35wiolka 23.11.12, 11:01 Czy znacie jeszcze jakieś inne kobiece imię, poza Joanna i Julianna, na J z końcówką anna? Niekoniecznie polskie. J...anna? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
aneladgam Re: imię na J... z anna 23.11.12, 11:50 Jowanna Jovanna przez jedno -n- Jordana Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: imię na J... z anna 23.11.12, 18:46 aneladgam napisała: > Jowanna > Jovanna ....ale to też Joanna, tylko bałkańska. Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: imię na J... z anna 23.11.12, 18:49 Można na upartego uznać, ze skoro od Juliana jest Julianna, to od Jordana mogłaby być Jordanna, a od Jowiniana - Jowinianna. Mnie się osobiście te formy średnio podobają. Odpowiedz Link Zgłoś
ksiezna_pani1 Re: imię na J... z anna 23.11.12, 18:58 gaudencja napisała: > Można na upartego uznać, ze skoro od Juliana jest Julianna, to od Jordana mogła > by być Jordanna, a od Jowiniana - Jowinianna. Mnie się osobiście te formy średn > io podobają. > A mnie Jowinianna bardzo Natomiast Jordannę uważam za przerost formy nad treścią. Odpowiedz Link Zgłoś