gaudencja 27.06.04, 01:27 ...to imię znalazłam w kalendarium imieninowym u Grzeni. Czy ktoś wie, co to za imię? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
gaudencja Re: Alida 27.06.04, 10:25 pejsaty napisał: > to wegierska forma adelajdy. dzięki Odpowiedz Link Zgłoś
tawananna Re: Alida 27.06.04, 12:14 Całkiem ładne, swoją drogą (uwielbiam imiona z cząstką "al"), choć trochę "dudniące" i może być mylone z Aidą. Odpowiedz Link Zgłoś
itsola Re: Alida 27.06.04, 12:45 Czesc ! Znam jedna Alide-ona pochodzi z Wegier.pa ola Odpowiedz Link Zgłoś
abiela Re: Alida 29.06.04, 00:04 Moj niemiecki slownik imion podaje 2 zrodla pochodzenia tego imienia: 1. dolnoniemicki skrot imienia Adelheid 2. samodzielne wloskie zdrobnienie imion germanskich, ktore maja czastke "adel", co oznacza "szlachetny". znane osoby to Alida Valli (wloska aktorka) Ania Odpowiedz Link Zgłoś
abiela Re: abiela :) 29.06.04, 15:12 Nie ma sprawy, polecam sie na przyzslosc. A jeszcze mi sie przypomnialo, ze chyba w pierwszej edycji Big Brothera, byla Alida-Nadine, zwana tylko Alida. Abstahujac od tej dziewczyny, imie nawet mi sie podoba. Ania Odpowiedz Link Zgłoś
szczekuszka Re: Alida 29.06.04, 10:03 Moj niemiecki slownik imion podaje 2 zrodla pochodzenia tego imienia: > 1. dolnoniemicki skrot imienia Adelheid Bogdan Kupis w swojej ksiazce podal wlasnie takie znaczenie. Alida o wiele fajniejsze niz Adelajda, ale bez ochow i achow. Odpowiedz Link Zgłoś