ksiezna_pani1 10.01.13, 22:14 Ostatnio zachwyciło mnie to imię, a co Wy o nim mylślicie? Nicefora - imię żeńskie pochodzenia greckiego, żeński odpowiednik imienia Nicefor, wywodzącego się od słów oznaczających "niosący zwycięstwo". Czy zgodzicie się ze mną, że imiona greckiego pochodzenia mają przepiękne znaczenia? Nicefora imieniny obchodzi 25 lutego, 2 czerwca, 22 lipca oraz 13 listopada. Do 1994 roku Nicefora została nadana tylko 5 razy. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
gaudencja Re: Nicefora 10.01.13, 22:43 To zależy od konkretnego imienia To akurat nie podoba mi się jakoś oszałamiajaco, ale na pewno wybrałabym je, gdybym miała do dyspozycji jeszcze np. Nikolę. Odpowiedz Link Zgłoś
ksiezna_pani1 Re: Nicefora 10.01.13, 22:53 gaudencja napisała: > To zależy od konkretnego imienia Zgadzam się, ale jednak wg mnie większość imion z tym rodowodem ma piękne znaczenia. Odpowiedz Link Zgłoś
niwius Re: Nicefora 11.01.13, 16:04 Podoba mi się, w ogóle mam słabość do greckich imion rozpoczynających się od "Ni". Odpowiedz Link Zgłoś