nati_28 25.11.12, 13:09 Miła Pani w USC podała mi ilość nadań w tym roku kilku interesujących mnie imion. Dzieci urodziło się ok. 9 tys. z małą przewagą dziewczynek. Estera 3 Zoja 4 Felicja 2 Antonina 55 Izabela 14 Izabella 0 Michał 140 kilka (nie pamiętam już dokładnie) Ignacy 44 Najpopularniejsza wśród dziewczynek: Julia Nie chciałam dłużej zawracać głowy, więc więcej danych nie mam. A swoją drogą fajnie byłoby popracować w USC w dziale urodzeń i poczytać sobie jakie imiona są nadawane i w jakiej ilości Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
gaudencja Re: Wrocław-kilka imion 25.11.12, 16:12 To faktycznie ciekawe. Widać np., że Felicja wyraźnie się pojawia, choć nie jest bardzo częsta. Można poprosić USC pisemnie o wygenerowanie listy wszystkich nadanych w danym roku imion, ale lepiej to robić po zamknięciu roku. Pozdrawiam g. Odpowiedz Link Zgłoś
nati_28 Re: Wrocław-kilka imion 25.11.12, 16:18 <Można poprosić USC pisemnie o wygenerowanie listy wszystkich nadanych w danym roku imion>, To super! Nie wiedziałam. Chyba poproszę, bo brakuje mi danych jakie ma np. Warszawa dzięki stronie B. Górnego. Odpowiedz Link Zgłoś
ksiezna_pani1 Re: Wrocław-kilka imion 25.11.12, 16:23 W takim razie ja poproszę "swoje" USC, tym bardziej, że mam tzw. "znajomości" Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: Wrocław-kilka imion 25.11.12, 16:43 Można to zrobić po prostu w formie podania, o dostęp do informacji publicznej, tylko pytanie, czy USC to uzna za informację publiczną. Mój uznaje, ale IMO sprawa jest nie do końca oczywista. Odpowiedz Link Zgłoś