02.12.12, 14:32
Kolejne mitologiczne imię smile Jak Wam się podoba? Mnie bardzo smile Hestia jest moją dziecięcą miłością. smile Jak byłam w szkole podstawowej, obiecałam sobie, że jak zostanę mamą dziewczynki, to dam jej na imię Hestia. Minęły lata, poznałam wiele nowych i wspaniałych imion, a moja miłość do imienia tej greckiej bogini ogniska domowego nie zmalała. smile Wręcz przeciwnie - umocniła się. Wprawdzie nie wiem, czy wykorzystam to imię, bo jednak moja lista imion jest dłuuuuuga i ciągle się wydłuża, ale może... smile
Do 1994 roku nie odnotowano Hestii.

Pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • uwierz_mirando Re: Hestia 02.12.12, 14:56
      Nie potrafię odeprzeć skojarzeń z ubezpieczeniami Ergo Hestia i z bestią wink
      • dalenia Re: Hestia 02.12.12, 15:00
        O, no - ubezpieczenia Ergo Hestia - o to mi chodziło smile
    • dalenia Re: Hestia 02.12.12, 15:00
      A mnie się kojarzy z jakimś bankiem - chyba jest takie coś, nie? smile A poza tym dla mnie od Hestii za blisko do "bestii".
      • ksiezna_pani1 Re: Hestia 02.12.12, 15:16
        Hestia nie kojarzy mi się ani z Ergo Hestią, ani z bestią.
    • gaudencja Re: Hestia 02.12.12, 16:54
      Podoba mi się, ale za bardzo kojarzy się także z nazwą firmy.
    • qqryqq Re: Hestia 08.10.14, 15:55
      Dramat, nie dawaj dziecku imienia które kojarzy się z tak nieuczciwą firma jak ERGO HESTIA, będzie Cię wyklinać bardzo długo. Niestety to imię chyba będzie skażone właśnie ta nieszczęsną ubezpieczalnią.
    • betty842 Re: Hestia 08.10.14, 21:01
      Pierwsze moje skojarzenie to Ergo Hestiawink
      • lily-beth Re: Hestia 08.10.14, 21:03
        Moje też...
    • iziula1 Re: Hestia 10.10.14, 12:30
      Nie. Nic by mnie do tego imienia nie przekonało.
      Nie tylko ze względu na pierwsze skojarzenie z tow.ubezpieczeniowym. Choć jest b.silne.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Wybierz imię dla dziecka

Sprawdź co znaczą nasze imiona, skąd pochodzą, kto sławny je nosił lub nosi.