Dodaj do ulubionych

Wrocław-kilka imion

25.11.12, 13:09
Miła Pani w USC podała mi ilość nadań w tym roku kilku interesujących mnie imion.
Dzieci urodziło się ok. 9 tys. z małą przewagą dziewczynek.
Estera 3
Zoja 4
Felicja 2
Antonina 55
Izabela 14
Izabella 0
Michał 140 kilka (nie pamiętam już dokładnie)
Ignacy 44

Najpopularniejsza wśród dziewczynek: Julia

Nie chciałam dłużej zawracać głowy, więc więcej danych nie mam. A swoją drogą fajnie byłoby popracować w USC w dziale urodzeń i poczytać sobie jakie imiona są nadawane i w jakiej ilości wink
Obserwuj wątek
    • gaudencja Re: Wrocław-kilka imion 25.11.12, 16:12
      To faktycznie ciekawe. Widać np., że Felicja wyraźnie się pojawia, choć nie jest bardzo częsta.
      Można poprosić USC pisemnie o wygenerowanie listy wszystkich nadanych w danym roku imion, ale lepiej to robić po zamknięciu roku.
      Pozdrawiam smile
      g.
      • nati_28 Re: Wrocław-kilka imion 25.11.12, 16:18
        <Można poprosić USC pisemnie o wygenerowanie listy wszystkich nadanych w danym roku imion>,

To super! Nie wiedziałam. Chyba poproszę, bo brakuje mi danych jakie ma np. Warszawa dzięki stronie B. Górnego.
        • ksiezna_pani1 Re: Wrocław-kilka imion 25.11.12, 16:23
          W takim razie ja poproszę "swoje" USC, tym bardziej, że mam tzw. "znajomości" smile
          • gaudencja Re: Wrocław-kilka imion 25.11.12, 16:43
            Można to zrobić po prostu w formie podania, o dostęp do informacji publicznej, tylko pytanie, czy USC to uzna za informację publiczną. Mój uznaje, ale IMO sprawa jest nie do końca oczywista.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Wybierz imię dla dziecka

Sprawdź co znaczą nasze imiona, skąd pochodzą, kto sławny je nosił lub nosi.