ksiezna_pani1 13.11.12, 13:26 Co powiecie na temat tego imienia? Suplicja jest imieniem pochodzenia łacińskiego; imieniny obchodzi 17 stycznia i 29 stycznia. Niestety nie udało mi się znaleźć znaczenia, może ktoś je zna? Sulpicja w XX wieku nie miała nadań. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
arricia_louv Re: Sulpicja 13.11.12, 15:44 nie podoba mi się kompletnie- zwłaszcza końcówka -picja Brak nadawalności pewnie o czymś świadczy...znaczenia też nie znalazłam- być może takowego nie posiada. Odpowiedz Link Zgłoś
dalenia Re: Sulpicja 13.11.12, 16:03 E, dla mnie jakoś zbyt odrzeczownikowo brzmi. Coś jak policja, koalicja, abolicja albo nazwa jakiegoś procesu chemicznego. Odpowiedz Link Zgłoś
niektorymodbija Re: Sulpicja 16.11.12, 01:27 Sulpicja czy Suplicja? To drugie ze znaczeniem "blaganie " mi sie kojarzy. I dlatego odpada. Odpowiedz Link Zgłoś
ksiezna_pani1 Re: Sulpicja 23.11.12, 21:26 niektorymodbija napisała: > Sulpicja czy Suplicja? To drugie ze znaczeniem "blaganie " mi sie kojarzy. I dl > atego odpada. Sulpicja Przepraszam za pomyłkę Odpowiedz Link Zgłoś
ksiezna_pani1 Poprawka :) 23.11.12, 22:06 ksiezna_pani1 napisała: > Suplicja jest imieniem pochodzenia łacińskie > Oczywiście Sulpicja Odpowiedz Link Zgłoś
milamala [...] 24.11.12, 19:49 Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś