Dodaj do ulubionych

Leonard - nowy typ :)

25.08.12, 12:46
Nadal bardzo podoba mi się Juliusz, ale od kilku dni chodzi mi po głowie Leonard. Leonard bardzo ładnie komponuje się z naszym nazwiskiem, poza tym mam same dobre skojarzenia związane z tym imieniem i zdrobnienie Leo jest super.
A jak Wam się podoba to imię?
Obserwuj wątek
    • ksiezna_pani1 Re: Leonard - nowy typ :) 25.08.12, 12:53
      Wolę podobnego Leopolda smile ale Leonard nie jest zły.
    • gaudencja Re: Leonard - nowy typ :) 25.08.12, 13:10
      Wole Leopolda, Leonard mnie nie zachwyca. Natomiast Juliusz podoba mi się o wiele, wiele bardziej i myślę, że nie ma co zmieniać typów pod wplywem opinii ludzi.
      • ksiezna_pani1 Re: Leonard - nowy typ :) 25.08.12, 15:22
        gaudencja napisała:

Natomiast Juliusz podoba mi się o wie
        > le, wiele bardziej i myślę, że nie ma co zmieniać typów pod wplywem opinii ludz
        > i.

Jestem tego samego zdania.
    • dalenia Re: Leonard - nowy typ :) 25.08.12, 13:29
      Nie przepadam za Leonardem. Dla mnie jest niestety tandetny. Dużo bardziej wolę Leopolda i Juliusza.
      • quasi.modo Re: Leonard - nowy typ :) 27.08.12, 09:13
        dalenia napisała:

> Nie przepadam za Leonardem. Dla mnie jest niestety tandetny. Dużo bardziej wolę Leopolda i Juliusza.

Podzielam zdanie Dalenii. Chociaż Juliusza doceniam tylko u kogoś i swojemu dziecku bym go raczej nie nadała.
    • poziomkazlasu Re: Leonard - nowy typ :) 25.08.12, 13:55
      Leonard jest w miarę ok, ale bardziej podoba mi się Juliusz.
    • mossiam Re: Leonard - nowy typ :) 25.08.12, 14:39
      Bardzo mi się podoba. Bardziej niż Juliusz, którego również lubię.
    • aedo Re: Leonard - nowy typ :) 25.08.12, 15:09
      A mnie się bardzo podoba.
      • domi_33 Re: Leonard - nowy typ :) 25.08.12, 15:21
        ja jakoś osobiście nie przepadam za imionami męskimi, które kończą się na 'd' bo ani Witold mi się nie podoba ani Leonard. za to wyjątek stanowi wymieniony już wcześniej Leopold, on mi się bardzo podoba.
    • wyczyny Re: Leonard - nowy typ :) 25.08.12, 16:20
      Leonard ciekawszy niz Juliusz - chociaz zdrobnienia z kolei sa identyczne, jak przy Leonie...a Leon to wschodząca gwiazda smile
    • paula.anna Re: Leonard - nowy typ :) 25.08.12, 17:18
      to tym razem ja bede w mniejszosci, bo wole Leonarda od Leopolda i zdecydowanie wole go od Juliusza smile

Ciekawe, co wybierzesz, wazne, zeby sie Tobie (no i jeszcze ojcu dziecka wink) podobalo
    • bohemiere Re: Leonard - nowy typ :) 25.08.12, 17:38
      Ja mam tu osobiste złe skojarzenia z moim wujkiem. Zawsze mówiliśmy na niego Leon. Dalsza rodzina mówi do niego Lońka. Oby na Twojego synka mówiono 'Leo' - bo Leo jest a prawdę ładnie i taka wersja mi się podoba.
      • jomi81 Re: Leonard - nowy typ :) 25.08.12, 20:19
        Łatwo nie będzie, bo i mnie i mężowi podoba się kilka imion więc decyzja będzie ciężka. Na dzień dzisiejszy Juliusz i Leonard są na szczycie naszej listy, ale do narodzin dzieciaczka jeszcze tyle czasu, że może się to zmienić. Gdzieś tam nadal chodzi mi po głowie Bruno i Borys.
        Z imieniem dla dziewczynki mamy jeszcze większy problem, bo o ile w przypadku męskich podobają nam się te same imiona, o tyle w przypadku żeńskich mąż wykreślił większość moich typów i zostały nam na dziś tylko Lena (zbyt popularna jak dla mnie), Ksenia (zbyt wydziwniona może się wydawać), Olga i po prostu Aleksandra.
        Nigdy nie sądziłam, że wybór imienia może być tak trudny, ale mam świadomość tego, że to wybór niezwykle ważny i z reguły na całe życie. Oczywiście przy ostatecznym wyborze nie będziemy się kierować zdaniem innych, ale Wasze opinie są dla mnie bardzo interesujące smile
        • corianna Re: Leonard - nowy typ :) 25.08.12, 21:59
          Twoje imiona dla SYNKA SĄ SUPER. i Julisz I Leonard brzmia swietnie, maja ladne zdrobnienia i fajnie laczą tradycje z nowoczesnym imieniem.
          Z dziewczęcych Twoich typow podoba mi sie najbardziej Olga , potem "po prostu Aleksanrda". Nie przywyklam jeszcze do modnych obecnie zdrobnien, wiec trudno byloby mi przyzwyczaic sie do Leny, a Kseni jeszcze zadnej nie poznalam, wiec imie dla mnie dziwne.
          Najwazniejsze to wybierac zgodnie ze swoim gustemsmile
        • dalenia Re: Leonard - nowy typ :) 25.08.12, 22:25
          W takim razie ja jestem za Juliuszem i Olgą. Ewentualnie może też być Ksenia - wcale nie jest taka "wydziwniona" smile Moje jedyne "ale" wobec niej to to, że wg mnie brzmi trochę infantylnie. Dlatego dla swojej córki wybrałabym Ksymenę zdrabnianą do Kseni.
        • gaudencja Re: Leonard - nowy typ :) 25.08.12, 23:14
          Dla córeczki jestem w takim razie za Ksenią.
    • niwius Re: Leonard - nowy typ :) 25.08.12, 23:20
      Bardzo mi się podoba Leonard, dużo bardziej niż Leopold. Jest ciekawszy, i dla mnie bardziej "męski". Juliusz też jest świetny.
      • uwierz_mirando Re: Leonard - nowy typ :) 25.08.12, 23:43
        Leonard bardzo mi się podoba, w przeciwieństwie do Leopolda i Juliusza wink
    • cyprysiowa Re: Leonard - nowy typ :) 26.08.12, 13:38
      zostancie przy Juliuszu
      i nic juz nie zmieniajcie

a pisnie o tym koire imiona sa niemeskie ktore meskie,
      krore z r ktore bzzzz
      wywołuje u mnie śmiech- usmiech

..........................
      mama samych "niemęskich" synkow
      i kolejny tez bedzie niemeskismile
      • paula.anna Re: Leonard - nowy typ :) 28.08.12, 15:01
        Cyprysiowa, wg mnie trochę przesadzasz z tymi "niemęskimi" imionami. A z "niemęskimi synami" na pewno.
        Twoi synowie mają imiona, które wg niektórych są niemęskie tak? Czy odbierasz im męskość w ogóle?
        Co w tym złego, że ktoś jakieś imię odbiera jako mało męskie???
        Ja np nie lubię słodyczy w obu wersjach płciowych, dlatego nie dla mnie Amelki i Gracjany itp. Tam mam i już
        • rose01 Re: Leonard - nowy typ :) 28.08.12, 20:35
          Juliusz czyli Julek tak sobie brzmi, znam taki 50 paro letnich,
          Leonard mały Leoś. Leonek jak dla mnie, ale jak zwracać się do takiego nastolatka, młodzieńca no sama nie wiem hmmm imię określam jako średnie w swojej ocenie,
          Lena bardzo fajne pod każdym względem, że popularne co z tego,
          Olga nie bardzo o niebo wolę Aleksandrę, zaś
          Ksenię znam, bardzo mądra, stateczna dziewczyna i tak mi się też imię kojarzy, a
          ostatnio poznałam małego Tobiasza wink
          • dalenia Re: Leonard - nowy typ :) 29.08.12, 00:28
            rose01 napisała:
            > Leonard mały Leoś. Leonek jak dla mnie, ale jak zwracać się do takiego nastolat
            > ka, młodzieńca

Yyyy, Leon?
    • milamala Re: Leonard - nowy typ :) 29.08.12, 10:21
      Bardzo mi sie podoba.Jak ladnie komponuje sie z nazwiskiem to smialo.
    • lipsmacker Re: Leonard - nowy typ :) 29.08.12, 12:35
      Bardzo pozytywnie odbieram to imie.
      • ariella Re: Leonard - nowy typ :) 30.08.12, 07:45
        Leonard super, Leopold tez, natomiast Juliusz - IMO tragedia, jakby sie olej rozlał po maśle. Zero męskości smile gorzej to juz tylko Julian...
    • megan.79 Re: Leonard - nowy typ :) 31.08.12, 09:01
      Leonard to nasz wybór dla listopadowego synka,więc oczywiście oceniam dobrze.Ale co do opiniii innych na temat Leonarda-też nie są w 100% pozytywne(t.j.pisałaś na temat Juliusza),więc wybrałabym na Waszym miejscu to co bliższe sercu.Wg mnie Juliusz jest męski-przez końcówkę -sz,Julian może mniej-przez podobieństwo do wszechobecnej Julii.
      Julków spotykam częściej niż Leonów,ale też niezbyt często.Nie przejmujcie się ocenami innych albo wybierzcie bezpiecznego Kubusiasmile
    • jomi81 Leonarda nie będzie, ale będzie Olga :) 05.09.12, 09:01
      Jesteśmy po usg połówkowym i okazało się, że będzie dziewczynka smile Będzie mieć na imię Olga smile
      Ale jeśli kiedyś będziemy mieć synka to na pewno będzie miał na imię Leonard smile
      • corianna Re: Leonarda nie będzie, ale będzie Olga :) 05.09.12, 09:41
        Olga jest przeslicznym imieniem! Gratuluję smile
      • paula.anna Re: Leonarda nie będzie, ale będzie Olga :) 05.09.12, 15:29
        Super, że podjęliście decyzję. Podziwiam i trochę się też dziwię, że tak wcześnie i szybko.
        Ciekawe, czy syn rzeczywiście dostanie to imię. Czy Wam się nie odmieni do tego czasu.
        • paula.anna Re: Leonarda nie będzie, ale będzie Olga :) 16.09.12, 20:19
          Nadal ma być Olga?
          Tak z ciekawości pytam wink?
          • jomi81 Re: Leonarda nie będzie, ale będzie Olga :) 08.10.12, 15:02
            paula.anna napisała:

> Nadal ma być Olga?
            > Tak z ciekawości pytam wink?

Nadal, nadal smile Pokochaliśmy to imię i nie możemy się doczekać stycznia, gdy nasza Olga będzie z nami smile
            • paula.anna Re: Leonarda nie będzie, ale będzie Olga :) 08.10.12, 15:14
              jomi81 napisała:

> paula.anna napisała:
              >
              > > Nadal ma być Olga?
              > > Tak z ciekawości pytam wink?
              >
              > Nadal, nadal smile Pokochaliśmy to imię i nie możemy się doczekać stycznia, gdy na
              > sza Olga będzie z nami smile

To nadal podziwiam Wasze zdecydowania. Mi/nam się często zmieniała koncepcja, nawet jeszcze po porodzie debatowaliśmy nad imionami dla obu córek.
    • nati_28 Re: Leonard - nowy typ :) 16.09.12, 21:10
      Zatem ja się wyłamię, bo dla mnie Juliusz będzie zawsze Julkiem. Siła rzeczy, tak będą się zwracali do niego koledzy. Ja optowałabym za Leonardem albo Leonem. A Brunona uwielbiam. Więc ten wybór najbardziej mi się podoba.
      Jeśli chodzi o imiona dla dziewczynki, to z wymienionych jedynie Olga jest interesująca. Ksenia - nie podoba mi się, Aleksandra to będzie kolejna Olka w klasie. Len jest na pęczki.

Wiem, co to znaczy trudny wybór. U nas podobnie, co do imion męskich jesteśmy zgodni, co do damskich - niestety jest trudniej crying
      • nati_28 Re: Leonard - nowy typ :) 16.09.12, 21:12
        Teraz doczytałam, że będzie Olga. Świetny wybór smile
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Wybierz imię dla dziecka

Sprawdź co znaczą nasze imiona, skąd pochodzą, kto sławny je nosił lub nosi.