardziej lubiany (to tak w ogromnym skrócie). Poldek smile mi się bardzo podoba więc kibicuję. jakoś np. dużo bardziej od Leonarda. trzymam kciuki, no ale znaki wskazują, że się uda.
          • ksiezna_pani1 Re: Jak przekonac meza? 12.06.12, 22:55
            Zgadzam się z Domi smile
            • uwierz_mirando Re: Jak przekonac meza? 13.06.12, 16:33
              Mnie osobiście dużo bardziej podoba się Leonard, ale skoro Wasz Leopold nie byłby zdrabniany do Poldka, to też mi się podoba big_grin
              • figa241 Re: Jak przekonac meza? 13.06.12, 16:38
                uwierz_mirando napisała:

> Mnie osobiście dużo bardziej podoba się Leonard, ale skoro Wasz Leopold nie był
                > by zdrabniany do Poldka, to też mi się podoba

nie podoba mi sie zdrobnienie POLDEK, a tu gdzie mieszkam tradycyjnie zdrabnia sie Leopolda do Lea smile a Leo to fajne zdrobnienie- mimo ze ja tam wole pelne imiona...

Leopoldzie chodz mamusia zmieni pielusie- brzmi cudniesmile
                • rose01 Re: Jak przekonac meza? 15.06.12, 22:48
                  chyba często powtarzać i tyle, obsłucha się i wpadnie mu ucho i już zostanie, moja znajoma dała synkowi na imię Gerard, jak usłyszałam myślę sobie oszaleli, ale teraz po kilku latach nie wyobrażam sobie, żeby miał inaczej na imię, także imię musi wpaść w ucho i tam zostać wink
      • aneladgam Re: Jak przekonac meza? 16.06.12, 07:59
        anastazjaniebieska napisał(a):

> Nie uznaje w zasadzie przekonywania, raczej uwazam ze imie powinno podobać się
        > obojgu. Ale jesli on jedynie niesmialo kręci nosem, to wydaje sie , ze wystarcz
        > y osluchiwac go z imieniem i zacznie mu sie podobać.

zgadzam się z tym
    • abiela Re: Jak przekonac meza? 16.06.12, 00:10
      Od Leopolda wolę Leonarda. Ale nie wybrałabym w Niemczech żadnego z nich, bo wszelakie wariacje Leo są bardzo popularne.
    • quasi.modo Re: Jak przekonac meza? 16.06.12, 03:52
      U mnie Leopold jest aktualnie jednym z najpoważniejszych kandydatów. Z tych że ja wolałabym zdrabniać właśnie Poldek/Poldi a podobno tutaj (Niemcy) to obciachowe uncertain
      • figa241 Re: Jak przekonac meza? 16.06.12, 11:34

Zgadzam sie ze warjacje LEONOWE sa w DE dosyc popularne- i byc moze trend ciagle wzrasta- ale Leopoldow za duzo nie spotkalam, Nie wiem tez jak to jest z tym zdrobnieniem Poldi- czy jest tutaj obciachowe czy tez nie- mi sie zwyczajnie bardziej podoba Leo smile
    • dalenia Re: Jak przekonac meza? 17.06.12, 08:31
      Po pierwsze - nic na siłę. Ale skoro, jak widzę, mały Leopold dostał od taty batona, to jest już po sprawie? wink
      • figa241 Re: Jak przekonac meza? 17.06.12, 10:23
        dalenia napisała:

> Po pierwsze - nic na siłę. Ale skoro, jak widzę, mały Leopold dostał od taty ba
        > tona, to jest już po sprawie? wink

o ile to bedzie ON a nie Onatongue_out

ps. byc moze maz nie chce sie narazac zniszczeniu przez burze hormonalna tongue_out
        • eo_wina Re: Jak przekonac meza? 17.06.12, 19:18
          Leopold to swietne imie. I ja - jak zwykle - polece skojarzeniowo smile Natychmiast nasuwa mi sie komedia z Meg Ryan "Kate i Leopold" - co bardzo milo mi sie kojarzy smile
          Poza tym duuuuuuzo IMHO lepsze niz Leonard.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Wybierz imię dla dziecka

Sprawdź co znaczą nasze imiona, skąd pochodzą, kto sławny je nosił lub nosi.