ksiezna_pani1 16.01.13, 19:03 Co myślicie o tym imieniu? Mnie się podoba, a Wam? Teonilla – imię żeńskie pochodzenia greckiego, pierwotnie stanowiące zdrobniałą żeńską formę imienia Teonas. Patronką tego imienia jest św. Teonilla (Teonela), zm. w 303 roku. To imię ma jeszcze jedną formę - Teonela. Imieniny obchodzi 23 sierpnia. Do 1994 roku nie miała nadań. Natomiast w latach 20-tych odnotowano jedną Teonelę. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
dalenia Re: Teonilla 16.01.13, 22:54 Mnie także, choć córki bym tak nie nazwała, Szczególnie lubię Nilę - macie pomysły na jakieś imię, które można do owej Nili zdrabniać? Najlepiej takie trochę mniej "hardcore'owe" niż Teonilla czy Neonila Odpowiedz Link Zgłoś
ksiezna_pani1 Re: Teonilla 17.01.13, 18:56 dalenia napisała: > Mnie także, choć córki bym tak nie nazwała, Szczególnie lubię Nilę - macie pomy > sły na jakieś imię, które można do owej Nili zdrabniać? Najlepiej takie trochę > mniej "hardcore'owe" niż Teonilla czy Neonila Nic nie przychodzi mi do głowy Totalna pustka Odpowiedz Link Zgłoś
dalenia Nila 17.01.13, 21:21 Mnie wpadła do głowy jeszcze Emnilda, ale ta też dla mnie chyba zbyt odjechana Tak kombinowałam, że można pod Nilę podciągnąć Anielę/Danielę albo Janinę/Antoninę itp. Może to by było jakieś wyjście? Bo kurcze, tak mi się Nila podoba, ale sama w sobie jest dla mnie zbyt zdrobnieniowa Odpowiedz Link Zgłoś
florianne Re: Teonilla 18.01.13, 15:07 Teonela bardzo mi się podoba . Teonilla już mniej . Odpowiedz Link Zgłoś