doz 24.06.04, 21:59 Ostatnio mój mąz na to wpadł? Czy ktoś ma synka o takim imieniu? Przyznam, że mi się kojarzy głównie z Milanem Kunderą, no ale to bardzo dobre konotacje, no nie? doz Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
aniadm Re: A jak Wam się podoba imię MILAN? 24.06.04, 22:43 Hmm. sama nie wiem... Znałam paru Milanów w Czechach i podoba mi sie to imię, ale tak, jak je wymawiają Czesi. Polska wymowa mi jakoś nie odpowiada. Odpowiedz Link Zgłoś
boniedydy Re: A jak Wam się podoba imię MILAN? 24.06.04, 23:46 doz napisała: > Ostatnio mój mąz na to wpadł? Czy ktoś ma synka o takim imieniu? > Przyznam, że mi się kojarzy głównie z Milanem Kunderą, no ale to bardzo dobre > konotacje, no nie? Jej, mi się strasznie nie podoba, już o tym pisałam, bo imię kursowało na tym forum. Nie przepadam za imionami czeskimi w Polsce, poza tym, Milan brzmi mi jakoś bezpłciowo i rozmycie, mimo niewątpliwie szlachetnych skojarzeń z Kunderą. Odpowiedz Link Zgłoś
willow_girl Re: A jak Wam się podoba imię MILAN? 25.06.04, 12:03 A mnie sie podoba, tez juz zreszta gdzies o tym pisalam. W przeciwienstwie do imion polskich takich, jak Boguslaw, Bogumil czy nawet Mieszko. Kwestia gustu, po prostu. Mialabym problem ze zdrobnieniem Milana - Milanek? No i narzucajace sie skojarzenie z wloskim klubem pilki noznej Poza tym - dziewczynka mialaby byc Lenka. Milan i Lenka to juz chyba przesada Wiec dla chlopca szukam czegos innego. Ale jesli Milan Ci sie podoba - to czemu nie? pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
boniedydy Nie Lea? 25.06.04, 14:37 willow_girl napisała: > Poza tym - dziewczynka mialaby byc Lenka. Milan i Lenka to juz chyba przesada Więc jednak nie zdecydowałaś się na Leę? Odpowiedz Link Zgłoś
willow_girl Re: Nie Lea? 25.06.04, 16:27 > > Więc jednak nie zdecydowałaś się na Leę? > Zaluj, ze nie slyszalas tego protestu, kiedy niesmialo wspomnialam 'a moze Lea...?'. Nagle moj mily stwierdzil, ze Lena nie jest taka zla... Ale spokojnie, mam jeszcze czas Wymysle cos nowego, zupelnie nie do przyjecia - i Lea nabierza uroku) Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: Nie Lea? 25.06.04, 20:23 willow_girl napisała: > Ale spokojnie, mam jeszcze czas Wymysle cos nowego, zupelnie nie do > przyjecia - i Lea nabierza uroku) Nie ma to jak starannie zaplanowana taktyka negocjacyjna )) pozdrówka boniedydy pod nowym nickiem Odpowiedz Link Zgłoś
bei :):):):):):):) 27.06.04, 23:37 Milan- bardzo ładne a.....ja jestem od kilkudziesieciu minut fanką Lei- znalazłam je na Waszym- naszym forum i zaakceptowaliśmy je od razu....nie znamy płic maluszka....myślę że to będzie owulacyjny chłopczyk- wówczas imię odziedziczy imię po swoim tacie ( Arturze)...na którego ja mówię Arti....a dla dziewczynki dopiero teraz wybraliśmy Pozdrawiam.... Odpowiedz Link Zgłoś
itsola Re: A jak Wam się podoba imię MILAN? 27.06.04, 12:20 Witaj ! Mnie Milan bardzo sie podoba,nawet jest na mojej liscie.Pa Ola Odpowiedz Link Zgłoś
tomman1 Re: A jak Wam się podoba imię MILAN? 27.06.04, 22:28 mi sie tez bardzo podoba- ale co z imieniami- czy sa w ogole w kalendarzu? Odpowiedz Link Zgłoś
judytak Re: A jak Wam się podoba imię MILAN? 28.06.04, 11:31 generalnie ładnie, ale za miękkie i mało "waleczne", jak dla mężczyzny... pozdrawiam Judyta Odpowiedz Link Zgłoś
madziarek_edziecko Re: A jak Wam się podoba imię MILAN? 28.06.04, 11:39 A mi kojarzy sie z AC MILANEM Pozytywnie. Madzia Odpowiedz Link Zgłoś
staramama Re: A jak Wam się podoba imię MILAN? 29.06.04, 22:54 Fajne, ma coś w sobie. Odpowiedz Link Zgłoś