kalinosia 04.07.04, 21:29 Mało popularne imię, a chyba ładne. Mój 21-letni brat ma tak na imię. Jest fajne też pod tym względem, że do każdego pasuje : malutki Wituś, potem Witek, potem już bardzo dorosły Witold. Moja mama mówi na niego Wicio i czasem dla żartów Witkacy Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
gaudencja Re: A Witold? 04.07.04, 22:57 Uwielbiam to imię, to jedno z moich ulubionych stosunkowo popularnych imion męskich. Litewskie, a jednocześnie bardzo tradycyjne, zgrabne i ładnie się zdrabnia. Znam jeszcze mężczyzne o imieniu Witysław, które zdrabnia się tak samo i też bardzo mi się podoba. Pozdrówka Odpowiedz Link Zgłoś
aniadm Re: A Witold? 04.07.04, 23:07 Bardzo mi się podoba - krótkie, męskie, wygodnie sie zdrabnia w razie potrzeby. Jedyny minus: zawsze nienawidziłam Witolda Korczyńskiego z "Nad Niemnem" Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: A Witold? 04.07.04, 23:21 aniadm napisała: > Jedyny minus: zawsze nienawidziłam Witolda Korczyńskiego z "Nad Niemnem" Ale za to Witold Gombrowicz, to dopiero mężczyzna! Odpowiedz Link Zgłoś
madziarek_edziecko Re: A Witold? 05.07.04, 13:58 Zdecydowanie nie mój gust. Madzia Odpowiedz Link Zgłoś
szczekuszka Re: A Witold? 05.07.04, 21:56 Fajne imie, ale wole imie Wit. Wiem, ze moze za krotkie, ale pasuje mi bardziej niz Witold. Odpowiedz Link Zgłoś
tatjana odświeżam z sentymentem... 01.12.04, 15:06 ...bo to imię mojego kochanego śp dziadka. Bardzo podoba mi się to imię, tym bardziej że mam cudowne wspomnienia związane z tym imieniem. (Oj jaka szkoda, że nie ma go już wśród nas...) Odpowiedz Link Zgłoś
zlosia Re: A Witold? 06.12.04, 14:13 Mój mąż ma na imie Witold. Nie spotkałam sie z tym imieniem u młodego człowieka. Imie jest piekne. Mały Wituś, Ituś. Witek, Wicio. Oficjalnie Witold. Bardzo mi się podoba. Jak bede miała dwóch chłopców bliźniaków (bardzo mało prawdopodobne, bo u mnie w rodzinie nigdy nie było bliźniaków) to nazwę ich Witold i Olgierd. Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: A Witold? 06.12.04, 19:11 ...a dwóch następnych Kiejstut i Giedymin Odpowiedz Link Zgłoś
zlosia Re: A Witold? 07.12.04, 10:38 Widzę, że czytasz mi w myslach Z tych czterech wybrałam imiona te najłatwiejsze. Gdybym nazwała syna Kiejstut, czy Giedymin musiałabym miec imię zapisane gdzieś na ręce, bo nie byłabym w stanie go zapamietać Odpowiedz Link Zgłoś
pejsaty klasyczne imiona ("od czapy" ;) 07.12.04, 11:21 proponuje jeszcze: Świdrygiełło, Skirgiełło, Dowmont, Dowsprunk, Trojden, Mendog, Treniota, Litawor i Pukuwer. Odpowiedz Link Zgłoś
tatjana Re: klasyczne imiona ("od czapy" ;) 07.12.04, 12:32 pejsaty napisał: > proponuje jeszcze: Świdrygiełło Dobre, zwłaszcza na obczyźnie. Już widzę, jak Anglicy łamią sobie języki! Świdrygiełło Brzęczyszczykiewicz Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: A Witold? 07.12.04, 17:52 zlosia napisała: > Widzę, że czytasz mi w myslach > Z tych czterech wybrałam imiona te najłatwiejsze. Gdybym nazwała syna Kiejstut, > > czy Giedymin musiałabym miec imię zapisane gdzieś na ręce, bo nie byłabym w > stanie go zapamietać Ojoj, nie jest chyba aż tak źle ;-P Na poważnie, podałam te imiona, bo miałam czterech wujków (a w zasadzie "prawujków"), braci, którzy nazywali się właśnie Witold, Kiejstut, Olgierd i Giedymin. Odpowiedz Link Zgłoś
zlosia Re: A Witold? 08.12.04, 16:59 >Ojoj, nie jest chyba aż tak źle ;-P >Na poważnie, podałam te imiona, bo miałam czterech wujków (a w >zasadzie "prawujków"), braci, którzy nazywali się właśnie Witold, Kiejstut, >Olgierd i Giedymin. To ktoś w twojej rodzinie lubił historię Litewską. Mój chrzesny uwielbia historię. Troche mnie zaraził swoja pasją. Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: A Witold? 08.12.04, 17:27 zlosia napisała: > To ktoś w twojej rodzinie lubił historię Litewską. Mój chrzesny uwielbia > historię. Troche mnie zaraził swoja pasją. Własciwie nie tyle lubił, co po prostu był z Litwy... Odpowiedz Link Zgłoś
astomi25 Re: A Witold? 08.12.04, 19:33 Bardzo lubie to imie.Moj 27 letni brat ma na imie Witold. Odpowiedz Link Zgłoś
zawa8 Re: A Witold? 26.12.04, 14:12 Imię Witold bardzo mi się podoba a mężowi Jan nie mam pojęcia jaką podejmiemy decyzję. Pozdrawiam ;0) Odpowiedz Link Zgłoś
lukrecja_mniam Re: A Witold? 27.12.04, 15:12 Bardzo misie podoba imie Witold. Niestety mąż byl stanowczo na nie I nie mamy Witolda. Odpowiedz Link Zgłoś
dorota1005 Re: A Witold? 20.01.05, 11:19 Moj maz tak sie nazywa- nardzo mi si podoba to imie!!!! Odpowiedz Link Zgłoś